W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2013 22:05 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

No wreszcie trafiłam............

Matko i córko - nie szukajcie chorób gdzie ich nie ma! ( to tak a'propos kardiomiiopatii )
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sty 14, 2013 22:16 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Neigh pisze:No wreszcie trafiłam............

Matko i córko - nie szukajcie chorób gdzie ich nie ma! ( to tak a'propos kardiomiiopatii )

:)
Ja myślę, że ona tak oddycha bo sobie pomrukuje po swojemu, w spoczynku nic nie słychać i oddycha normalnie ale sprawdzimy dla świętego spokoju. Zobaczymy co powie doktor, już mu telefonicznie naświetliłam co to za kot i że będziemy sprawdzać ogólny stan zdrówka.
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pon sty 14, 2013 22:19 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

ManfredkotTusi pisze:

Ja myślę, że ona tak oddycha bo sobie pomrukuje po swojemu, w spoczynku nic nie słychać i oddycha normalnie ale sprawdzimy dla świętego spokoju. Zobaczymy co powie doktor, już mu telefonicznie naświetliłam co to za kot i że będziemy sprawdzać ogólny stan zdrówka.

sprawdź jeśli potrzebujesz sprawdzić
ale wydaje mi się że ona tak oddycha bo mruczy :wink:
mojej Stokroci jeszcze silniej klatka piersiowa lata bo ona nie dość że mruczy to jeszcze przy mruczeniu świszczy i skrzypi :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon sty 14, 2013 22:25 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

dalia pisze:
ManfredkotTusi pisze:

sprawdź jeśli potrzebujesz sprawdzić
ale wydaje mi się że ona tak oddycha bo mruczy :wink:
mojej Stokroci jeszcze silniej klatka piersiowa lata bo ona nie dość że mruczy to jeszcze przy mruczeniu świszczy i skrzypi :lol:

Im dłużej ją obserwuję to też mi się wydaje, że będzie tak jak piszesz. :)
Dużo śpi, nie jest już taka pobudzona jak u Neigh podczas naszej wizyty. Wtedy to faktycznie była nakręcona :D
Jakby 3 koty a nie jeden, podstawiały łepek do głaskania.

Tusia :)
Ostatnio edytowano Pon sty 14, 2013 23:23 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz

ManfredkotTusi

Post » Pon sty 14, 2013 22:45 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Ja kurczaka leję gorącą wodą z czajnika i nie długo tylko by się lekko biały zrobił z wierzchu.Zapiera mi kota za bardzo :roll: Nie mogę dawać codziennie.Portki?Nożyczki i obetnij :) To proste i zwierzaka nie stresuje jak mycie.Tylko tam gdzie śmierdzi :mrgreen: Dobrze że jesteś umówiona do weta bo ja bym wszystko dla spokoju sprawdziła.Tusia nie mogę z tym Twoim nickiem :mrgreen: zapominam taki długi.Język mam splątany :lol: Śliczna kotka będzie z niej pociecha :1luvu: One potrafią być takie kochane (siby).
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon sty 14, 2013 23:23 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Znaczy mam wyciąć dookoła śmierdzącej dziurki :)

ManfredkotTusi

Post » Pon sty 14, 2013 23:43 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

ManfredkotTusi pisze:Znaczy mam wyciąć dookoła śmierdzącej dziurki :)

Tak :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 15, 2013 9:40 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Kardiomiopatia wcale nie jest łatwa do zdiagnozowania. W Polsce słyszłam o bodajze 3 lekarzach....w Wawce jest ich dwóch.

Kota warto zawieźć na przegląd.........ale akurat temu kotu to najbardziej potrzebny jest czas, spokoj, dobre żywienie - a nie miliony badań. Słowo:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto sty 15, 2013 9:48 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Dzień dobry!
Mojemu kotu zdiagnozowali kardiomiopatię w Asie w klinice w łodzi na podstawie np prześwietlenia i USG serca,badanie krwi tez to potwierdzilo !!!!!

Neigh, poniewaz nie wiadomo nic o kotce , z jakimi kotami przebywała to należy ja przebadać !!!! Mając w domu dwa zdrowe koty ja bym to zrobiła w pierwszej kolejności !!!! Jest wiele chorób zarażliwych,i kotka mogła cos złapać i co wtedy??? No oby nie , niech lepiej wet sie wypowie , nie gdybajmy > :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Wto sty 15, 2013 9:53 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Monika53 pisze:Dzień dobry!
Mojemu kotu zdiagnozowali kardiomiopatię w Asie w klinice w łodzi na podstawie np prześwietlenia i USG serca,badanie krwi tez to potwierdzilo !!!!!

