PRZYGARNĘ KOTA-WROCŁAW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2013 11:46 Re: PRZYGARNĘ KOTA-WROCŁAW

surowe mięso? ale jakie dokładnie, żeby mu nie zaszkodziło...

Poniżej zdjęcia zrobione podczas porannego zwiedzania. Na jaki wiek on wam wygląda, tak na pierwszy rzut oka?

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 14, 2013 16:06 przez ilomaro, łącznie edytowano 1 raz

ilomaro

Od: Czw sty 10, 2013 13:31

Post » Pon sty 14, 2013 12:06 Re: PRZYGARNĘ KOTA-WROCŁAW

Jaki on podobny do mojej Guci 8O
Mięso drobiowe, wołowina, wieprzowina nie.Przemrożone i sparzone.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 14, 2013 13:23 Re: PRZYGARNĘ KOTA-WROCŁAW

Elegancik :D
Gratulacje i powodzenia na nowej drodze życia :ok:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pon sty 14, 2013 13:27 Re: PRZYGARNĘ KOTA-WROCŁAW

Cudny kocio, podobny do naszego piwnicznego Julka. A imię już ma?
Powodzenia!
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon sty 14, 2013 15:30 Re: PRZYGARNĘ KOTA-WROCŁAW

Ale Wam się trafił przystojniak 8O :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro sty 16, 2013 18:21 Re: PRZYGARNĘ KOTA-WROCŁAW

Kciuki za nowego domownika :ok: :ok: :ok: :ok:

może już czas zmienić tytuł :wink:

liczymy, że będziesz dalej kontynuowała wątek no i jak zwykle czekamy na nowe zdjęcia !!!
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon sty 21, 2013 10:08 PRZYGARNIĘTY - SZCZĘŚLIWY :)

Nowe wieści z frontu: Kocurro już całkiem zadomowił się w nowym domku. Siedzenie pod szafkę prawie całkowicie wyeliminowane. Uwidoczniły się za to predyspozycje redaktorskie - ulubionym zajęciem stało łażenie po klawiaturze komputera i jednoczesne śledzenie napisanego testu :)

Weterynarz określił wiek kotka na ponad 6 miesięcy. Szczepienie za tydzień - na razie podajemy preparaty wzmacniające. Poza tym jest zdrowy, po stanie sierści lekarz stwierdził, że na pewno był kotem domowym, bo jest bardzo zadbany. Z jedzeniem się znacznie poprawiło - już nie je tak łapczywie (pewnie zrozumiał, że nie musi już jeść za zapas).

Pytanko: jaka karmę podajecie swoim kotom? Bo mi wet zalecił żywienie go wyłącznie suchą karmą i wodą... Dobraliśmy też karmę Roayla (powiedział, żeby raczej nie zmieniać jej za często). Czy Purina to gorsza karma? Bo moja lecznica ewidentnie jakby "współpracuje" z Royalem, co na pewno w jakimś stopniu ma wpływ, na rekomendacje weterynarza.

I w jakim wieku powinna odbyć się standardowo kastracja kotka? Wet powiedział, że już jest co kastrować, jednak powinniśmy to zrobić kiedy kot "zacznie dokazywać" i stwierdzimy, że już czas... O CO MU DOKŁADNIE CHODZIŁO?

z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC:)
Ostatnio edytowano Pon sty 21, 2013 10:58 przez ilomaro, łącznie edytowano 1 raz

ilomaro

Od: Czw sty 10, 2013 13:31

Post » Pon sty 21, 2013 10:16 Re: PRZYGARNĘ KOTA-WROCŁAW

bez przesaday z ta sucha karma. moje jedza mokre saszetki, mieso, suche- rc akurat moje, bo zadnej innej nie chcialy. ale sa inne dobra- aplaws, orijen- jest tu gdzies watek, poza tym duuzo wody, kot musi pic, zeby nerki pracowaly dobrze. kastracja? to chyba zalezy jak dojrzaly plciowo jest osobnik. Niektorzy mowia ze lepiej kastrowac jak juz dojrzeja klejnoty :wink: . jak kot dorosne, inni ze wczesniej zeby nie znaczyl. Ja dostalam juz wykastrowane koty, wiec nie pomoge. Ale kciuki potrzymam za kota i powodzenia w zyciu codziennym :ok:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon sty 21, 2013 21:38 Re: PRZYGARNIĘTY - SZCZĘŚLIWY :)

ilomaro pisze:Nowe wieści z frontu: Kocurro już całkiem zadomowił się w nowym domku. Siedzenie pod szafkę prawie całkowicie wyeliminowane. Uwidoczniły się za to predyspozycje redaktorskie - ulubionym zajęciem stało łażenie po klawiaturze komputera i jednoczesne śledzenie napisanego testu :)

Weterynarz określił wiek kotka na ponad 6 miesięcy. Szczepienie za tydzień - na razie podajemy preparaty wzmacniające. Poza tym jest zdrowy, po stanie sierści lekarz stwierdził, że na pewno był kotem domowym, bo jest bardzo zadbany. Z jedzeniem się znacznie poprawiło - już nie je tak łapczywie (pewnie zrozumiał, że nie musi już jeść za zapas).

Pytanko: jaka karmę podajecie swoim kotom? Bo mi wet zalecił żywienie go wyłącznie suchą karmą i wodą... Dobraliśmy też karmę Roayla (powiedział, żeby raczej nie zmieniać jej za często). Czy Purina to gorsza karma? Bo moja lecznica ewidentnie jakby "współpracuje" z Royalem, co na pewno w jakimś stopniu ma wpływ, na rekomendacje weterynarza.

I w jakim wieku powinna odbyć się standardowo kastracja kotka? Wet powiedział, że już jest co kastrować, jednak powinniśmy to zrobić kiedy kot "zacznie dokazywać" i stwierdzimy, że już czas... O CO MU DOKŁADNIE CHODZIŁO?

z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC:)

cieszę się, że kotek ma się dobrze i trafił na tak odpowiedzialny domek

koty z natury są mięsożercami więc jak najwięcej mięsa: przemrożonego i sparzonego - bez wieprzowiny, możesz też spróbować barfa (wpisz w wyszukiwaniu na miau "barfny świat" to wyskoczy Ci cały wątek o tym sposobie karmienia) moje niejadki nie załapały barfa, jedzą cyc kurczęcia, rybę, mokre saszetki suchą RC i Purinę ONE no i oczywiście próbują wszystkiego co jem ja :lol:

co do kastracji to ja mam dwie kotki ale z podczytywania na forum wywnioskowałam, że kocurki kastruje się jak zaczynają znaczyć "męskim zapachem" czyli są dojrzałe płciowo i pewnie to wet miał na myśli mówiąc o dokazywaniu ...

na miau sprawdzisz wszystko, nawet wetów polecanych w Twojej lub pobliskiej miejscowości więc zerknij w jakiej grupie znajduje się ten Twój
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

[poprzednia]