BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 10, 2013 13:11 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Jagooda bo tak naprawdę to ocena między różnymi typami nie ma sensu.
Tak jak w konkursie na Miss Świata, tyle piękności w jednym miejscu a jakaś komisja mówi że ta jest naj- 8O
Przecież to głupota :mrgreen:

Koty garbonose, plaskate, grube, szczupłe , wszelkiej maści z długim włosem, z krótkim, bez włosa ... dla każdego jest coś pięknego :1luvu:

To samo jest na wystawie psów, zbierają różne najlepsze w rasie i wybierają zwycięzcę naj- wśród różnych ras.
No ja się pytam gdzie sens i gdzie logika.

Postaw Azjatkę, Mulatke i Słowiankę itd. i udowadniaj wyższość świąt Wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia :mrgreen:

No fiksum-dyrdum :mrgreen:

A tu wszystko jest pyyyszneee - jak powiedział pewien żul w sklepie alkoholowym :ryk:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 10, 2013 13:25 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

:lol: :lol:
Doberek Monia i kotki! Co na dzisiaj? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sty 10, 2013 16:35 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Monika_Krk pisze:
ewar pisze:A sas tutaj zagląda, polecam takie cudo viewtopic.php?f=13&t=149788.Zakochałam się w tym kotku :1luvu:

Sas zagląda , tylko się ukrywa jak mniemam 8) kociarze lubią buszować w "podziemiu" :twisted:
W sumie to jego prawie dorosła córka marzy od lat o kocie.
Tak pisał przynajmniej :wink:

sas wyjasnia co nastepuje:

sas tu zaglada, ale ostatnio jest w rozjazdach
sas nie uruzpuje sobie praw do tytulu "kociarza" (poki co), dlatego jesli jest to buszuje widoczny
sas ma corke niepelnoletnia :)
sasa corka marzy od lat ale miala/miewa bariere alergiczna, jest po prostu uczulona na kocia siersc i pracujemy obecnie nad tym intensywnie

sas dziekuje ewar za urocza podpowiedz i prosi o jeszcze :) Moze wlacze wreszcie najbardziej zainteresowana osobe w ogladanie tych cudownych kotkow :)

sas

Od: Śro sty 02, 2013 16:39

Post » Czw sty 10, 2013 16:37 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

A czego szuka szanowny Sas? 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw sty 10, 2013 17:16 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

To ja pokażę kilka swoich byłych tymczasów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mam takich dużo, dużo więcej, nie chciało mi się szukać takich najładniejszych.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 10, 2013 20:14 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

kalair pisze:A czego szuka szanowny Sas? 8)

Dobre pytanie :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw sty 10, 2013 20:36 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Monika_Krk pisze:

No bo jakby nie było, wybór jest przewielki!
Buraski, białaski,
czarne i rudaski,
pingwinki króweczki,
a nad nimi wszystkimi
górują ..szylkreteczki! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw sty 10, 2013 20:40 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Monika_Krk pisze:

Hmm...

po pierwsze sas nie szuka czegos a .... Kogos

po drugie kazdy Kot to jest Ktos (chyba nie zaprzeczycie Panie ???)

po trzecie ostatecznie to nie sas szuka ale sasówna, wiecznie nieobecna tu ;)

a po czwarte, to nawet nie szukajac nic/nikogo, wiele tu znajduje, za co serdecznie dziekuje :)

sas

Post » Czw sty 10, 2013 20:43 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Czego było w sensie kolorystyki, bo że kota, to wiemy! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw sty 10, 2013 20:47 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

I są jeszcze Taraje - dzikie koty -niektórzy je udomowiają , ale ... ja bym z nim sam na sam zostać nie chciała :

Obrazek
Obrazek

:mrgreen:

Sasowi chyba jednak nie o takiego kotecka chodzi, no ale nie wiadomo, bo preferencji nie określa, póki co.

Monika_Krk

Post » Czw sty 10, 2013 21:03 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Monika_Krk pisze:I są jeszcze Taraje - dzikie koty -niektórzy je udomowiają , ale ... ja bym z nim sam na sam zostać nie chciała :

:mrgreen:

Sasowi chyba jednak nie o takiego kotecka chodzi, no ale nie wiadomo, bo preferencji nie określa, póki co.

... dzikie koty ....

Kiedys bralem udzial w oswajaniu pewnego tygryska, a wlasciwie tygryski. Nie jest mi wiec obcy widok otoczenia w jakim takie oswajanie przebiega :)
Zapewne interesuje moje Szanowne Interlokutorki jak to sie zakonczylo? Przemilczmy, najwazniejsze, ze zyje ;)

Co do kolorystyki to lubie niebieski.
Najbardziej odpowiada mi Kot Borys, nie tylko pod wzgledem koloru. Im bardziej go ogladam i slucham o nim tym bardziej mysle konkretnie o nim a nie o jakims klonie ;) Czy przekroczylem juz granice tupetu? ;)
Stop. Nie bede kontynuowal tez dlatego, ze nie chce by o tym dowiedziala sie sasowna, znacznie rozniaca sie gustem ode mnie, o czym wspominalem juz kiedys ;)

sas

Post » Czw sty 10, 2013 21:18 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

sas pisze:(...)
Co do kolorystyki to lubie niebieski.
Najbardziej odpowiada mi Kot Borys, nie tylko pod wzgledem koloru. Im bardziej go ogladam i slucham o nim tym bardziej mysle konkretnie o nim a nie o jakims klonie ;)

Borys jest tylko do paczania :mrgreen: albowiem to MÓJ kot. Nie tymczasowo a na stałe :D

sas - błękitków jest pod dostatkiem na tym forum np. :
viewtopic.php?f=13&t=144232&e=0

lub cały wątek dymniaczków i niebieściuchów :
viewtopic.php?f=13&t=110612&start=180

jeśli przeżyłeś próbę oswojenia tygryska to z kotem dasz radę, no chyba że tygrys był pluszowy albo to wszystko Ci się śniło :mrgreen: .
W takim wypadku też dasz radę kiciusiowi .

A'propos tygrys... może Rudolf Ci się spodoba... wygląda jak tygrys :

Obrazek

Kliknij na jego banerek w moim podpisie i przekieruje Cię na jego wątek.

Monika_Krk

Post » Pt sty 11, 2013 8:48 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Ewar - miałaś białego różnookiego tymczasa :1luvu: :1luvu:

O Taraju nie słyszałam, ale oswajają też serwale.
No i sa jeszcze mieszańce - savannah
Obrazek
Obrazek

cudne prawda?
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt sty 11, 2013 9:05 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Jagooda pisze:Ewar - miałaś białego różnookiego tymczasa :1luvu: :1luvu:

Tak, to był Niuniuś, angorka.Pojechał do domku, gdzie rezydent też biały, ale krótkowłosy i z dokładnie takimi samymi oczkami.Rezydent chwycił Niuniusia w objęcia i już nie puścił.Nie ma zdjęć, kiedy są osobno, zawsze razem.
Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 11, 2013 12:51 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Coś pięknego! :D

Pozdrawiamy! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]