W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 13, 2013 18:16 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Tak, na Adamieckiego mają wszystko, dr Korzeniowski jest bardzo dobrym diagnostą i specjalizuje się w chorobach serca.
Najlepiej wcześniej zadzwonić i umówić się na konkretną godzinę.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie sty 13, 2013 18:17 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Też tu trafiłam z wątku "sybiraków" - gratuluję - fajnie że kotka już u Ciebie.
Co do oddechu - w grudniu odszedł mój kot brytyjski właśnie na kardiomiopatię - oddychał podobnie do Tigry tylko nie tak szybko, takie jakby krótkie urywane oddechy.
Odszedł bardzo szybko w sumie to 3 tygodnie trwała jego choroba a ok. tydzień od postawienia diagnozy - może gdyby wcześniej było to stwierdzone i brałby leki to by jeszcze troche pożył, więc lepiej jak najszybciej zrobić kotce badania.
Trzymam kciuki :ok: oby nie było to nic poważnego
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Nie sty 13, 2013 18:34 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Duszek686 pisze:Tak, na Adamieckiego mają wszystko, dr Korzeniowski jest bardzo dobrym diagnostą i specjalizuje się w chorobach serca.
Najlepiej wcześniej zadzwonić i umówić się na konkretną godzinę.

Jutro dzwonię!

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 13, 2013 19:49 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Nie sty 13, 2013 18:49 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Nie nastawiaj się źle, to może być tysiąc innych rzeczy np. nieodpowiednie żywienie. Kciuki i powodzenia. :ok:

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Nie sty 13, 2013 20:03 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Tusiu! Przepraszam ze tak piszę krótko!!!(uproszcz)
Nie ma co sie denerwować,spokojnie jak pojedziesz do weta to wet na pewno ,osłucha , może pobierze krew do badania i zleci albo prześwietlenie ,USG ,odrobaczy. Koteczka śliczna i zanosi sie na super charakter (syberyjskie sa właśnie takie ).
Zycze Wam obu dużo cierpliwości ,bedzie dobrze a to ze tak oddycha to może tez ze stresu , dla niej to wielki stres , jest w nowym miejscu . Wszystko sie ułoży !!!!
Pozwoliłam sobie przesledzić cały wątek skąd kicia jest !!!!!
Straszne tyle pięknych kotów zostało na pastwe losu , sa śliczne a Tomaszek bardzo podobny do mojego Mirona , on tez taki kolos ale łagodny jak baranek !!!!

Trzymam za Was kciuki !!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozwolę sobie zaglądać ? pozwolisz? :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Nie sty 13, 2013 20:03 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

A tez jestem z Łodzi ....jak by co :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Nie sty 13, 2013 20:29 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Monika53 pisze:Pozwolę sobie zaglądać ? pozwolisz?

No coś Ty :). Pewnie, że tak :!:
Bardzo się cieszę, że jesteście i mam z kim porozmawiać, zwłaszcza teraz :)
Tigrusia zjadła mokrego teraz po spanku. Miamora lubi, Gourmeta z tuńczykiem - pasztet lubi. Grau jest be, suszki leżą i nie ubywa.

ManfredkotTusi

Post » Nie sty 13, 2013 20:41 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Dobrze że je :ok: Jak będziesz u weta nie zapomnij o tym by sprawdził jej dziąsła i ząbki bo skoro nie chce suchego to może coś ja tam pobolewa,albo kociczka się rozpuściła tak szybko bo takich karm nigdy nie jadła :lol: By nie latać tyle bo to daleko do weta,zapisz wszystko sobie (ja tak robiłam bo zawsze o czymś jednak zapomniałam :oops: ) Przed wejściem czytałam na przypomnienie :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie sty 13, 2013 22:07 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Ja tez zawsze spisuje zapytania na kartce a co tam niech sie smieja !!!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Nie sty 13, 2013 23:55 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Monika53 pisze:Ja tez zawsze spisuje zapytania na kartce a co tam niech sie smieja !!!!! :ok: :ok: :ok:

