Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 10, 2013 12:29 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Miałam chwilę przy kawie więc zrobiłam szybki przegląd, może komuś się przyda:

1. Stefanka - w najgorszym stanie po odebraniu z meliny. Żadne zdjęcia nie oddadzą tego jak naprawdę ten kot wyglądał. Gabaryty niezbyt wyrośniętego szczura pokrytego ropą. Guzy, powiększone nerki. Niedokrwistość, przetoczona krew. Wielotorbielowatość nerek. Jest bardzo wyniszczona. Była bardzo słaba ale walczy. Po USG: Są dwa guzy w wątrobie i "bardzo liczne torbiele w nerkach". Ma zapewniony DT.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

2. Leosia - nacięte ucho, prawdopodobnie po sterylce, stan zapalny w pyszczku, nie potrafiła jeść
Obrazek
Obrazek

3. Lukrecja - z banerka, kontaktowa, chętna do współpracy
Obrazek
Obrazek

4. Michasia - beżowa, w uszach ogromny stan zapalny, rany krwiawiące w uszach, wydrapane za uszami
Obrazek

5. Felicja - około 6 - 7 lat, prawdopodbnie sterylizowana (ciachnięte ucho), jest w lecznicy
Obrazek

6. Baltazar - kastrowany, biało rudy - poszukiwania DT wstrzymane bo ma podejrzenie wnętrostwa, zapalenie pęcherza
Obrazek
Obrazek

7. Balbina - w wysokiej ciąży po odebraniu z meliny, miała być sterylizowana ale urodziła w nocy z 1 na 2 stycznia dwa rude kociaki, gorączkowała, zaropiały jej oczy, aktualnie ma się lepiej. Ma zapewniony DT
Obrazek
Obrazek

8. Klara - czarno biała kotka odbita w drugiej akcji na melinę, duża, ma zapewniony DS po sterylizacji
Obrazek

9. Bazyli - biało rudy niekastrowany kocur odbity w drugiej akcji na melinę, po kastracji - pojechał do DT do magaaaa, aktualnie zamelinował się pod wanną.
Obrazek

10 i 11. Miecio i Czesio, kociaki Balbiny, urodzone 1/2 stycznia, dokarmiane, potrzebne mleko dla kociąt, miały oczka zaropiałe. Aktualnie jedzą, piją dobrze się mają. Mają zapewnione DT

12. Pusia vel Zmiotka - wysterylizowana, zdrowa, fajna, na dokocenie do max dwóch kotów. Znalazła DS.
Obrazek
Obrazek

13. Angelina - miła, długowłosa jędza (wg kotkinsa)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

14. Gwiazdeczka - czarno biała kotka podrzucona pod lecznicę - nie umiem znaleźć jej zdjeć. Ma widoki na dom.

Postaram się co jakiś czas aktualizować żeby informacje się nie gubiły.
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Czw sty 10, 2013 13:04 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Dajcie namiar na wydarzenia na fb...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw sty 10, 2013 13:26 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Stefanka... płakać się chce patrząc na to biedactwo umęczone. Za doprowadzenie kota do takiego stanu już powinien właściciel mieć wyciągnięte konsekwencje karne. :evil:
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Czw sty 10, 2013 14:01 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

slifkowa pisze:Wydarzenie persów na FB https://www.facebook.com/events/444138162308293/

ManfredkotTusi proszę bardzo ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Czw sty 10, 2013 18:24 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze: Porządowanie forum Miau podczas lekcji......chcielibyście mieć nauczyciela, który zamiast uczyć forum porządkuje?:-)

No pewnie!!! Jeszcze się pytasz...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw sty 10, 2013 18:29 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

za Stefanke to "właściciel" powinien mieć wyciągnięte co innego i ....... tasakiem , ja mogłabym być katem :evil:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Czw sty 10, 2013 18:45 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mam trochę nowych zdjęć i mnóstwo wiadomośc. BYŁO USG!!!
Mamy 3 kotki po sterylce:-). Ale poczekam na oficjalnego maila, bo na razie było przez tel i jeszcze coś pochrzanię.