Neigh, poniewaz nie wiadomo nic o kotce , z jakimi kotami przebywała to należy ja przebadać !!!! Mając w domu dwa zdrowe koty ja bym to zrobiła w pierwszej kolejności !!!! Jest wiele chorób zarażliwych,i kotka mogła cos złapać i co wtedy??? No oby nie , niech lepiej wet sie wypowie , nie gdybajmy > :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Naprawdę?:-) Ja wprawdzie niewiele wiem o kotach.......... ale tak sobie myślę, że jeśli kot został już wstępnie przebadany.........ba spędził w lecznicy bite dwa tygodnie..........żył w stadzie, które nie ma objawów chorobowych........miałam go pod swoim dachem 30 godzin.......

Przebywała z : Tomaszkiem, Wasią, Asią, Ryżykiem, Snieżkiem, Darią, Rodzynkiem:-). Sporo o nich wiemy. I tak naprawdę to ona jako jedyna była izolowana. A dlaczego też Tusia wie. Sporo o tych kotach wiemy.

Jest odrobaczona i zaszczepiona.....to jednak chyba można wyluzować......;-) w każdym razie w kierunku podstawowych chorób zakaźnych ( nie miała testów o czym Tusia wie )

Badałam kota w kierunku kardiopiopatii - i tak sobie myślę......naprawdę.......spokojnie. Kot został adoptowany niecałe 3 doby temu......... Ja bym zalecała ponowne odrobaczenie, zaszczepienie i SPOKOJ

( wprowadzanie nowych karm po troszeczku, najlepiej na zasadzie mieszania z tym co jadła do tej pory - no bo własnie roztrój żołądka murowany )

Obrazek

Neigh

Post » Wto sty 15, 2013 10:23 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

A sory!!! Nie wiedziałam że był w lecznicy !!!!! Jezeli tak to zgadzam sie z Toba w zupełności :ok: :ok: :ok: :ok: Odrobaczyć i zaszczepić i dac koteńce troche spokoju !!!

A odnosnie jeszcze brudzenia portek , najlepiej przemyć mokra gabka , nie wycinaj jej wlosow Tosiu no chyba że zrobił sie duży koltun
! Cały urok to te portki u syberyjczyków . Wyczesać jak wyschna , najlepiej jak śpi , jedna reka głaskać druga czesac , ja tak robiłam !!!!
Myśle ze mozna ja po mału wypuszczać do towarzystwa , pod kontrola oczywiście ! Będa na poczatki prychania i syki i bicia łapka ,ale to przez pierwsze dni . :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Wto sty 15, 2013 12:15 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Monika53 pisze:Dzień dobry!

przepraszam że dopytuję ale to ważne - napisałaś że Twojemu kotu zdiagnozowano hcm na podstawie "np prześwietlenia i usg serca i badanie krwi to potwierdziło"
wiec jak diagnozowali? rtg czy usg? co to znaczy np w tym przypadku?
jakie badanie krwi (konkretnie poproszę ) potwierdziło kardiomiopatię ?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sty 15, 2013 12:50 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Z rezydentami chyba już lepiej bo rano były straszne gonitwy :D
Czyli jakby już nie są w stresie zbyt dużym, ale jeszcze poczekam z łączeniem. Na razie Tigrusia wychodzi na chwilkę na moim ramieniu na pokoje. Tez skubana wyrczy :mrgreen:
Już ze mną nie śpi tylko obok, buuuu :cry: :wink: . Szkoda, to było takie fajne.
Ostatnio edytowano Wto sty 15, 2013 12:52 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz

ManfredkotTusi

Post » Wto sty 15, 2013 12:52 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

U mnie dokocenie trwało bardzo długo, bo Luna jest rozhisteryzowana, ale pomału osiągam względny spokój. Trzymam kciuki żeby kociarstwo jak najszybciej się dogadało. :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto sty 15, 2013 12:57 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Nie będę przyspieszać choćby ze względu na nią, widać, że w swoim pokoju czuje się bezpieczna. Niech odpoczywa.
Poczekam na sygnał od swojej intuicji kiedy pójść krok dalej.

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]