Kardamon i przyjaciele, Tymczasy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2013 11:38 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
cześć ferajna :love: :love: :love:
pozdrawiamy i życzymy zdrówka i powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto sty 15, 2013 13:42 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Hanelko,
niech Moc będzie z Tobą :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Wto sty 15, 2013 13:53 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Obrazek
życzę Ci Haniu dużo miłości pod różnymi postaciami :P :P
Pozdrowionka :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto sty 15, 2013 23:06 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Dziewczyny - dzięki, że zaglądacie jeszcze czasem, mimo że tak rzadko teraz coś piszę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dzięki Wam troszkę mi raźniej

Dzieci mają niesamowitą moc.
Uświadamiają, jak ulotna i niepowtarzalna jest każda chwila.
Rosną...

Franuś

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Paulinka i Piotruś

Obrazek

Paulinka

Obrazek Obrazek Obrazek

Piotruś

Obrazek Obrazek Obrazek

Mój Bachusik malutki - Bury Brzydki Kot

Obrazek
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro sty 16, 2013 8:00 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

kto jest brzydki, no kto :evil:
pięknoty bez wyjątku, cudowne koty cudownej opiekunki :!: :!: :love: :love: :love: :love:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Śro sty 16, 2013 8:24 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Maleńtasy fajne :ok:
Przylepki Piotrusie i taki filozoficzny Franio :wink:
A Bachusik? Po prostu Jego Wysokość Burowatość :king:

Oby do wiosny Aniu :kotek:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Śro sty 16, 2013 10:04 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Franuś to teraz prawdziwy kot 8O jakiż on piękny! Ileż ma w sobie egzotyki, ile wdzięku!
Futerko lśniące i przepiękne

hanelko, jesteś wspaniała

Piotrusia kocham! kocham! kocham!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A Paulinka to piękna, elegancka panienka :1luvu: :1luvu:

Biedna kicia z raną na brzuszku :( Oby szybko się zagoiła i już więcej nic się nie działo
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sty 16, 2013 13:58 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

zuzzik pisze:kto jest brzydki, no kto :evil:
Bury Kot jest Brzydki. Barbarka. Nawet wetka tak ją zapraszała na operację... :mrgreen:

Bagienka pisze:Maleńtasy fajne :ok:
Przylepki Piotrusie i taki filozoficzny Franio :wink:
A Bachusik? Po prostu Jego Wysokość Burowatość :king:

Oby do wiosny Aniu :kotek:
Tak przylepki niesamowite. Ale we Franusiu nie ma nic z filozofa. To jedyny kot, który potrafi mnie skutecznie wybudzić, odegnać precz resztki snu.
Wtula się w mój obojczyk, wtula, kręci... Odciąga łapką powiekę. Zagląda w martwe oko:
Śpisz?... śpisz?... Tak całkiem?... Naprawdę?... To śpij sobie...
Wiesz... chyba przejdę na drugą stronę, co?...

Tup, tup, tup, drobnym kroczkiem przez moją twarz/szyję
Kręciu, kręciu, przy drugim obojczyku...
Kocham cię, wiesz...?
Liz po drugiej powiece
Uczeszę cię, chcesz?
Czesz, tylko się zamknij...
Nie kochasz mnie?!... :placz:
Kocham, kocham... Przytul się i śpij już...
Poprzytulamy się?

