Orkiszową białą. Oni maja typ 700. Podobno bywa i 500, ale jest droższa w innych sklepach, bo najczęściej bio.
Nic to [jak ktoś tam mawiał

Zdjecie z konisiami jest piękne.
Nie, nie jesteście głupolami

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
morelowa pisze:Tym bardziej![]()
Nie lubię razowych mąk...![]()
Muszę szybko , bo nie mam jak sobie naleśników usmażyć
Broszka pisze:morelowa pisze:Tym bardziej![]()
Nie lubię razowych mąk...![]()
Muszę szybko , bo nie mam jak sobie naleśników usmażyć
Nie lubisz? Wydawało mi się że pisałaś kiedyś że używasz wyłącznie razowych, chyba jakieś ciasto wstawiałaś z ciemnej mąki? Może coś pokręciłam![]()
Graham orkiszowy to moja ulubiona mąka chlebowa - przepyszny chlebek z niej wychodzi![]()
Naleśniki robię ze zwykłej białej pszennej.
Jak smażysz naleśniki? tradycyjnie?
Conchita pisze:To ja pisałam, że wszystko z razowej, łącznie z ciastem
morelowa pisze:i okazało sie, że najtańsza wersja opłat to 20 zł![]()
morelowa pisze:Naleśniki smażę normalnie - mąka, jajko/a, woda, sól, kurkuma![]()
Broszka pisze:Kopytne bałwany pozdrawiają![]()
Broszka pisze:Kopytne bałwany pozdrawiają![]()
morelowa pisze:A próbowałyście śmietana + biała mąka? Zupełnie niezdrowe. I bardzo pyszne !![]()
Mleko kwaśne? nie próbowałam... chyba podobny smak jak ze śmietaną? Śmietany też nie próbowałam, ale za to smażyłam naleśniki z mlekiem prosto od krowyAlienor pisze:Mleko kwaśne. Albo woda mineralna gazowana do naleśników - próbowałyście? Są wtedy bardziej puszyste.
Alienor pisze:O pogodzie się nie wypowiadam - co prawda jeszcze gorzej nie lubię chlapy, ale jestem zmarzluch i te temperatury mi nie odpowiadają. I proszę nie gonic mnie do łopaty skoro lubię gorąco (byle suche a nie wilgotne) bo bez względu na temperaturę zewnętrzną po 2-3 godzinach kopania wylądowałabym co najmniej w łazience, jeśli nie w szpitalu. Dlatego u mnie w domu ciężkie rzeczy dziecko dźwiga - bo młoda, zdrowa i już nie taka mała.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Hana i 31 gości