Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzebny!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 09, 2013 10:13 Re: Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzeb

Ewa, wiesz, że zawsze możesz wysłać filmik mi, wstawi się.
U mnie ostatnio był kominiarz, kontrola wentylacji. Wszedł do kuchni, na krześle leżał Chrapek. Niunia z Krzysiem spali w pokoju. Kominiarz pyta, czy kot z gatunku agresywnych. Mówię, że oczywiście nie, ale jak pan boi się kotów, to niech się nie zdziwi, bo zaraz mogą pojawić się jeszcze dwa. A on na to: w ogóle u pani nie czuć, że ma pani koty, a bywam u ludzi, różnie to bywa. No, półtora roku temu, w maju, kiedy Krzyś się pojawił, na pewno było czuć ;)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro sty 09, 2013 11:02 Re: Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzeb

Bohun - dusza słowiańska - szarm jak przystało na kota Chantilly francuski - temperament latynoski ( lubi się bawić )
Czyli tyle w jednym kocie się zmieściło.

A jak go widzę na zdjęciu to nie wiem, czy może być jeszcze ładniejszy na żywo.
On jest taki subtelny i elegancki i taki... wyrafinowany.
Kryza pod szyją u niego jak z francuskiego żurnala , z XVII wieku
mnie się on trochę kojarzy tak :
Obrazek

:twisted:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 09, 2013 11:38 Re: Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzeb

No i znowu mi transport nie wypalił :evil: To jakieś fatum.Miał być w ten weekend.
Kasiu, nie umiem nawet przenieść filmu na komputer, nie mam jakiegoś programu, a ja w sprawach netowych jestem beznadziejna.
Monika, on JEST piękniejszy niż na zdjęciach, na których ma wyblakłe kolory.Poza tym nie widać jaką ma błyszczącą sierść i mięciutką w dotyku.No i ten jego charakter, to cudowny kot.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 09, 2013 11:41 Re: Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzeb

ewar coś mi się wydaje , że Bohun knuje z kocimi bogami aby jak najdłużej zostać u Ciebie ... 8O :twisted:
Pogadaj z nim może , że ten dom do którego jedzie jest naprawdę fajny. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie sty 27, 2013 9:07 Re: Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzeb

I jak tam się miewa mój ulubiony Bohuniasty ? :1luvu:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Nie sty 27, 2013 16:12 Re: Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzeb

Bohun bez zmian, szaleje, apetyt ma ogromny.To przemiły kotek, ale strachliwy trochę chyba już pozostanie.Jest za to przepiękny.Wieczorem domaga się pieszczot, włazi pod nogi, barankuje, podlizuje się, bo chce dostać mięsko.U niego żołądek to najważniejszy organ.Korzysta wyłącznie z drapaka, pięknie kuwetkuje, bawi się wszystkim.Trochę mi go szkoda, bo jest najbardziej zabawowy ze wszystkich kotów, a moje kotki za bardzo aktywne nie są.Bohun je zaczepia, zaprasza do zabawy, ale to takie stateczne damy, pobiegają tylko wtedy, kiedy majtam wędką, albo biorę laserek.Tylko Czaruś pobawi się z Bohunem od czasu do czasu, ale biedne Bohunisko ma dyndadełka i bawi się też sam.
Domek cierpliwie na niego czeka, naprawdę muszę z nim jechać, to specyficzny kotek.Gdyby nie to już dawno byłby w domku.Zaledwie kilka kotów odwoziłam osobiście, znakomita większość jechała przy okazji, albo domek po nie przyjeżdżał.O Bohuna jednak się boję, zbyt długo trwało jego oswajanie, muszę być z nim w drodze i chcę, aby to jak najkrócej trwało.

ewar

Post » Pt lut 15, 2013 22:16 Re: Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzeb

Co u Bohunka? :1luvu: na pewno jest słodki, kochany i grzeczniutki!
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob lut 16, 2013 7:55 Re: Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzeb

Jest grzeczny, to prawda.Niestety, wciąż strachliwy, boi się gwałtownych ruchów.Na rękach mruczy i przytula się, a kupić go można jedzeniem i zabawkami.Sam nigdy nie podejdzie, chyba że szykuję jedzenie, wtedy wskakuje na blat i rozdaje "całuski", ociera się...itd.

ewar

[poprzednia]