Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa-znalazła się!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 08, 2013 18:44 Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa-znalazła się!!!

Wracałam dziś do domu, kiedy z jednego z ogródków wyszedł do mnie kot, zaczął się łasić i ocierać, a potem szedł za mną. Nie wyglądał na bezdomnego był grubiutki, miał zadbane aksamitne futerko i nietypowe niebieskie umaszczenie, takie jak u rosyjskich niebieskich albo brytyjczyków. Zadzwoniłam do okolicznych domów z pytaniem, czy znają tego kota i okazało się, że jest to kotka, która jakiś czas temu, w ciąży wprowadziła się do budy psa u pewnych państwa. Dokarmiają ją i jej trójkę dzieci, a ponieważ jest oswojona, przymilna i pcha się do mieszkania chcieliby znaleźć jej dom. Są zdesperowani żeby koty oddać (najpierw planują je wykastrować w Koterii), bo niszczą im ogród.
Kicia jest w typie brytyjczyka, ma okrągłą, pyzatą główkę, krótkie łapki, niebieskie umaszczenie z białymi skarpetkami. Było zbyt ciemno, żeby zrobić jej zdjęcie, ale wygląda bardzo podobnie do tego kota, tylko o wiele bardziej urocza :
http://wloclawek.olx.pl/kotek-rasowy-br ... -137608170

Jej dzieci podobno są całe niebieskie i jeszcze bardziej przypominają rasowe. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to podam na pw nr telefonu do osoby w ogródku której rezydują. Kicia jest słodka, bardzo miziasta i dobrze dogaduje się z psem.
Ostatnio edytowano Sob cze 01, 2013 12:46 przez Morela80, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Wto sty 08, 2013 19:22 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Była bym zaineteresowana, czy mogę prosić o kontakt na pw?! :)

kinia081

Od: Pt wrz 28, 2012 17:52

Post » Śro sty 09, 2013 7:54 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Wysłałam. Kicia jest tak cudowna, że sama zastanawiałam się czy jej nie porwać, gdyby nie te moje dwa potwory...
Obrazek

Morela80

Post » Śro sty 09, 2013 14:03 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Dziękuję!! Chciałam prywatnie podziękować, ale jeszcze nie mogę wysyłać pw :/ A powiedz mi kochana, czy masz jeszcze możliwość transportu do Torunia?! Widziałam w wątku transportowym.

kinia081

Post » Śro sty 09, 2013 16:47 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Kochana, jak najbardziej mam możliwość. A co, reflektujesz na kotkę? Rozmawiałaś z tą panią?
Obrazek

Morela80

Post » Śro sty 09, 2013 18:38 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Cieszę się bardzo :) Jutro będę dzwonić do kobiety :) Co do kotków, to jak najbardziej jestem w stanie wziąć koteczkę.

kinia081

Post » Śro sty 09, 2013 20:25 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Nie no cudownie, cudownie. 8O
Oddajemy teraz niesterylizowane kotki w typie osobie z trzema postami na Miau!!!
Bosko poprostu- BOSKO.

A skąd wiadomo,że to nie jest jakaś pseudohodowla i koteczka nie trafi do klatki żeby rodzić co roku?
Proszę...Kinia bierze kotkę z kociakami??????
NIKT NIE WIDZI TEGO WĄTKU!!!????HALO SĄ TU JACYŚ LUDZIE!?

Nie tak dawno na Miau byla afera bo jakaś pannica z TORUNIA brała koty od ludzi jako towarzyszy dla swojego brytka i po kilku dnaich te koty oddawała- a to któryś prychnął,a to spojrzal nie tak...a skąd pewność ,ze Kinia to nie ta osoba (w najlepszym razie!)???

