BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 13:27 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Jeju ale te Savannah to jest piękno ... jak gepard , kwintesencja .

Gdybym mieszkała w RPA i miała 30 ha posiadłości to bym "se" takiego chciała mieć :twisted:
Z tabliczką na bramie wjazdowej :
"Proszę uważać - nasz kiciuś biega po ogrodzie" :mrgreen:
"Uprasza się nie drażnić kiciusia" :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 11, 2013 13:36 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:Uprasza się nie drażnić kiciusia"

Kiciusia :ryk:
A to to da się wogóle oswoić? Chyba bym się bała....

Fajnie, że Borys i Yoko wrócili do podpisu, tak jakoś brakowało mi ich ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt sty 11, 2013 13:58 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Borys i Yoko w razie pilnej potrzeby kociej "bidy" zgodzili się "znikać i pojawiać" :wink:
Wynegocjowali, że w zamian będą częściej głaskani, dostaną każdy 8) po nowej piłeczce -
oraz po 2 kabanosy kocie na głowę na czas zniknięcia...
Chyba im się to nawet opłaciło bo mają brzuszki dziś jak mocno ciężarne kocice :mrgreen:

Powiedzcie mi tak a'propos czy wasze koty też wolą chrupki wysypane na dywan ?
Jak wyciągnę ręką z miseczki i rozsypię tu i tam, to one dostają takiego szwungu do jedzenia tychże chrupek, że ho ho...
A w miseczce to tak leżakują te chrupki jak dobre wino w piwniczce i nic.

Nie wiem o co chodzi i sama nie odgadnę Obrazek

PS Od tematu posta ale w temacie kot ...szukam czegoś takiego , tylko żeby z kotami było :

http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i- ... n=sklepy24

Jak któraś kobitka wynalazła w sieci proszę o namiar :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt sty 11, 2013 14:06 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:Borys i Yoko w razie pilnej potrzeby kociej "bidy" zgodzili się "znikać i pojawiać" :wink:
Wynegocjowali, że w zamian będą częściej głaskani, dostaną każdy 8) po nowej piłeczce -
oraz po 2 kabanosy kocie na głowę na czas zniknięcia...
Chyba im się to nawet opłaciło bo mają brzuszki dziś jak mocno ciężarne kocice :mrgreen:

Powiedzcie mi tak a'propos czy wasze koty też wolą chrupki wysypane na dywan ?
Jak wyciągnę ręką z miseczki i rozsypię tu i tam, to one dostają takiego szwungu do jedzenia tychże chrupek, że ho ho...
A w miseczce to tak leżakują te chrupki jak dobre wino w piwniczce i nic.

Nie wiem o co chodzi i sama nie odgadnę Obrazek

PS Od tematu posta ale w temacie kot ...szukam czegoś takiego , tylko żeby z kotami było :

http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i- ... n=sklepy24

Jak któraś kobitka wynalazła w sieci proszę o namiar :mrgreen:

... mówisz - masz ...
http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i- ... mskie.html

sas

Od: Śro sty 02, 2013 16:39

Post » Pt sty 11, 2013 14:14 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika z tym dywanem sprawdzę. Ale Sisaja często jak dostanie coś dobrego to leci z tym na dywan właśnie i tam to spokojnie konsumuje. Może i chrupki będzie tam chętniej jadła...

A co do solniczek - radzę sprawdzić albo dopytać o otworki. Ja kupiłam aniołki przytulające się i mają takie otwory, że chyba tylko do groszku z kukurydzą się nadają a nie do soli i pieprzu... Fakt, że moje sporo mniej kosztowały więc jest szansa, że te koty są przez kogoś z głową zaprojektowane...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Pt sty 11, 2013 14:28 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Sas aleś Ty szybki :mrgreen:
Te z linku twego solniczki widziałam, źle się wyraziłam...
Chodzi mi o takie fantazyjne kostiumy a nie same koty...

Bedetko :mrgreen: w razie gdyby były ogromne te dziurki-tak jak mówisz,
to kupię pieprz ziarnisty - a sól wezmę w bryłkach z Wieliczki. :ryk:
Ostatnio edytowano Pt sty 11, 2013 14:47 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Pt sty 11, 2013 14:34 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:

To jest myśl!!! :ryk:
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Pt sty 11, 2013 15:12 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

ceść Yoko tu Sisi
dzięki za dopre rady
ocy maslane jus umiem ropić
z tym miauceniem jesce poćwice
ide atakować choinkę bo chyba jus za długo u nas stoi.
Ty mas Borysa a ja mam do zacepiania Małych Duzych ale jak mam ich dość to zacepiam choinke, fajnie seleści

Idem. Do pocytania znófff
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Pt sty 11, 2013 16:10 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:Powiedzcie mi tak a'propos czy wasze koty też wolą chrupki wysypane na dywan ?

