Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 20:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

Alienor pisze:Cześć vipku :D . Zaglądam tu często, ale piszę rzadko :oops: . Bo wiesz - życie...

W zasadzie Księżna ma takie imię tymczasowe, bo wygląda jak dama w czarnej maseczce i mantylce, sukni długiej spod której tylko błyskają bielą rękawiczki i stopy w białych butkach. No i usta oraz szyja oczywiście - tylko z przodu. :wink:

No czyli imię adekwatne do wyglądu :ok: .
Wiem, wiem, życie...to tak, jak u mnie.
Wszystkie wątki czytam, ale z pisaniem juz gorzej....
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt sty 11, 2013 20:43 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

vip pisze:
wiolka06 pisze:Moja Scarlet,nie tknie niczego co nie jest chrupką :roll:

Witam cioteczkę wiolkę :D .
Czyli wszystko okej, Kreska jest normalna :ok: .
Ciekawe tylko, że ona gotowane mięsko wciąga, tylko surowe jej nie pasi :? .
Smakosz mi sie trafił! Kreska Gessler, normalnie :? .

Iwonka, ale nie dajesz im mokrego, czy po prostu nie chcą/nie lubią?

Daję mokre ale nie chcą. Ciekawe, że Rysio i Babunia, którzy z kolei są amatorami mokrego od dłuższego już czasu nie jedzą żadnej karmy mokrej, ktora ma kształt kosteczek (sześcianów), jedzą wyłącznie takie w postaci włókienek. Czyli Feliksa, Gourmeta Perle no i jeszcze mus Gourmeta.
Animonda, Miamor, Royal Caniny, Catessy odpadają. Wyliżą sos, resztę zostawiaja. Potem w misce zostają skwarki.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pt sty 11, 2013 20:44 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

vip pisze:Już nie nadmieniam, że to był mój kurzy cycek, na niedzielny obiad :evil: .

o moj bosheee...... 8O

Goś no pewnie ze się podzielę :) http://www.telekarma.pl/

w ogóle to tu taki jeden siedzi i mnie trąca, co by pozdrowić Gosi i footerka.....
to pozdrawiam ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Pt sty 11, 2013 20:48 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

johaśka pisze:
vip pisze:Już nie nadmieniam, że to był mój kurzy cycek, na niedzielny obiad :evil: .

o moj bosheee...... 8O

w ogóle to tu taki jeden siedzi i mnie trąca, co by pozdrowić Gosi i footerka.....
to pozdrawiam ;)

No co, no czasem się zdarza :oops: :oops: ...rybe tez mi już kiedys zeżarły.
To pozdrawiam tego jednego także, bardzo serdecznie :D .

Iwonka, a moje właśnie tych włókienek nie chcą, wolą normalne kostki, preferuja w sosiku, ale w galaretce tez może byc. Wygląda na to, że co kot, to obyczaj :) .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt sty 11, 2013 20:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

no proszę...
a u mnie jeden wybredny, saszetke czasem zje, puszeczkę czasem zje.... a drugi pożera wszystko....
natomiast ogórki kiszone i sałate to Rudolf kradnie niczym zając :)
a rybke kochają obaj..... :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Pt sty 11, 2013 20:57 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

johaśka pisze:

o moj bosheee...... 8O

to pozdrawiam ;)

W zooplusie sanabelle urinary jest o 10 zł tańsze (2 kg).
Ćwiczyłam już różne sklepy, dla mnie za to co ja kupuję per saldo zooplus jest najtańszy, do tego dają punkty i za nie skompletowałam trochę misek ceramicznych, posłań na parapety, legowiska, tunele (m.in. ten który jest u vipka).
Gourmet gold mus z kurczaka w zooplusie 19 zł za 12 puszek, telekarma za to samo 35 zł :strach:
Muszę pozostać przy zooplusie, choć wnerwia mnie czekanie na dostawę.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Post » Pt sty 11, 2013 20:57 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

Wiktor uwielbiał kukurydzę z puszki i suszone grzybki, Plamiś kocha kwaśne zupy...no, on kocha wszystkie zupy, ale kwaśne najbardziej.
Dziwne smaki maja te nasze koty....

vip

Post » Pt sty 11, 2013 21:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

Oj .... bo powinni produkować saszetki z samym sosikiem ... Zupełnie nie rozumiem, dlaczego żaden producent jeszcze na to nie wpadł ... "Skwarkami" karmię kawki na balkonie ... Są zadowolone ... :wink:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt sty 11, 2013 21:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

katarzyna1207 pisze:Oj .... bo powinni produkować saszetki z samym sosikiem ... Zupełnie nie rozumiem, dlaczego żaden producent jeszcze na to nie wpadł ... "Skwarkami" karmię kawki na balkonie ... Są zadowolone ... :wink:

Tez karmię. :D
Wróbelki.
I sikorki.
I sroki.
I dzięciołki.
I bażanty.
I inne......

vip

Post » Pt sty 11, 2013 21:05 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

kamari pisze:
vip pisze:Nie.
Nie będę całowac tego zasmarkańca :twisted: .

