Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2013 19:25 Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Dostałam info z lecznicy, że właścicielka przyniosła koteczkę z dziwnymi objawami na obserwację
Okazało się, że kicia ma prawdopodobnie padaczkę...potrafi kręcic sie w kółko, dziwnie rusza główką
Właścicielka ma małe dzieci i boi sie, że kicia zrobi im krzywde podczas ataku....dostała wyrok....mam max 2 dni na znalezienie jej jakiegoś dt...ja mam mega przepełnienie...POMÓZCIE!!!!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano Pon sty 14, 2013 22:19 przez BUDRYSEK, łącznie edytowano 1 raz
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Pon sty 14, 2013 20:24 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Po pierwsze , to lekarz nie ma prawa zabić zwierzęcia na żądanie właściciela bez wyraźnej przyczyny. jęsli to zrobi odpowiada karnie. Ani padaczka ani podejrzewany przeze mnie obwodowy zespół przedsionkowy nie kwalifikuje zwierzę do eutanazji. Wystarczy kilka badań i prawidłowa diagnoza i można wyleczyc kota podając mu( jeśli to zapalenie ucha wewnetrznego) dość dlugo antybiotyki np penicylina, cefalosporyny. Potrzebne sa badania a nie śmierć.

podnoszę :!: :!:
Ostatnio edytowano Pon sty 14, 2013 21:31 przez asia2, łącznie edytowano 1 raz

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon sty 14, 2013 20:33 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

mój kot miał padaczkę przy ostrym zapaleniu wątroby, która oczywiście po wyleczeniu ustąpiła....ale weci są różni, mi też jeden proponował eutanazję ( bo nie wiedział, jak leczyć kota )
jo.anna

Post » Pon sty 14, 2013 20:47 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

padaczkę może mieć tez pourazowa,jeśli została kopnieta,uderzona,czy spadła na głowę.Tym bardziej powinno sie ja otoczyć opieką,przykre to bardzo...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sty 14, 2013 22:21 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

BUDRYSEK

Post » Pon sty 14, 2013 22:24 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Dlaczego wet zgadza się uśpić kota, który czy nie wiadomo czy jest śmiertelnie chory ? Co to za świat co za ludzie, a skąd jest kotka ? Czy ma jakieś inne objawy świadczące o chorobie ? Czy wiesz coś więcej ??
jo.anna

Post » Pon sty 14, 2013 22:40 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

jo.anna pisze:Dlaczego wet zgadza się uśpić kota, który czy nie wiadomo czy jest śmiertelnie chory ? Co to za świat co za ludzie, a skąd jest kotka ? Czy ma jakieś inne objawy świadczące o chorobie ? Czy wiesz coś więcej ??

wet nie zgadza sie ale co znia zrobi?
zeby ja przyjeli do schronu to trzeba zaplacic ponad 1500 zł
na ulice nie wypusci, to domowy kot ktory nigdy nie wychodzil
babka wystarszyla sie ze moze ma wscieklizne, wet to wykluczyl, ale ona boi sie o male dzieci

objawy: kreci sie w kolko, od czsu do czasu, kreci "dziwnie" głowka,
Obrazek

BUDRYSEK

Post » Pon sty 14, 2013 23:04 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

nie pytałam o objawi padaczki---wiem, jak wygląda, mam na myśli raczej inne symptomy świadczące o chorobie, np, brak apetytu, osowiałość itp. Może się nie znam, ale pierwsze słyszę, że za schron trzeba 1500 zł zapłacić. Nie odpisałeś (aś) gdzie kot obecnie przebywa ( jakie miasto)
jo.anna

Post » Pon sty 14, 2013 23:10 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

BUDRYSEK pisze:
jo.anna pisze:Dlaczego wet zgadza się uśpić kota, który czy nie wiadomo czy jest śmiertelnie chory ? Co to za świat co za ludzie, a skąd jest kotka ? Czy ma jakieś inne objawy świadczące o chorobie ? Czy wiesz coś więcej ??

wet nie zgadza sie ale co znia zrobi?
zeby ja przyjeli do schronu to trzeba zaplacic ponad 1500 zł
na ulice nie wypusci, to domowy kot ktory nigdy nie wychodzil
babka wystarszyla sie ze moze ma wscieklizne, wet to wykluczyl, ale ona boi sie o male dzieci

objawy: kreci sie w kolko, od czsu do czasu, kreci "dziwnie" głowka,

moze ona ma zapalenie ucha . :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sty 14, 2013 23:14 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

jo.anna pisze:nie pytałam o objawi padaczki---wiem, jak wygląda, mam na myśli raczej inne symptomy świadczące o chorobie, np, brak apetytu, osowiałość itp. Może się nie znam, ale pierwsze słyszę, że za schron trzeba 1500 zł zapłacić. Nie odpisałeś (aś) gdzie kot obecnie przebywa ( jakie miasto)

napisałam to co przekazal mi wet, o innych objawach nie mowil
schron mamy prywatny...nie wymyslilam sobie tego
przebywa na slasku
Obrazek

BUDRYSEK

Post » Pon sty 14, 2013 23:17 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

rozumiem, nie denerwuj się, a czy np osoba, która się chce pozbyć kota, nie może przetrzymać go w lecznicy w szpitaliku ? Warto by się dowiedzieć coś o tym kocie, zrobić badania krwi, przynajmniej wątroby i nerek, to koszt ok 80 zł, tyle chyba można zrobić dla kota, którego się miało jakiś czas ?
jo.anna

Post » Pon sty 14, 2013 23:25 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

jo.anna pisze:rozumiem, nie denerwuj się, a czy np osoba, która się chce pozbyć kota, nie może przetrzymać go w lecznicy w szpitaliku ? Warto by się dowiedzieć coś o tym kocie, zrobić badania krwi, przynajmniej wątroby i nerek, to koszt ok 80 zł, tyle chyba można zrobić dla kota, którego się miało jakiś czas ?

jutro babka ma przyjsc uregulowac 2 tygodniowy pobyt kotki, moze uda mi sie z nia pogadac
ale z tego co wet mowil jest zdecydowana ja uspic..."dla jej dobra"
Obrazek

BUDRYSEK

Post » Pon sty 14, 2013 23:28 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

bosh, przeraża mnie bezmiar ludzkiej głupoty, daj koniecznie znać jak się coś dowiesz, przecież nie można uśpić kota z powodu padaczki :(
jo.anna

Post » Pon sty 14, 2013 23:37 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

jo.anna pisze:bosh, przeraża mnie bezmiar ludzkiej głupoty, daj koniecznie znać jak się coś dowiesz, przecież nie można uśpić kota z powodu padaczki :(

w tej lecznicy nie uspia jej, ale w innych zrobia to :(
Obrazek

BUDRYSEK

Post » Pon sty 14, 2013 23:39 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

spróbuj przedłużyć jej czas, i intensywne szukanie dt na cito, przecież nie można jej tak zostawić :(
jo.anna

[następna]