SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 14:53 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Magdalena424 pisze:
_leśna_ pisze:Nie było takiego trikicia...

dzięki :(

dziewczyny czy któraś z Was - może mieszka w tej okolicy i kojarzy lub zna karmicielki kotów w okolicy ul. Pomorskiej/otwarta lub Kurkowa,
to ulice w których rejonie zaginęła ta kocia :( może przyłączyła sie do jakiś wolnożyjących kociaków i Panie dokarmiające ją skojarzą...
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt sty 11, 2013 21:21 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

ja niestety nie z tych rejonów :?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob sty 12, 2013 15:03 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Czy macie może jakieś wolne DT dla tego kicia ?
Pan dzwonił przed chwilą do mnie, szuka mu DT szybko bo nie bardzo chce go oddawać do schroniska a już chyba nie może go trzymać.
Wiem że go znalazł i był ileś tam u niego.
Ma teraz 6 miesięcy.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId ... =445799186

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob sty 12, 2013 18:37 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

hej hej. Dość długo nie pisałam, co bylo spowodowane zabiegiem w szpitalu. Mam nadzieję, że w poniedziałek będe już w domu mogąc przywracać Klarę (bo tak nazywa się moja tymczasowiczka) do życia wśród ludzi. Na razie zajmuje się tym mój TŻ i moja mama. A postępy są i to duże. Kicia swobodnie chodzi po mieszkaniu, zaczyna sama podchodzić do psa i go obwąchiwać. Znajduje najróżniejsze miejsca do spania i jest absolutnie fantastyczna. Niestety strachliwa, ale zarazem zupełnie pozbawiona agresji. Głaskać się daje "na chama" czyli ucieka przed człowiekiem, ale np. siedząc pod komodą kiedy się nachylę i zaczynam głaskać to ona włącza traktor i zaczyna ugniatać i baaardzo się łasić :ok: tak właśnie spożyła swój pierwszy w domu posiłek - głaski wywabiły ją z transporterka! Staram się nie narzucać, zachować powolne tempo żeby jej nie płoszyć zbytnio. Tak bardzo bym chciała żeby znowu miała zaufanie do ludzi :roll: A z takich czysto technicznych spraw: kuwetkuje celująco, suche pochłania jak kombajn, wody pije sporo. Jeszcze tylko testy.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

LadyZet

Od: Wto lis 03, 2009 20:31

Post » Sob sty 12, 2013 22:05 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

LadyZet - testy już u mnie. Napisz mi na PW jakby Ci pasowało się spiknąć.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sty 12, 2013 22:27 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Gibutkowa, dziękuję odbiorę jak tylko stanę na nogi. Mam nadzieję że już w tym tyg. po weekendzie. I taki mini newsik: 10-letnia Klara bawi się psią piłką :kotek: W poniedziałek inwestujemy w zabawki! :) :P
Obrazek

LadyZet

Od: Wto lis 03, 2009 20:31

Post » Sob sty 12, 2013 22:57 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Najlepszą zabawką jest kulka zrobiona ze zwiniętej folii aluminiowej:-) albo z papierkow po cukierkach. No i sznurebyki, sznurówki ale tylko pod kontrolą dorosłych:-)
Obrazek

unawena

Od: Śro kwi 11, 2012 20:31

Post » Nie sty 13, 2013 17:58 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

_leśna_ pisze:Czy macie może jakieś wolne DT dla tego kicia ?
Pan dzwonił przed chwilą do mnie, szuka mu DT szybko bo nie bardzo chce go oddawać do schroniska a już chyba nie może go trzymać.
Ma teraz 6 miesięcy.

Szkoda że wcześniej się z nikim nie skontaktował z prośbą o pomoc w szukaniu domu stałego :? u nas raczej nikt nie ma miejsca :( a kotek naprawdę bardzo ładny...
Obrazek

JaEwka

Post » Pon sty 14, 2013 10:08 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:
_leśna_ pisze:Czy macie może jakieś wolne DT dla tego kicia ?
Ma teraz 6 miesięcy.

Szkoda że wcześniej się z nikim nie skontaktował z prośbą o pomoc w szukaniu domu stałego :? u nas raczej nikt nie ma miejsca :( a kotek naprawdę bardzo ładny...

biedny kotek, z mieszkania do schroniskowej klatki :-( szkoda, że pan nie dał mu więcej czasu i intensywniej nie szukał domu.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon sty 14, 2013 10:20 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon sty 14, 2013 10:48 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

_leśna_ nie wiesz ile czasu ma ten maluch? Bo możemy mu porobić ogłoszenia wrzucić na FB może się znajdzie jakiś dom stały dla niego
Obrazek

JaEwka

Post » Pon sty 14, 2013 16:50 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Nie mam pojęcia ile ma czasu ale myślę że ogłoszenia warto zrobić

_leśna_

Post » Pon sty 14, 2013 16:50 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Jak nie od tego Pana to ze schroniska szybciej wyjdzie

_leśna_

Post » Pon sty 14, 2013 17:13 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

U mnie jest miejsce ale tylko awaryjnie, myślę że do max miesiąca (koniec lutego/początek marca wyjeżdżam). No i jeśli będzie potrzebna kastracja czy leczenie to przydałoby się wsparcie finansowe, bo dalej nie wyszłam z długów po poprzednich tymczasach, no i nie mam kuwety krytej, jeśli robi tylko do takiej to by trzeba wyczarować. Oczywiście w ramach dt zapewniam "sweet focie" do ogłoszeń :)

A tu Pączuś (u Kasiaufo). Będziemy prosić o ogłoszenia, ale Kasia najpierw majstruje tekst.
Nie wiem czy nie dobrze by mu było trzasnąć wydarzenie na FB, jest kiwaczkiem, czarnym. Może być ciężko z adopcją ;/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Wto sty 15, 2013 19:16 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Przepiękny jest :1luvu: Caluteńki czarny z czarnym nosem :love:
Kasia jak coś to mogę wrzucić gościunia na Kocią Agencję Adopcyjną i Madzia jakieś wierszowane ogłoszenie wymyśli ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]