Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 15, 2013 10:47 Re: Noworoczna norka u Alienorka

morelowa - lubię bhangrę z Pendżabu (Nagada), ale moim najulubieńszym tańcem jest ten: http://www.youtube.com/watch?v=7qp0RG6ecDs. One tak pięknie tańczą, że normalnie nie mogę i od roku oglądam go raz w tygodniu minimum.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sty 15, 2013 20:56 Re: Noworoczna norka u Alienorka

kapitalne!

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto sty 15, 2013 21:19 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Przepraszam. Mogę zapytać? Skąd takie fascynacje? I czy tylko "oglądalne" czy również "uprawialne"? No wiem, że Mała Alienor (nie pamiętam nick' z forum w animach jestem "ciemna") tańczy (wyczytałam :mrgreen: ) A Duża?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto sty 15, 2013 21:31 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Cieszę się, że Ci się podoba, pozytywko i witam na wątku.
Dziś ciutkę gorzej bo mnie gardło znów drapie. Robię co się da, żeby mnie klima nie pokonała, bo jakoś tak jak do pracy wróciłam w poniedziałek to było lepiej. Nic to - jeszcze będzie lato :ok: :ok: .
My mamy dużo zainteresowań i część z nich nazwijmy to "uprawiamy czynnie", a część została nieco odłożona na dalszy plan - kiedyś tańczyłam w grupie tańca irlandzkiego, jeździłam konno rekreacyjnie, prowadziłam zespół tańców dawnych - niestety z tego musiałam zrezygnować ze względu na stan zdrowia. Tego co nadal robię jest sporo, ale to zbyt długi temat na teraz.
Wszystko się pospało - Kotori na jednej szafie, Justin na drugiej, Cielutek śpi za moimi plecami, Frania na pudle z rzeczami, które od niedzieli nie może trafić do piwnicy a Julinka za mną na podgrzewanym parapecie. W swoim pokoju śpią białaczkowce - Rukia na Ali a Fuks w szafie. A Księżna tajniaczy na łóżku, to oglądając spokojnie okolicę, to podsypiając. I tak sennie jest, że ja też zaraz udam się spać - dobranoc :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto sty 15, 2013 21:44 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Marzenka kup sobie na gardło Vocaler ...bajka..i na drapanie..klime...kaloryfery...chrypke...polecam sprawdzony
agula76

Post » Śro sty 16, 2013 8:15 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Piękny ten taniec z linku, Alienorku :D Dla mnie jednak takie z duża ilościa tancerzy, szybko i energicznie.. są bardziej energetyczne. Dawno tego nie robiłam, ale potrafiłam włączać "Czy to słońce,....." i wybierać taneczne fragmenty dla rozruszania.
O, irlandzką muzykę też lubię :D
Ty też należysz do tych osób, które mają dłuższą dobę niż inni? Opowiedz, co robisz nadal, plizzzzz...
Zdrówka życzę!!!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 16, 2013 13:45 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Moja doba jest tak samo krótka jak innych :( więc nieraz nie dosypiam. O tym co robię (nie codziennie) wieczorem. A jeśli podobają Ci sie energiczne rytmy, to wpisz w youtuba "gun gun guna re" - optymistyczna i barwna jak rzadko. I "Deewangi, Deewangi" z Om Shanti Om (widziałaś film) i Choomantar z "Mere Brother Ki Dulhan" - świetne są :ok: .