Noo? to komu zdjęcia???
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 10, 2013 18:48 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wszystkim Nam zdjecia :evil: Tym co kciuki trzymaja, domkow szukaja, kase wplacaja, ha, sie rymnelo mi :wink:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Czw sty 10, 2013 19:18 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

wybaczcie, że tu wklejam, ale to chyba jakaś plaga ;|

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z446494399 :twisted:
jo.anna

Post » Czw sty 10, 2013 19:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

jo.anna pisze:wybaczcie, że tu wklejam, ale to chyba jakaś plaga ;|

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z446494399 :twisted:

To nie dasz.........ale w sumie co nam za różnica............13 czy 14............jeden pies po ciotkę jechał:). Wysłałam zdjęcia Bedetce :twisted:
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 10, 2013 19:55 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jestem na tym wątku od początku.
To naprawdę jest nieludzkie co te plaskate przechodzą. :cry:
Śliczniutkie ,milusie,zabaweczka dla dziecka...a potem okazuje się ,ze to trzeba czesać często,przemywać oczy codziennie,chodzić do weta itp.
Mam w domu dwa adoptusie od Avian.
Persa i exo.Parka po przejściach.Ulka exo ;odbita; ważyła 1,5 kg.Bez sterylki, z przetrąconą szczęką.A sprzedawana na allegro za 130 zł.z zaznaczeniem,że rodowód i może mieć małe.
Kacper pers 9 miesięcy wystraszony,nieufny.Teraz to kochane,miziaste koty.
I dlatego rozumiem ,ze cokolwiek by się działo trzeba oddawać do adopcji tylko kotki po sterylce i koty po kastracji.
Podziwiam Was.Trzymam kciuki za wszystkie plaskate.
Ale zastanawiam się czy walka o Stefankę to nie walka z wiatrakami.My też straciliśmy persa z chorobą nerek.Nie zrozumcie mnie żle........................... :cry:
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiamy :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Jola Wela

Od: Sob sie 06, 2011 8:15

Post » Czw sty 10, 2013 20:05 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Zasada jest taka: dopóki kot je tzn- funkcjonuje jakoś bez bólu (kot, ktorego boli nie je) -nie usypiamy.A Stefanka je i się mizia.
Ma dobry DT, pani jest doświadczona w opiece nad paliatywnymi kotami.O dziwo ma się lepiej.
Usypiamy chore i cierpiące.

Idę wymusić na Kasi notatki z USG.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sty 10, 2013 20:05 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Z tymi podrzuceniami to jest fajnie , nie ma co.
Uspokoję sumienie bo podrzucę kota na klatkę żeby ktoś wziął mój kłopot, albo wywiozę do lasu - bo przecież kot to się zawsze wyżywi.
I spokój święty jest.

Ciekawe czy taki człowiek przyzna się sąsiadom, albo rodzinie na imieninach :
"Podrzuciłem kota lub wywiozłem kota do lasu ..."
Czy dorobi wzruszająca historię, że się zgubił czy znalazł cudny dom... :roll:

PS Wysłałam dziś znowu troszkę grosza na persiki, ale tym razem przekazem pocztowym.
Będę się starać znów niebawem coś wam podesłać.
Prawdę mówiąc Stefanka jest w takim stanie, że ja nie widziałam jeszcze żeby ktoś tak persa załatwił.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 10, 2013 20:19 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Sterylkie mają :Leosia i Lukrecja.I nie wiem kto jeszcze.
Wnętrostwo Baltazara wykluczone, ale ma zapalenie pęcherza.
I nie mamy ŻADNEJ ciężarnej więcej, uffff.....

Edit:Felicja.Trzecia sterylizowana to Felicja.

Michasia ma kłopty z wątrobą i drogami żółciowymi.Lata złej diety.Kiepska trzustka.
Będzie wymagała dobrej specjalistycznej karmy i leków ,prawdopodobnie do końca życia.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sty 10, 2013 20:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Kotkins rozumiem.
Ale kot z chorobą nerek..torbiele ponoć nie cierpi..I to było widać po naszym Adasiu.
Po prostu słabł.Zasypiał.
Pewnie Adaś był w gorszym stanie. :cry:
Ja już przez to przeszłam
Kroplówki dzień w dzień.
Mąż jezdził codziennie na 3 godziny i siedział z nim trzymając na kolanach.Daliśmy mu wszystko .Ale dziś myślę,że trzeba było podjąć inną decyzję.
To jedna z najgorszych chorób kotów a szczególnie persów.
Nie mam sobie nic do zarzucenia poza tym,że nie byłam odważna...Powiedzieć dość Adaś.
Łatwo się mówi prawda.
Zawsze wierzymy,że będzie dobrze. :1luvu:

Same musicie wiedzieć jaka jest jej sytuacja zdrowotna.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano Czw sty 10, 2013 21:05 przez Jola Wela, łącznie edytowano 1 raz

Jola Wela

Od: Sob sie 06, 2011 8:15

[poprzednia][następna]