Świdrujące oczęta Piotrusia mówią same za siebie: co by tu jeszcze...
Wchodzę do pokoju, staję w progu. Z parapetu zrywa się drobne ciałko. Pędzi przez półkę, tapczan, podrywając po drodze na równe nogi oburzone ciotki i wujków... Przed fotelem hamuje nieco i przebiega brzegiem - po ciotce Lusi lepiej nie deptać.
Wskakuje na stół, potrącając po drodze wujka Wojtusia... wybija się, odbija od oparcia krzesła i z okrzykiem: kooooocham cię wylatuje w powietrze. Łapię obiema rękami, trzecią próbując ratować krzesło przed upadkiem.
Piotruś...
Obrazek

hanelka

Post » Śro sty 16, 2013 14:21 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Robiłam coś wczoraj, pochylona nad blatem szafki w kuchni. Lusia wskoczyła. Usiadła i przytuliła policzek do mojego policzka. Posiedziała tak chwilę...
Łysinka na boczku ładnie zarasta, dziewczyna czuje się dobrze. Rozczula mnie sposób, w jaki odgania gówniarstwo. Gryzie ich. Nie używając zębów... Skubie pysiem.
Uwielbia Sosera. Wita go zawsze w progu po spacerze. Kiedy ich drogi krzyżują się, ociera się o niego.
Puchaty, słodki misiek. Ale nie da sobie wejść na głowę. Kiedy jej coś nie odpowiada, potrafi pacnąć łapą (bez pazurów), albo złapać zębami. Jest fantastyczna. Charakterna, bardzo inteligentna, kontaktowa... Do zakochania...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

hanelka

Post » Śro sty 16, 2013 15:19 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Franuś :1luvu:
Wszystkie są piękne i wychuchane ale Franusiek mnie powala.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro sty 16, 2013 16:07 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Jak taki przeglad robimy, to spiesze doniesc o postepach Tinki i Olka vel Haskella. Tinka wreszcie jest taka, jak opisywalas, ze sie przychodzi pomiziac. A wczoraj jak bylam sama w lozku, bez kotow, Haskel wskoczyl na lozko i mruczal. I nie ucieka od wyciagnietej w jego strone reki, dotknac sie nadal nie pozwoli, ale nie ucieka. Dzis sobie siedzielismy na lozku w odleglosci okolo metra z iPadem pomiedzy nami, a ja od czasu do czasu wyciagalam reke, zeby "poruszac woda"*, a on nie uciekal.

*na ipadzie mamy taka aplikacje co wyglada jak woda i plywaja w niej rybki, maluchy czasami lowia te rybki
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Śro sty 16, 2013 16:11 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Wszystko działo się tak niedawno, a już trudno mi uwierzyć, że te dwa małe koty dopiero co walczyły o życie, a rokowania były mizerne

Los daje
i odbiera

[*]
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sty 16, 2013 16:18 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

Discordia pisze:Jak taki przeglad robimy, to spiesze doniesc o postepach Tinki i Olka vel Haskella. Tinka wreszcie jest taka, jak opisywalas, ze sie przychodzi pomiziac. A wczoraj jak bylam sama w lozku, bez kotow, Haskel wskoczyl na lozko i mruczal. I nie ucieka od wyciagnietej w jego strone reki, dotknac sie nadal nie pozwoli, ale nie ucieka. Dzis sobie siedzielismy na lozku w odleglosci okolo metra z iPadem pomiedzy nami, a ja od czasu do czasu wyciagalam reke, zeby "poruszac woda"*, a on nie uciekal.

*na ipadzie mamy taka aplikacje co wyglada jak woda i plywaja w niej rybki, maluchy czasami lowia te rybki
Czytam każdy post na Twoim wątku.
I bardzo się cieszę, że zdecydowaliście się dać dom również Haskelowi... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tineczka potrzebowała czasu. Nie spodziewałam się, że będzie potrzebowała go tak dużo. Myślałam o tym ciągle ostatnio...
A Haskel jeszcze Was zaskoczy. Tego jestem pewna ;)
Obrazek

hanelka

Post » Śro sty 16, 2013 18:31 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

tajdzi pisze:Piotrusia kocham! kocham! kocham!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chcesz? :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Śro sty 16, 2013 19:42 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy - Dobrego Roku! :)

A ja uporczywie mysle i mysle. Kogo adorowac bardziej. Franus czy Lusia? Lusia czy Franus?
Jeszcze posiedze i pomysle. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]