Alienor

Post » Śro sty 16, 2013 15:51 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Obejrzałam :D Zamiast robić ważne rzeczy :wink: I się powstrzymałam, żeby nie włożyć do kompa 'Khabi kushi...' - tam jest taki taniec z główna bohaterką + tło, który niezmiennie napawa mnie dzikim optymizmem, a nie widzę jej na youtube. Wiem czym sie kończy takie 'tylko jeden fragmencik...'.. :twisted: , a potem 'tylko sceny taneczne...' ech...
A mnie tak szkoda, że nie umiem nie dospać :( Po prostu w pewnym momencie przestaję kontaktować.. :roll: A rano jestem chora jeśli sie zasiedzę. Normalnie - jak na grypę 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 16, 2013 16:42 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Dziś dla wszystkich kotowanie (słowo ściągnięte od kotkins) z Cielutkiem
Co ja lubię jeść?
1)Na przystawkę chciałbym marchewkę, tylko taką z rosołu.
2)Na pierwsze danie rosołek z serduszkami i żołądeczkami, a jak duża nie zdąży mi zabrać to może być i jej z kluseczka ten rosołek.
3)Na drugie danie mmm... naleśniczki z czekoladą.
4) Na deser? Na deser oczywiście, że jogurt, ten limonkowy poproszę. Jak to jest twój? Nie kłamiesz mnie. Daj no.... no?
Obrazek

miko-dono

Od: Pt lut 17, 2012 17:49

Post » Śro sty 16, 2013 17:50 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Piękne tańce :D
Alienorku zdrowiej tak na dobre bo ciągle Cię Bidulko coś męczy :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro sty 16, 2013 20:58 Re: Noworoczna norka u Alienorka

miko-dono pisze:Dziś dla wszystkich kotowanie (słowo ściągnięte od kotkins) z Cielutkiem
Co ja lubię jeść?
1)Na przystawkę chciałbym marchewkę, tylko taką z rosołu.
2)Na pierwsze danie rosołek z serduszkami i żołądeczkami, a jak duża nie zdąży mi zabrać to może być i jej z kluseczka ten rosołek.
3)Na drugie danie mmm... naleśniczki z czekoladą.
4) Na deser? Na deser oczywiście, że jogurt, ten limonkowy poproszę. Jak to jest twój? Nie kłamiesz mnie. Daj no.... no?

Ja bym tego nje jad Cielu.To może być trujonmce!
Ja mam sfuj jadłospis:
- na pszystafkem tuńmczyk.
- na zupem?Nje wjem...może tuńmczykowa?
- na drugje może być ten rosułek (jak mje powjesz co to jezd rosułek- czy tego siem aby nie robi zez wody?Jak zez wody to ja dzienmkujem i wolem tak na pszykład inmnom zupem -zez TUŃMCZYKA)
-deserki tesz lubjem.Jogurt w szczgulmności.
A masz o smaku tuńmczykowym??

Lełon , kot kotujący u Kotkinsów Ciem Cielu pozdrawja !

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sty 17, 2013 7:52 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Wczoraj niedługo po tym jak Ala napisała menu Ciela niestety karta sieciowa ogłosiła strajk. Wszyscy żyjemy i mamy się całkiem nieźle, ale neta niet - zepsuł się. Może uda mi się zresusucytować go:ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Czw sty 17, 2013 8:01 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Cielu ma bogaty jadłospis :mrgreen: Właściwie to nie trzeba by mu podawać osobno - mozna posadzić na stole koło swojego talerza :lol: tylko chyba musiałybyście sie bez przypraw obejść, co by kotku nie zaszkodziło... :roll:

Własnie sobie zdałam sprawę, że Morela jest podobna do tego stwora w podpisie kotkinsa..

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 17, 2013 8:04 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Ten stwór to Totoro z "Mój przyjaciel Totoro" - cudownego filmu animowanego Hayao Miyazakiego dla wszystkich od lat 5 do 105 :D (choć kotkins utrzymuje że to Amelcia). A w filmie jest idealny środek transportu dla miauowiczów - kotobus (nekobasu) :ok: .
http://www.animevice.com/nekobasu/18-15001/images/
Ostatnio edytowano Czw sty 17, 2013 8:22 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz

Alienor

Post » Czw sty 17, 2013 8:20 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Zapomniałam! Jak ja dawno nie widziałam "Totoro...' ..Muszę przeszukać czy to mam ..

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]