Merry - w cudownym DS w Miastku :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 12, 2013 15:16 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Przed chwilą nakarmiłam kotkę saszetką i nasypałam górę suchego. W pon. i wt. koleżanka z pracy ma ją dokarmić. Teraz już zwijam się do domu.

Dzięki za banerek! :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob sty 12, 2013 15:36 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Obrazek

Tą koteczkę łobuz ... taki
rzucił w zimie prosto w krzaki.
Popatrz proszę na jej zdjęcie
i podaruj dom w prezencie.
Kot gdy kocha to nad życie
rano, w nocy i o świcie ...

Urocza Panna Kicia cała bielutka oprócz ogonka i czapeczki na główce, prążkowanych jak należy się kotu.
Kicia uznała , że sama biel nie odda jej uroku więc Mama Natura uczynnie i fantazyjnie pomalowała jej łepek i ogonek.
Teraz Kicia pięknie się wyróżnia na tle śniegu i to chyba ją uratowało.
Zauważyły ja dobre duszki , które szukają dla niej domku.

Kicia nie umie żyć na dworze gdzie została przez kogoś wyrzucona.
Pęc ! I życie Kici wisi na włosku.
Jest nieśmiała , wychudzona i zahukana przez inne koty.

No ale człowiek... człowiek dla Kici to Bóg.
Tańczy wokół nóg wdzięczne samby, mruczy Bossa Novy i wdzięcznie patrzy w oczy z nieśmiałą nadzieją :
"A może weźmiesz mnie do domu ? Będę miła i będę Cię "kociać" całym sercem "

Szukasz puchatego przyjaciela ? Popatrz na zdjęcie, może to właśnie Kicia ?
Ostatnio edytowano Sob sty 12, 2013 15:53 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 2 razy
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob sty 12, 2013 15:44 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Zobaczcie, jaki ona ma grzbiet :cry: Jest przerażająco chuda :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sty 12, 2013 15:53 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

ewar pisze:Zobaczcie, jaki ona ma grzbiet :cry: Jest przerażająco chuda :cry:

:evil: ewar ona jest szkieletorem, nie ma tłuszczu który ją ogrzeje , inne koty pewnie przeganiają ją z swoich miejsc...
No bida, aż serce się ściska...
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob sty 12, 2013 15:55 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob sty 12, 2013 15:58 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

O to, to i opis też już jej dałam powyżej.

Monika_Krk

Post » Sob sty 12, 2013 16:31 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

:!: :!: :!:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Sob sty 12, 2013 17:44 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Podnoszę ślicznotkę :1luvu:
I też się zrzucę na transport 8)

Monika_Krk piszesz świetne wierszyki :ok:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Sob sty 12, 2013 18:23 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Monika_Krk pisze::evil: ewar ona jest szkieletorem, nie ma tłuszczu który ją ogrzeje , inne koty pewnie przeganiają ją z swoich miejsc...
No bida, aż serce się ściska...

Ja to wiem.Znam bezdomne koty, są tłuste, to ich szansa na przeżycie.No, cóż, będzie jednego kota mniej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sty 12, 2013 18:53 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

tak chudego kota widziałam tylko raz - to Miłeczka przed odkarmieniem
ale Miłcia rąbała 0,5 kg mięsa na jedno posiedzenie, a nie jedną czy dwie saszetki
ją trzeba zabrać JUŻ!
przecież ona nie przeżyje!
nikt w okolicy nie może jej zabrać?

to przywieźcie ją do mnie
co prawda będzie to u mnie dziewiąty kot ale przynajmniej przeżyje
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob sty 12, 2013 19:00 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Karena pisze:
zjawka pisze:Widze takie rozwiązania na cito: na Bosmańskiej, w lecznicy przetrzymali by ją dni kilka ( będzie to kosztowało, ale myślę, że -razem damy radę), jest jeszcze ta moja piwnica, ale boję się, że jak jakieś rozwiązanie nie przyjdzie szybko, to znajdę się w ostrym pacie :(

Muszę przemyśleć sprawę. Wszystko to są rozwiązania krótkoterminowe (finansowo nie stać mnie na hotelik). Pytanie - co dalej?

Po pierwsze za mało jej dajesz jeść.Jak ma zimnicę przetrzymać to kup puszkę normalnej wielkości a nie 2 saszetki.Może gdzieś jest miejsce by suche postawić by miała.Zadaszone, osłonięte.Wodę też trzeba nosić. Ciepłą.To nie wyrzut tylko rada. Czasem lepiej coś tańszego ale w większej ilości trzeba zapodać.Mogą być np nerki wieprzowe.Tanie są.Moje dziki przepadają.
Trzeba ją łapać jednak.Nie ma dwóch zdań.Kot zamarznie lub ciężko rozchoruje się.To tylko kwestia czasu.A wtedy będziesz mieć wyrzuty sumienia do samego nieba.Niech będzie i ta piwnica choć wiem,że boicie się.
Ale trzeba kota ratować. Wsadzić do piwnicy i zacząć ją ogłaszać. Dużo ogłoszeń już puścić należy.Nawet z takimi fotami jakie są.W nich powinien być opisany charakter koci ,jej wygląd i warunki.Oraz umieszczony apel,że poszukiwana rodzina zastępcza lub DS,że dom to dla niej życie.
Dziewczyny, to ma szansę powodzenia i to dużą.Kocia młoda a malców teraz mało jest.W ten sposób znalazłam domy "starym" kotom.Udało się choć co dziennie trzepałam ogłoszenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 12, 2013 19:03 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Biedna koteczka :( oby miała tyle szczęścia :ok: :ok: co ta koteczka viewtopic.php?f=13&t=149745
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob sty 12, 2013 19:17 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Yhhh... wzięłabym ja do osiedlowego azylu. Tam jest altanka, ale te stare wydry przegonią ją. Kurcze, nie wiem co robić żeby pomóc.
Nawet już schronisko przychodziło mi do głowy.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sty 12, 2013 19:27 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Strasznie biedna :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob sty 12, 2013 20:31 Re: Kotka na mrozie - brak możliwości DT. Pomocy - Koszalin!

Na chwilę obecną mamy TDT - tydzień u mojej mamy i tydzień u koleżanki Dyktatury. Ale to na 100% tylko na taki czas. Co potem... Jak nie będzie wyjścia to schronisko. Będzie już zaszczepiona i odkarmiona. Lepsze to niż mróz.

Zabrze strasznie daleko... :-|
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

[poprzednia][następna]