Oczywiście! Jedzenie z podłogi też lepiej smakuje.Ale to akurat da się wytłumaczyć.Koty nie lubią, kiedy wibryski im się załamują, dlatego miski powinny być płytkie i szerokie.A dlaczego lubią pić brudną wodę, np.z miski ze szmatą do mycia podłogi? W naturze lew, pantera będą pić z bajora, nawet jeśli obok płynie strumyk z kryształowo czystą wodą.Chyba, że bajora nie ma, wtedy strumyk jest OK :mrgreen:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 11, 2013 18:51 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

ewar pisze:(...)Koty nie lubią, kiedy wibryski im się załamują, dlatego miski powinny być płytkie i szerokie.A dlaczego lubią pić brudną wodę, np.z miski ze szmatą do mycia podłogi? W naturze lew, pantera będą pić z bajora, nawet jeśli obok płynie strumyk z kryształowo czystą wodą.Chyba, że bajora nie ma, wtedy strumyk jest OK :mrgreen:

Kurde to dałam plamę bo mam głębsze miseczki, muszę to zmienić. Myślałam , że to tylko persy mają mieć szerokie i płytkie miseczki bo są plaskate. 8O
No jak widać cżłek się jednak całe życie uczy i głupi umrze.

Z wodą to jest różnie bo Borys pije z kranu , musi mieć taką cienką stróżkę lejąca i uwielbia paćkać w to łapą , pić a nawet wsuwa tam głowę pod strumień 8O
Yoko jeszcze tego nie robi a nawet póki co nie lubi być w pobliżu kranu.

:mrgreen: Z nowości - to odkryłam , że ona/Yoko wcześniej nie bardzo chyba lustra widziała.
Mam m.in. lustrzany stolik oraz drzwi w łazience oklejone lustrem.
Na łazienkowe odbicie trochę się boczyła, ale teraz się bawi na całego z "tą drugą, miłą kicią" tam widzianą.
Koci koci łapci robi , drapie w lustro bez pazurków - tylko łapkami, gada z lustrem i jest "tą drugą" zachwycona...

:mrgreen: Natomiast nie akceptuje "tej małpy w stoliku szklanym" 8O - chodzi krokiem pantery z wysokimi łopatkami a głową nieco poniżej linii karku, czai się , robi groźne miny, nawet warczy lekko i się cofa ... Obrazek
Ogólnie widać, że ta "stolikowa kicia" jest wredna i Yoko się jej troszkę boi :mrgreen: ale robi co może, by "małpę szklaną" zaskoczyć znienacka i jej dołożyć Obrazek - a "tamta cholera " się nie daje.

No cyrk.

Podchodzę z nią/Yoko do stolika i powoli je muszę ze sobą zapoznać - tzn. Yoko i tą po drugiej stronie lustra :mrgreen:

Obrazek

Monika_Krk

Post » Pt sty 11, 2013 20:31 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt sty 11, 2013 21:42 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:

a taka solniczka?

Obrazek

taki krawaciarz - blizniak Borys ;)

sas

Post » Pt sty 11, 2013 21:44 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:

.... i aby Yoko nie bylo smutno ;)

Obrazek

sas

Post » Pt sty 11, 2013 21:49 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

śliczne!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 11, 2013 22:16 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Sas - baaaardzo Ci dziękuję, ale myślę że solniczki/pieprzniczki znajdę jednak sama.
Doceniam , doceniam, doceniam, są fajne no ale... to nie to.
Już nie szukaj proszę Cię Obrazek

Ja szukam... "konia arabskiego" a ty lubisz "Tinkery- tzw. Gipsy Vanner" stąd nie dojdziemy do porozumienia.

Wycofuję prośbę bo to było głupie, przecież z solniczką jak z kotem- sami musimy wybrać.
Nie zawracajcie sobie głów w ogóle takimi bzdurami.
Powiem tak : pieprzyć solniczki :ryk:

Przepraszam :ok:
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 11, 2013 22:34 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

[poprzednia][następna]