PESTKA - pokonała ją choroba :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 10, 2013 16:15 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Słupek - ogromnie dziękujemy za pomoc! :1luvu:

czarno-czarni - nowotwór wycięty przy okazji sterylki, wyniki na razie nie wskazują by coś się działo, poza tymi nerkami :(

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw sty 10, 2013 18:05 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Na szczęście nowotworowe sprawy ma za sobą. Kreatynina cholernie wzrosła i należałoby wykonać jeszcze badania tarczycy, ale to dopiero po wypłacie.
Haniu :1luvu:
Czy mogłabym dostać jeszcze parę saszetek? :oops:
Bardzo potrzebne ipaktine, bo fosforany podniesione są. :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Czw sty 10, 2013 18:13 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

No przecież pytam się, jaki smak zamówić. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Czw sty 10, 2013 19:40 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Nie ma znaczenia :D
Najlepiej pomieszane smaki :D
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Czw sty 10, 2013 21:39 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Witam, chętnie wyślę Pesteczce trochę saszetek:)
Proszę o dane do wysyłki na priv.

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Czw sty 10, 2013 22:07 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

wysłałam pw
bluette :1luvu:
Naprawdę bardzo potrzebuję pomocy w zakupie tych saszetek :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Czw sty 10, 2013 22:21 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Zamówienie na saszetki zrobione - przyjdzie bezpośrednio ze sklepu do Ciebie :D
Tylko dojdzie pewnie dopiero po weekendzie:(

Głaski dla Pesteczki :1luvu:

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Czw sty 10, 2013 22:45 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Bardzo dziękuję, bardzo, bardzo, bardzo :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Czw sty 10, 2013 23:21 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Napisz jakie dokładnie ma wyniki nerkowe koteczka
kreatynina mocznik,
Fosfor doskonale zbija sie alusalem (tylko do łykania a nie do ssania) , juz wcześniej ktoś pisał na ten temat.
Alusal jest kompletnie bez smaku, tabletke rozgniatasz na proszek i posypujes bezpośrednio jedzonko.Zbijanie fosforu jest bardzo ważne!!!!
Ipakitine jest przereklamowana i zawiera chitosan, który powoduje chudnięcie kota.
Napisz na jakim poziomie jest fosfor.
Czy nie trzeba kroplówek Pestce robić, chociażby poskórnych?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt sty 11, 2013 17:08 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Wyniki Pestki:

Obrazek

A były już prawie jak u zdrowego kota... :evil:

Dostałam saszeki od Hani :1luvu: :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Pt sty 11, 2013 22:34 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Fosfor, przy chorych nerkach powinien byc w dolnej granicy normy więc koniecznie dodawaj alusal do jedzenia, on wiąze fosfor .
Kreatynina nie jest tragiczna, ale tak myśle, ze jak ostatnio wyniki były ok, to moze ona podłapała zapalenie pęcherza, a mocz miała badany?
A co wet mówi?
Przydałoby się zrobic kilka kroplówek dozylnych i zobaczyc czy da się obnizyc kreatyninę i mocznik.
Ma tez wysoki potas , ale juz nie pamiętam co to znaczy.
Jest specjany watek dla kotów nerkowych ,taizu załozyła kot nerkowy dla początkujących
viewtopic.php?f=36&t=137684
wklej tam wyniki i poradz się, ja miałam nerkową Fionusię, ale kilka lat minęło jak odeszła i wypadłam z obiegu :( .
W ogóle to warto poczytać ten watek.
Trzymam kciuki za Pestkę :ok: :ok: :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pon sty 14, 2013 18:26 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Bluette!!!!!
Przyszło 22 saszetki!!!!!! 8O
Boże, dziewczyno, nie liczyłam na tyle!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie wiem jak Wam dziękować (wiem, że jeszcze dostanę przesyłkę od Słupek :1luvu: )
Mam Pestkę zabezpieczoną na minimum miesiąc, a przy rozsądnym dawkowaniu to i na dwa!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Wto sty 15, 2013 16:24 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: bo też mam kota nerkowego na ponad trzy lata i już problemy z nerkami :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 18, 2013 13:46 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Przypomnę o głosowaniu na krakvecie i bardzo proszę, jeśli ktoś tu jeszcze zagląda, o poświęcenie chwilki i oddanie głosu na wspólnego kandydatka miau i dogo, który niestety znacząco przegrywa :( a w Szczecinku, w schronisku jest obecnie ponad 250 kotów.

Jak glosować ? Zmieniły się zasady , forum jest zamknięte, można tylko dodawać głosy.

JAK ODDAĆ GŁOS? BARDZO PROSTO!

1. Wejdź na: http://www.krakvet.pl/ forum/index.php

2. Zarejestruj się i podaj prawdziwy adres e-mail.

3. Wejdź na swoja pocztę podaną przy rejestracji i aktywuj rejestrację na forum.

4. Zaloguj się na forum.

5. Napisz jakiś post na: http://www.krakvet.pl/ forum/viewtopic.php?f=18&t=14611

6. Wejdź na http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16166 i oddaj głos na pozycję nr 7 NA SCHRONISKO SZCZECINEK W KOALICJI Z FUNDACJĄ NA POMOC PODHALANOM "BONO" klikasz pod ankietą „wyślij”

7. Przy oddawaniu głosu zostaniesz poproszony o podanie numeru telefonu, podaj go i poczekaj na kod weryfikacyjny.

8. Wpisz kod w ramkę.

DZIĘKUJEMY!!! :)

---

Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu.
Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos.

Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz.

DLA CIEBIE TYLKO CHWILA DLA ZWIERZĄT SZANSA NA LEPSZE ŻYCIE!!!!

Jeśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 4!

UWAGA!
W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.

GŁOSOWANIE TRWA DO 31 STYCZNIA

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon sty 21, 2013 20:26 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Odebrałam Renala. Jutro wysyłam do Pesteczki. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

[poprzednia][następna]