Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 17, 2013 10:36 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:Ciociu, mi już poszło nie tylko w boczki, ale i w pyziolki :mrgreen: Duża mówi, że robię się podobna do chomika...
Kropcia

Co ta Duża opowiada jesteś śliczna Kropeczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cioci bardzo podobają się twoje pyziolki :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw sty 17, 2013 11:42 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Miraclle pisze:
AnnAArczyK pisze:Ciociu, mi już poszło nie tylko w boczki, ale i w pyziolki :mrgreen: Duża mówi, że robię się podobna do chomika...
Kropcia

Co ta Duża opowiada jesteś śliczna Kropeczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cioci bardzo podobają się twoje pyziolki :mrgreen:

:ryk: :ryk: :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sty 17, 2013 13:00 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Obrazek

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw sty 17, 2013 14:09 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

ObrazekDobry dzień :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 17, 2013 15:12 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witajcie Dziewuszki :D
Postanowiłam dzisiaj na siłę wyprowadzić Kropkę do ogrodu na świeży luft :mrgreen:
Jamniś i Cudak wybiegają bez problemu, Kacper i Lunka owszem, jak im "pomogę" (czyt: wezmę pod pachę i wystawię za drzwi), ale za bardzo się nie bronią, niestety Kropka prawie dwa tygodnie okupuje kanapy, fotele i inny sprzęt domowy, a dooopki za drzwi nie wystawiła, więc dzisiaj i jej pomogłam :mrgreen:
Wycieczkę zamykał Kacper, ale zanim go wystawiłam, Kropka była już z powrotem w domciu, zaraz wróciła Lunka i Cudaczek, tego ostatniego zauważyłam jak siedział na parapecie i odbijał się w lustrze, więc zrobiłam mu fotkę "w drugą stronę"...nie powiem "odwrócony" też jest ładny :mrgreen:
Obrazek
Kropka zaraz po "szczęśliwym powrocie do domu"rozlała swoje ciałko na stole w salonie i pilnie obserwowała ptaszki...
Przylecą, czy nie przylecą... :wink:
Obrazek
Przyfrunął...jeden...
Obrazek

Obrazek

Kropka cierpliwie czeka....
Ostatnio edytowano Czw sty 17, 2013 17:32 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw sty 17, 2013 17:29 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:Zrobiłam trochę fotek...ale nie mam z czego wybrać:)
Towarzystwo szalało, a ja razem z nimi, chciałam cosik uchwycić, ale się nie udało...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Żuczek buszujący w .... śniegu :lol: :lol:
Zwierzaki jak dzieciaki uwielbiają zabawy na śniegu.

Ja wolę .... już spacery :)
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw sty 17, 2013 17:35 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:
solarie pisze:Też miałam swego czasu jamniczkę (niestety tylko przez 9 lat - rak... :( ), ale ona nie znosiła śniegu. Dupka jej się równo trzepała jak w zimie chodziłyśmy na spacery - w domu miała nawet posłanko wyścielone starym gruubym kożuchem mojej mamy, uwielbiała się w nim zakopać. :mrgreen: A koty to goniła równo - ona w ogóle innych zwierząt nie lubiła, za to do każdego się stawiała - raz na spacerze ONA zaatakowała owczarka niemieckiego (chciała go w łapę capnąć, wyżej nie sięgała :twisted: ), a robiła to tak zajadle, że biedny pies zaczął się chować za swoim właścicielem. :roll:

Żuczkowi to widzę żadna pogoda nie straszna. :D Jednak wychowany pies to zupełnie inna broszka, nasza psina była zwyczajnie rozpuszczona jak dziadowski bicz, ale co poradzić. :oops:

Nasz poprzedni Żuczek też nie był dobrze wychowanym, powiedziałabym, że był rozwydrzonym :mrgreen: ale w taki ukochany sposób... wiedział, że wolno mu wszystko...ale wiedział też kiedy mógł sobie pozwolić na chuligaństwo :wink: a kiedy nie wypadało...
Kochał wszystkie psy i koty, uwielbiał małe dzieci, kochał gości, kiedy przychodzili, natychmiast zajmował środek kanapy, tak na wszelki wypadek, żeby go przypadkiem ktoś z niej nie zepchnął:) nigdy nikogo nie ugryzł, on nawet nie potrafił warknąć...
Jego charakter nijak nie pasował do opinii jakie krążą o jamnikach...
Nigdy się nie zdarzyło tak, żeby jamniś pozostał sam w domu, zabieraliśmy go wszędzie, do rodziny, znajomych, na wycieczki...
Mieliśmy psa, ale po powrocie do domu nie miał kto nas witać:) piesio było wszędzie z nami...
Był cudownym, mądrym i radosnym psem, miał taki szczenięcy charakter do końca swoich dni...
Mam nadzieję, że ten Żuczuś będzie miał taki sam charakterek :wink:

AnnAArczyK :1luvu: :1luvu:
Żuczek może być podobny do swego poprzednika, ale nie będzie taki sam. I to dobrze, bo każdy zwierzak jest inny, coś innego, takiego tylko swojego, wnosi do naszego domu :) Kochamy je za to, że są takie jakie są :love:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Czw sty 17, 2013 17:38 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kropka zrobiła się ciepłolubna, a takie ładne zapasy tłuszczyku ma :mrgreen: :mrgreen: Wie, że zimą nie ma co kuperka za zewnątrz wystawiać :ryk:
Ptaszki to jest to :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Czw sty 17, 2013 17:41 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Cudaczek, młody kocio, więc energia go rozpiera, dlatego tak go wszędzie pełno. Jemu tam wsio rybka czy śnieg czy deszcz czy upał byle było gdzie pohasać, kogo pogonić wtedy jest fajna zabawa. Szkoda czasu na spanie i nawet na .... kupkanie :wink: :ryk:

Pozostałe koteczki to już całkiem inna bajka :wink: one doceniają ciepło domowego ogniska, spokój, mizianki, dobre żarełko, a harce ? Na to przyjdzie czas w lecie ... może, jak będzie im się chciało :)
Obrazek

Kotina

Post » Czw sty 17, 2013 19:16 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kotinko, :1luvu: :1luvu:
Ten jamniś nawet nie będzie podobny do poprzedniego, bo nie ma takiego samego ubranka :mrgreen: , ale charakter może mieć zbliżony, też jest spokojnym psiakiem, nie atakuje, nie szczeka bez powodu...myślę, że będzie jak jego poprzednik "psiakiem przyłóż do rany"...

Właśnie do południa małż przyniósł ze strychu koszyczek, w którym spała Muszelka...musiałam podarować go Cudaczkowi, zrobić mu nowe spanko, bo z małej czerwonej budki poprostu wyrósł...
Koszyczek został ulokowany w Cudaczkowym apartamencie na parapecie, wcześniej to miejsce wybrał sobie Rambuś sam, najczęściej tam spał na kocyku, więc teraz w koszu będzie mu wygodniej.
Cudaczek się cieszy, od razu się w nim zameldował.

Ale ja ciągle w tym koszyczku widzę Muszelkę, ten koszyk pasował tylko do niej...
Bo na taką psinkę jaką była Muszka, to chyba już nie trafię :cry: chociaż wiem, że jeszcze będziemy mieli mini yorczka,
sunię-Okruszka, choćbym miała taką wygrzebać z pod ziemi czy kupić z hodowli, to będzie...bardzo za nią tęsknimy...bardzo...

Cudaczek w spadkowym koszyku...
Obrazek Obrazek

Przy okazji na fotkę załapał się stały bywalec chodzi po moim jak po swoim :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 17, 2013 19:34 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Chyba dobre aniołki czuwają nad waszym domostwem i przyciągają wszystkie czworonożne biedy :lol: mówią,że jak dom szczęśliwy to przyciąga zwierzęta i ludzi-coś w tym jest :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw sty 17, 2013 22:05 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Rudy Kociaku, oby tak było jak piszesz:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 17, 2013 22:08 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

I jeszcze jedna fotka na dobranoc:)
A ta znowu z tym aparatem...
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt sty 18, 2013 9:06 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:I jeszcze jedna fotka na dobranoc:)
A ta znowu z tym aparatem...
Obrazek

Ratujmy biednego kota :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Rozkoszna :mrgreen:

Nawet chwili spokoju bidna Lunka ni ma :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt sty 18, 2013 14:02 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dzisiaj się wkurzyłam i to mocno...
Była taka fajna pogoda, bez wiatru, bez śniegu, lekki mrozik, więc wyniosłam na taras pościel...tak na chwilkę,
i musiał się przytargać Buraś :evil: sikną se na sam róg kołdry....dobrze, że załapała tylko poszwa, kołdrę zdążyłam uratować...
On zaczyna nas terroryzować...przez niego moje dziewice:) boją się wyłazić z chałupy, teraz i ja będę go unikać :ryk:
Znowu zmywałam taras, drzwi wejściowe i schodki...jak go dopadnę to nie wiem co mu zrobię... :D
Przez telefon powiedziałam koleżance co mnie spotkało z rana, a koleżanka, która nigdy nie miała żadnego zwierzaka, dała mi dobrą radę:
"Może idż na skargę do właściciela?"
No i wyobraziłam sobie, jak lezę naskarżyć na kota....
Jak targam zasikaną pościel, dowód kociego przestępstwa, a wraz ze mną moje zapłakane dziewczyny i całą trójką biadolimy na jego Burasia :mrgreen:
Chyba sąsiad padłby na zawał...ze śmiechu......

No i wystarczyło wejść na miau, od razu poprawiłam sobie humor...
Pościel już wyprana...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]