Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2013 22:58 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

JolaJ pisze:To już dwa latka

Obrazek

Burisia

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

moje cudeńko najsłodsze :1luvu:

i ulubienica mojego TŻ-ta :mrgreen: :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 14, 2013 23:03 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

Specjalna fotka tylko dla Wujka razem z buziakami Burisiowymi :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto sty 15, 2013 13:49 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

uuu :D słodki scupły pyszczek :lol: - wujek serdecznie dziękuję :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sty 16, 2013 14:21 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

JolaJ pisze:Obrazek

dziewczyna z charakterem, koty po przejściach mają coś w sobie...
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Śro sty 16, 2013 18:02 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

Burisia to rzeczywiście bardzo mądra i grzeczna kicia. W ogóle niekłopotliwa była-przebywać z nią to sama przyjemność :1luvu:

a u mnie wczoraj były "niewybuchi"-coś zaczęło głośno walić, pufać, strzelać ogniem :strach: -słowem nasz piec gazowy definitywnie odmówił współpracy :(
Ledwo zdążyłam wbiec do kotłowni i wyłączyć wszystko- w sumie to powinnam była pomyśleć i bać się to zrobić-bo rozsądne to to nie było :roll:
-skutek jest taki że jesteśmy bez ogrzewania i bez ciepłej wody-co najmniej na kilka , jak nie kilkanaście dni-bo samo instalowanie pieca potrwa 2,3 dni i oczekiwanie na piec też, nie mówiąc już o kosztach :(
Właśnie skończyłam tachać olejaki które miałam w starym domu-musiałam je przywieżć i porozstawiać po pokojach żeby przynajmniej kotom nie było zimno i się nie poprzeziębiały..niestety mnie nie wolno w ogóle dzwigać, ( niestety-nawet już cięższego kota w transporterku odchorowuję potem przez dwa dni) w zw. z powyższym padam na twarz i czuję jakby kręgosłup chciał mi wystrzelić w kosmos, bo i drew do kominka trzeba było nazwozić, nanosić po pięktrach, a i najpierw droge po te drwa odśnieżyć...
...i jak na złość, oczywiście wszyscy których mogłabym do tego "zatrudnić" są out of order :mrgreen:

najadłam się teraz woltarenu, zagrzebuję się pod Durnia i mam nadzieję że jakoś dociągnę do jutra :ok:

...nie miała baba kłopotu, wybudowała sobie dom i wzięła sobie kotecki... :mrgreen:
...a mogło być tak pięknie :mrgreen: :ryk:

smarti

Post » Śro sty 16, 2013 20:49 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

Oj Iwonka , trzeba było zadzwonić po mnie . Przecież wiesz , że ja pierwsza do prac fizycznych :mrgreen: . Lekarze mi to zalecili :wink: .
Do tego wczoraj rwa kulszowa mnie dopadła :roll: . Może bym się rozruszała :twisted: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw sty 17, 2013 8:30 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

No to ogólnie niefajnie masz :?

Ja tak krótko : wczoraj byłam u Małej Czarnej. Kicia piękna, delikatna, okaz zrównoważenia , spokoju , mega miziactwa i terkotania :) Noce spędza na poduszce dużej bądź w objęciach psa Ryśka, dni na spaniu i zabawie z kotem Edkiem (w dzień towarzystwo Ryśka jest beee :) )
Jak to Duży powiedział " Mała to jedna z najtrafniejszych decyzji w ich życiu".

Mija rok os śmierci kochanej Laluni :(
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt sty 18, 2013 22:12 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

Bardzo się cieszę ze szczęścia Małej :D to cudowna i piękna kotusia a jeśli ma taki charakter jak jej braciszek, nasz Charlie to wiem o czym mówi Duży :D

a za dwa tygodnie jestem zaproszona na ślub Dużych trzeciej z maluszków-czarnuszków szczytnieńskich , Katastrofki-teraz Kali :D
i musze się pochwalić że na zaproszeniach goście zostali poproszeni o przynoszenie zamiast kwiatów..."karmy dla kotów którą Państwo Młodzi pragną podarować Domowi Tymczasowemu dla kotów im. Smartinka" 8O :D

to przemiły gest Dużych Kalisi i moje tymczaski na pewno będą bardzo wdzięcznie zajadały tę karmę :D :ok:
no i będzie wypadało też Charliemu troszkę tej karmy dać, jako braciszkowi Kalisi :catmilk:

smarti

Post » Pt sty 18, 2013 22:19 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