:ryk: :ryk: Monika53 czy my takie już stare :mrgreen: :?: a jednak skleroza nerwowa jest u weta.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon sty 14, 2013 12:09 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

pozwoliłam sobie zamieścić skradzione stąd zdjęcie na wątku kotów na fb https://www.facebook.com/events/263801993747699/ :)

slifkowa

Od: Śro kwi 16, 2008 15:24

Post » Pon sty 14, 2013 13:14 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

slifkowa pisze:pozwoliłam sobie zamieścić skradzione stąd zdjęcie na wątku kotów na fb https://www.facebook.com/events/263801993747699/ :)

:) Nie ma sprawy.

Jesteśmy wstępnie umówieni na przegląd, do dr Korzeniowskiego, na środę o 16.00 lub na poniedziałek o 18.00.
Czekam na męża czy da radę w środę o 16 pojechać do lecznicy z nami (może jeszcze nie wrócić z pracy).
Dobrze, że to nie już, to mała sobie odpocznie do tego czasu.

Opiszę Wam jak wygląda sytuacja na linii rezydenci - Tigra

Lusia, zestresowana, chowająca się, warczy i syczy na... 8O Mariana, powarkuje na nas, bije nas łapą jak chcemy pogłaskać ale i podstawia się i pomrukuje nieśmiało, nie bardzo wie co się dzieje i jak się zachować. Jest spięta ale je, wczoraj trochę ją sprowokowałam do zabawy i pobawiła się, z pewnym dystansem ale jednak.

Maniek, wydaje się wyluzowany ale jak zrobię szczelinę w drzwiach od pokoju Tigry to warczy. Bardzo by chcial wyjść na balkon ale pokój balkonowy okupuje Tigra.
On boi się łazienki bo jest biały i był wielokrotnie kąpany a nie przepada za tym. Wczoraj zażyczył sobie być ze mną w czasie kąpieli i przesiedział ze mną z godzinę w tej "strasznej łazience". Ja w wannie a on na podłodze lub kibelku. 8O . Dziwne ale cóż, chciał to był.
Głupio mi było bo ja goła a on paczył. :oops:

Zobaczymy co będzie dalej, mamy czas. Wizyta w lecznicy i badania w poniedziałek jednak, to jak będą już wyniki (w tym testy) to spróbujemy je bliżej zapoznać ze sobą.
Ostatnio edytowano Pon sty 14, 2013 16:22 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz

ManfredkotTusi

Post » Pon sty 14, 2013 15:09 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Trzymam kciuki za bezproblemową aklimatyzację :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon sty 14, 2013 16:01 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Tez trzymam kciuki , ja mialam najpierw dwa rude koty po po 5 miesiacach przyszedl trzeci czarny Miron dokocenie trwalo dwa dni ,po czym cała trójka zaczęla sie wspólnie myć . Były co prawda z jednej hodowli i ,bez zadnych zdrowotnych obciązeń. Myślę że po badaniach wet sam Ci powie kiedy koty moga być juz razem !!!!
Kiedy odszedł mój Gucio ,musiałam odczekać 3 tygodnie,dopiero mogłam wziąśc koty ,po uprzedniej dezynfekcji całego mieszkania ,wyrzuceniu kuwet i miseczek !!! Tak kazał wet ,na wszelki wypadek !!!!! :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Pon sty 14, 2013 17:17 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota... str.3

Też przyszłam podejrzeć Twój zwierzyniec. Nie martw się one się w ciągu tygodnia na pewno dotrą, u mnie żadne dokocenie dłużej nie trwało. Twoje zwierza są zsocjalizowane, a i nowinka jeśli się nie rzuca znaczy się, że dołączy do stada bezboleśnie. Trzymam kciuki

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

[poprzednia][następna]