LUUUUUUUDZIE CO TU SIĘ DZIEJE!!!!!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro sty 09, 2013 20:31 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Jestem w szoku

Jak rozumiem u Kini zostanie przeprowadzona wizyta przedadopcyjna???
Czy wystarczy na tym forum napisać CHCĘ - by z pocałowaniem ręki dostać kota w typie rasy ( na dodatek niesterylizowanego?????).
Przecież może się okazać, ze dla tej kotki paradoksalnie by została tam gdzie jest!

mało tego - kotka jest z 3 kociakami. W JAKIM WIEKU??? Co czeka dzieci ( zwłaszcza o tej porze roku !!!!!) jeśli matka zniknie.

Czy może ja czegoś nie zrozumiałam? Kinia oferuje dt/ds całej trójce? Została pieczołowicie sprawdzona? I poszuka wszystkim odpowiedzialnych domów - uprzednio streylizując wszystkie 4 koty.

Bo jesli nie to powiem krótko - POWARIOWAŁYŚCIE???
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sty 09, 2013 20:41 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Hej nie demonizujmy, Fundacje KOT z Torunia mozna o wizyte PA poprosic o ile nie jest za pozno...

Moze nawet i o ''patronat'' i dopilnowanie by kicia byla ciachnieta

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Śro sty 09, 2013 20:43 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Fakt... Kinia - jeśli naprawdę chcesz dobra kota, zgodzisz się na wizytę przed adopcyjną w Twoim domu ?
Czy ktoś wie ile tygodni mają kocięta ? Małe mogą zginąć bez matki.
Morela - chcesz pomóc kotu , to chwalebne, ale tak bez sprawdzenia się nie da. Kinia jak jest uczciwa to zrozumie.
Było wiele przypadków gdzie kot trafia do pseudohodowli, gdzie ma prawo życ tylko jak rodzi i to na okrągło.
Potem się go wyrzuca.
Kinia przyjmiesz kota wysterylizowanego i jak już odkarmi maluchy?
Czy po wizycie przed adopcyjnej podpiszesz papier że sterylizujesz wszystkie cztery , bo bierzesz je razem. ?
Ostatnio edytowano Śro sty 09, 2013 20:45 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 09, 2013 20:44 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

nazira pisze:Hej nie demonizujmy, Fundacje KOT z Torunia mozna o wizyte PA poprosic o ile nie jest za pozno...

Moze nawet i o ''patronat'' i dopilnowanie by kicia byla ciachnieta

A dzieci rozumiem świetnie sobie poradzą w styczniu pozostawione bez matki??? Czy też Fundacja z Torunia kociętami tez się zajmie?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sty 09, 2013 20:47 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Prosze nie atakuj mnie bo nie jestem sprawa w tej stronie. Gdybym byla na miejscu moglabym odpowiedziec na twoje pytania, ale niestety mnie nie ma.

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Śro sty 09, 2013 20:49 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Kinia pisze, że z kociąt chce wziąć koteczkę... I matkę...
I JUŻ dostała numer telefonu do ludzi, którzy chcą sie pilnie kotów pozbyć i prawdopodobnie oddadzą każdemu, kto sie trafi...
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro sty 09, 2013 20:51 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Żadne "dopilnowanie" sterylki po adopcji nie jest dla mnie gwarancją, ze te zabiegi się naprawdę odbędą.
Takich kotów nie oddaje się bez kastracji.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro sty 09, 2013 20:53 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Rozmawiałam z Panią, na której posesji są kotki, są trzy koty ok 6 miesięczne i matka, mieszkają w ocieplonej budzie, są dokarmiane, nie dzieje się im krzywda a Pani nie chce się ich pozbyć za wszelką cene tylko dla ich dobra, pisałam wcześniej ale mój post sie nie pojawił nie wiem czemu

Dla Pani nie ma problemu jeśli koty zostaną u niej/będą kastrowane czy cokolwiek, tylko chodzi o to czy nie lepiej jak będą w jakimś domku się socjalizować i przyzwyczajać do zamknietej przestrzeni
Ostatnio edytowano Śro sty 09, 2013 20:58 przez moniaka, łącznie edytowano 1 raz

moniaka

Od: Pt gru 30, 2011 10:52

[następna]