To bardzo ładnie ze strony Dużych Kalisi że myślą o brzuszkach innych kotków. Pewnie to był pomysł samej Kali :D

Jak tam niewybuchi? nie zamarźliście?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 18, 2013 23:15 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

oj, cienko jest , powiem Ci.
nowy piec to kilkanaście tys zł-niestety nawet tak bliżej 20-tu, a my zdecydowanie nieprzygotowani teraz na taki wydatek :roll:

dlatego póki co grzejemy się prądem-tym zewnetrzynym ale i tym wewnętrznym-i aż boję sie pomyślec jaki przyjdzie rachunek za ten zewnętrzny :strach:
-no bo zapas tego wewnętrznego zrobiony na Święta ( była fajna promocja na moje ulubione Bacardi w Biedronie, poza tym piwko grzane z jajcami jest przebojem bo dobrze rozgrzewa :piwa: ) powoli topnieje :roll:

Koty na górze poprzylepiane do grzejników-mam nadzieję że się nie poprzeziębiają bo u nich cieplej jak u nas :lol:

kąpać jeżdzmy się do Mamy , ja drwa noszę i noszę jak ta "stara baba ze straganu" :mrgreen: ...ogólnie powrót do przeszłości ćwiczymy, prawie do średniowiecza-taka zamróż po parterze wieje...

...i pomyśleć że nasza przyjaciółka Ania wygrzewa się w Tunezji :mrgreen: :lol:

jedyne co nas pociesza to to że takie historie po czasie wspomina się ze śmiechem...tak jak w naszym poprzednim domu :
lód na parapetach wewnętrznych przez kolejne zimy zanim nie wymieniliśmy okien,
...albo jak wzięliśmy jesienią fachowców do remontu, fachowcy wyburzyli ściany działowe po czym przestraszyli się chyba ogromu prac i ...uciekli , a myśmy się przez całą zimę , aż do znalezienia nowych fachowców czyli do wiosny musieliśmy się kąpać w brodziku który jako jedyny się ostał pośrodku prawie całego piętra wśród gór gruzu - oczywiście ogrzeania też nie było- i światła też- bo panowie wszystko porozwalali :twisted: :lol:

tylko to nas pociesza-że tamten kryzys minął to i ten minie :ok:

smarti

Post » Pt sty 18, 2013 23:31 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

E tam, nie narzekaj, kominek to super sprawa :!:
Uwielbiam w nim palić i tak sobie patrzeć w te płomienie i myśleć, myśleć itd, itp....
i wspominać...
Macie przecież wypasiony, duży komin to tylko zyć i nie umierać. Wcale bym tego pieca nie kupowała :|

No inna sprawa że są koty na górze. A może wszystkie kotki razem na dół znieść :oops:

hm, wewnętrzego prądu to u Was dostatek przecież
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 18, 2013 23:33 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

No tak, nauczona doświadczeniem cofam się do góry spodziewając się edycji postów :evil:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 18, 2013 23:37 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

Dobrze że weta na górze nie ma bo by wino pływało :mrgreen:
Pamiętasz jak pojechałam do Zochy a po ścianie wodospad płynął? :ryk:

ale ten pan Robert miły był :oops:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 18, 2013 23:52 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

pan Robert miły ale też kawał cholery :twisted: szkoda słów..
jak mi kontakt u Cyganka i Maciunia zrobił i następnego dnia przestał stykać to już miesiac jedzie to poprawić :twisted:

a ja chłopakom inhalacje chciałam robić i nie mogę-muszą się inhalować tym co dociera z pokoju Pusi i Bogdanka i nie mają dostatecznego komfortu na jaki przecież zasługują :mrgreen:
a dobrze że weta nie ma bo byśmy się nie mieli gdzie wykąpać :ryk:

tak to jest jak się mieszka w "domku", jak nie powódż to zamróż, jak nie urok to .... :evil:
..i znów wracają marzenia o "małym mieszkanku na Mariensztacie"....

smarti

Post » Sob sty 19, 2013 0:03 Re: DT im.Smartinka9 ...słodki bengalek Gucio w DS !! :-)

smarti pisze:
..i znów wracają marzenia o "małym mieszkanku na Mariensztacie"....

zamieniamy się? :ryk: :ryk: :ryk:
tylko nie wiem gdzie koty pomieścisz
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]