Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 08, 2013 20:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Amelka- było groźnie!

Świetne :twisted: . Trzeba opracować wzór umowy adopcyjnej kury :mrgreen: . I wymogi dla potencjalnych domków.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 08, 2013 21:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Amelka- było groźnie!

NO kura po prostu MUSI grzebać - nie że zwłoki, nie. Łapą musi grzebać, robaki żreć takie prosto z ziemi musi. Także kurę wychodzącą - jak najbardziej

Poszłyśmy potem dalej........panu co miał rozliczne zwierzęta biegające razem postanowiłam dac konia..........koń musi proszę ja Was biegać.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 08, 2013 21:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Amelka- było groźnie!

Konia też Kaśka ma jakby co...znaczy pięć.Koni pięć. :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sty 08, 2013 21:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Amelka- było groźnie!

Wejdźcie na wątek Morrisa i Rico. Mają robaki dla tej kury :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 08, 2013 22:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Amelka- było groźnie!

Moj Tz o kurze posłuchał......i jak to on w zamysleniu dodał........"i kastrować nie trzeba".
Tu się lekko przecknęłam i powiedziałam: NO jak nie - wiesz koguty są agresywne i jaki taki napadnie....

To jaja będą.......powiedział TŻ w tym samym zamysleniu.........

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto sty 08, 2013 22:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Amelka- było groźnie!

Tak, masz rację Neigh - widziałam kiedyś napis na płocie "Uwaga groźny kogut". Jak reszta osiedla uznałam to za świetny dowcip, a niedługo potem się dowiedziałam jak załatwił pijaka co się z nim drażnił. Gościowi 6 szwów na ostrym dyżurze musieli założyć 8O .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 09, 2013 0:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Ej kura nie moze do domu wychodzacego, bo ja lis capnie. Kure trzeba pilnowac i w umowie adopcyjnej wpis musi byc, ze nie wolno na rosol.

Kon to inna bajka, kon wychodzic musi, bo jak po kolana w lajnie stoi to glupieje i potrafi lbem w sciane walic...

A tak na serio ostatnio widzialam ogloszenie o persie dla kazdego... pluszowym. Z daleka na fotce jak orginal wygladal, i karmic nie trzeba, mozna nim o sciane rzucic ( male odniesienie do newsow ostatnich w TV u mnie) jak sie czlowiekowi zachce, nie sra, nie miauczy, po prostu jest, tylko sie pewnie kurzy...

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Śro sty 09, 2013 2:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Ale sie usmialam :ryk: :ryk: :ryk: Dobre to bylo!

nazira pisze:tylko sie pewnie kurzy...
no bo od kury to sie kurzy, jak od koguta to sie .... kogutuje :P

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Śro sty 09, 2013 8:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Pers sie kurzy:)..... Same widzicie - trzeba rozruszac akcje "Kura"

Obrazek

Neigh

Post » Śro sty 09, 2013 13:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

A czy ja Wam nigdy nie mówiłam, ze w dzieciństwie miałam koguta Kacperka??

Mojemu Dziadkowi tez zrobił dziurę w łysinie.......
Tak Wam w zaufaniu powiem, ze kury to są głupie.......i w sumie to takie wychodzenie tez musi być jednak pod kontrolą. kura potrafi schrzaniać 20 min przed samochodem i nie skreci! W sumie to ma nieco wspólnego z persem.

Obrazek

Neigh

Post » Śro sty 09, 2013 14:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Z kurami to by się jeszcze gorzej domów szukało, bo by musiały być takie z wolierami.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Śro sty 09, 2013 14:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Eee, tam głupie... Jak mieszkałam w Bieszczadach to mieliśmy tam jedną kurę. Wolnożyjąca. Wchodziła do domu i wyganiała psa. Ogólnie robiła co chciała.

Pers się kurzy :) jest dobrym tytułem na wątek . Jeśli sie ma persa i kurę.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 09, 2013 17:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

morelowa pisze:Eee, tam głupie... Jak mieszkałam w Bieszczadach to mieliśmy tam jedną kurę. Wolnożyjąca. Wchodziła do domu i wyganiała psa. Ogólnie robiła co chciała.

Pers się kurzy :) jest dobrym tytułem na wątek . Jeśli sie ma persa i kurę.

Kurna.......tak w sumie to ja mam:-) I persa ( nawet dwa ) i Maksymiliana ( Kurę ). A tak w ogóle to mi się przypomniało, ze niejaka Edzina tu z Miau to hoduje kury. Rasowe. Ale nie wiem czy by oddała......

Obrazek

Neigh

Post » Śro sty 09, 2013 17:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Ja mam i kury i pawie nawet
Persa nie mam :P

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Śro sty 09, 2013 18:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

a'propos kura... dla mnie hitem jest kurka silka tzw. jedwabista, widziałam na żywo, ma pióra wyglądające jak włosy :
Obrazek
A ponieważ jest trochę jak pies i trochę jak mamka , wychowuje inne kurczaki i lubi być w towarzystwie człowieka.
Widziałam na własne oczy ... taka kura jak perski kot. Nie liliput ale i nie duża. Puchata i dziwna.

Można by zanęcić kotkinsa , żeby kurę taką dokoptował do persiego stada :mrgreen:

Co jak co, ale byłoby to "najbardziej zakręcone stado pod słońcem" - jak mawiał pewien leniwiec o imieniu Sid.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]