Teraz mam pytanie zasadnicze: czy kot może nie lubic surowego mięsa?
Znacie takie?
Koty, nie mięsa, oczywiście :mrgreen: .

1. jesteś wstrętna
2. osobiście nie znam, ale słyszałam, że taki gatunek istnieje

Doczytuje.
Oczywiście, że są koty, które nie tkną mięsa.
Np Kubuś, Duśka, Maleńka.
Nawet w piwnicy mam takie.
Teraz mam kłopot w piwnicy, bo łatwo zawija się tabletki w mięso, ale 4 koty musze kombinować. Jakoś w puszkowym chowam. A musszę im dać antybiotyk, bo boję się, że coś z domu od Dudusia przyniosę. TAk z wetem wymyśliliśmy.
Teraz podobno już mniejsze szanse, żebym coś mogła poprzenosić ale...
Tak, że spokojnie sa koty, które nie ruszaja mięsa. Kubuś każde mięso zakopuję:))
Dlatego na BARFa nie mam jak przejść.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 11, 2013 21:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

vip pisze:
katarzyna1207 pisze:Oj .... bo powinni produkować saszetki z samym sosikiem ... Zupełnie nie rozumiem, dlaczego żaden producent jeszcze na to nie wpadł ... "Skwarkami" karmię kawki na balkonie ... Są zadowolone ... :wink:

Tez karmię. :D
Wróbelki.
I sikorki.
I sroki.
I dzięciołki.
I bażanty.
I inne......

A to Tobie jakieś "skwarki" zostają? Bo myślałam, że zeżerają Ci wszystko ...
Żeby Ci było raźniej - na obiad w niedzielę standardowo będę miała kaszę gryczaną z mlekiem, albo jajo sadzone ... Kurze cycki są ... ale nie dla ludzia ... :placz: :placz:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt sty 11, 2013 21:07 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

Iwona ja kupilam u nich sanabelle i jet dokladnie w tej samej cenie.....
no i dostawa szybka :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Pt sty 11, 2013 21:09 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

vip pisze:
johaśka pisze:

o moj bosheee...... 8O

to pozdrawiam ;)

No co, no czasem się zdarza :oops: :oops: ...rybe tez mi już kiedys zeżarły.
To pozdrawiam tego jednego także, bardzo serdecznie :D .

Iwonka, a moje właśnie tych włókienek nie chcą, wolą normalne kostki, preferuja w sosiku, ale w galaretce tez może byc. Wygląda na to, że co kot, to obyczaj :) .

To zdaje się, że uszykuję Ci jakąś małą paczuszkę....

Iwonami

Post » Pt sty 11, 2013 21:14 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

johaśka pisze:Iwona ja kupilam u nich sanabelle i jet dokladnie w tej samej cenie.....
no i dostawa szybka :)

Teraz patrzyłam, to Urinary jest o 10 zł droższe, może stali klienci mają fory. Ja w tym warszawskim jeszcze nie kupowałam, pewnie dostawę miałabym na drugi dzień.....
W Zooplusie mam jeszcze dodatkowe rabaty. Chyba muszę jednak u nich pozostać.
Dzisiaj przyszła od nich paczka, czekałam od momentu zamówienia tydzień. Gdybym płaciła kartą kredytową miałabym szybciej, ale płacę przelewem bo za to dają 2% rabatu. No i czekam zawsze tydzień. Bo to jedzie z Monachium.

Iwonami

Post » Pt sty 11, 2013 21:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

Lidzia, no wyglada na to, że ja tez wprowadzić BARF- a nie mogę, bo przynajmniej jeden kot będzie chodził głodny :wink: .
Ale mi to zwierzęta mięsożerne! :mrgreen: .

Kasia, teraz jak zachorzałe, to czasem cos zostawiają...
Ty masz jednak dobrze z tym, że kasze lubisz z mlekiem.
Ja uwielbiam ze skwarkami ze słoniny i co?
I nawet głupią słonine mi sikorki zeżarły :evil: .
W jeden dzień opitoliły pół kilo słoniny :evil: .
U mnie kurze cycki to wogóle rzadko są, juz predzej serducha..ale też nie dla ludzia :mrgreen: .
Czasem sobie kurze udko przemycę, ale z kolei jak jem, to mi za plecami dwa wzdychulce siadają :evil: .

Iwonka, pewnie, jak Twoje nie jedzą, to moje bardzo chętnie sie zaopiekują! :D

vip

[poprzednia][następna]