Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 12, 2013 9:33 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

Włóczykijko - tak to niestety wygląda, że ludzie z reguły uważają się za dobre domy, nawet jeśli w ciągu 5 lat mieli 10 kotów, z których ostatni był prawie rok - wszystkie gdzieś przepadły. Jest już 3 odsłona wątku o najgłupszych tekstach od potencjalnych adoptujących - przeczytaj tam kilka stron, to od razu będzie Ci lepiej - nie tylko Ty masz ten problem. Ale fajne a nawet cudowne domki się znajdują, tylko trzeba mieć sporo szczęścia :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 13, 2013 23:13 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

Ja niestety też mogę tylko trzymać kciuki...wiem, co to alergia na zwierzaki. Jestem uczulona na psią ślinę, sierść - pozdrażnione oczy, spojówki i duszności i kaszel, wysypka. :ok: :ok: :ok:
Zawsze mogę poptyać. Ale...to wszystko.

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Pon sty 14, 2013 2:20 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

Kicia jest prześliczna! 8)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon sty 14, 2013 15:56 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

Dziękuję raz jeszcze za wszystkie serdeczności :) Gretta - Kicia również!! :) :kotek:
Obrazek

wloczykijka

Od: Śro sty 09, 2013 16:17

Post » Czw sty 17, 2013 8:25 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

Kiciunia znałazła wspaniały domek! Przeryczałam cały wieczór, ale tam na pewno będzie jej dobrze. Dziękuję wszystkim, którzy trzymali kciuki!
Obrazek

wloczykijka

Post » Czw sty 17, 2013 9:17 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

To napisz coś o domku, proszę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 17, 2013 13:09 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

Rodzinie z dużym mieszkaniem zmarła 16-letnia kotka i poszukiwali nowej. Uwielbiają koty, wiedzą wszystko w temacie - wiadomo, starzy kociarze. Przesymaptyczni, obiecali zadzwonić jutro i dać znać jak kicia się zaklimatyzowała :) Byli zachwyceni Moja Malutka, a Pan podsumował wszystko zdaniem "Wie Pani jak jest, kot ważniejszy od żony" :D
Obrazek

wloczykijka

Post » Czw sty 17, 2013 13:18 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

Cieszę się bardzo, że się udało. Złośliwymi uwagami na temat alergii się nie przejmuj. Bywają alergie, na które nic nie można poradzić. Nie pomoże "branie tabltek". Mam w domu taki przypadek, mnóstwo z tego powodu wycierpiałam...
Ale tak na przyszłość, przestroga dla wszystkich - zanim przygarnie się zwierzaka kota, psa czy królika- warto zrobić testy. Oszczędzimy i sobie, i zwierzakowi stresu :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Czw sty 17, 2013 14:27 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

To super! Możesz zmienić tytuł i dodać, że kicia ma już DS :ok:

A komentarzami o alergii nie należy się przejmować. Mamy w domu koty i jest ok, a obok psa TŻ może tylko przejść. Jakikolwiek inny, bliższy kontakt powoduje natychmiastowe zalewanie płuc wydzieliną. I żadne tabletki, ani odczulanie nie pomogło :( A żeby było dziwniej, w przeszłości w jego domu psy były przez długie lata 8O alergia pojawiła się nagle.
Teraz z niektórymi znajomymi spotykamy się tylko na otwartym powietrzu. Bo, jak nawet oni przyszli do nas, to alergenów mieli na sobie tyle, że po kwadransie TŻ dostawał ataku. Tak czasami bywa...
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt sty 18, 2013 8:09 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

katimal - teraz zostało mi juz tylko adpotowanie kotków wirtualnie :( niestety, bo one tak słodko nei zamruczą do snu...

key-west - wstyd się przyznać, ale nie badzo wiem, gdzie mam zmienić tytuł? też nigdy bym nie przypuszczała, że alergię można "nabyć" :(
Obrazek

wloczykijka

Post » Pt sty 18, 2013 11:08 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

U nas z psami, nie ma problemu. Ale jak kumpela podrzucała mi dwa swoje psiaki na 2 tyg. z powodu wyjazdu (a ma w domu tez kilka kotów), to zanim psy do mnie przyjechały musiała je porządnie wykąpac. Przyjechała do nas jeszcze przed wyjazdem, z niewykapanymi psami, które na sobie miały też całą domową "biologię". TŻ się uczulał.
Po wykapaniu były z nami dwa tyg. i nie było problemu.

zmiana tytułu - wejdź na pierwszy post, tam masz opcje edytuj - w dole strony :)
Teraz mam problem, znalazłam kotę i z wiadomych wzgledów nie moge jej zatrzymac. Szukam na gwałt chociazby DT :(

viewtopic.php?f=13&t=149891
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Pt sty 18, 2013 15:29 Re: Oddam wypieszczoną, najśliczniejszą kociczkę

wloczykijka pisze:katimal - teraz zostało mi juz tylko adpotowanie kotków wirtualnie :( niestety, bo one tak słodko nei zamruczą do snu...

key-west - wstyd się przyznać, ale nie badzo wiem, gdzie mam zmienić tytuł? też nigdy bym nie przypuszczała, że alergię można "nabyć" :(

:) Masz możliwość dowiadywania się, co u kici?
Powodzenia, Maleńka!
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia]