Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon gru 31, 2012 23:16 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Mam nadzieję, że wszyscy są zdrowi i dzielnie bawią się na Sylwestrowych imprezach, żeby godnie powitać Nowy Rok i zapewnić sobie jego przychylność :wink:

Mieszkańcy Jeżurkowa, stali i tymczasowi życzą samych dobrych chwil w nadchodzącym roku :!:

Obrazek

Tak się zastanawiam... czy któraś z Was mogłaby wymyślić nazwę dla jeżowej fundacji :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon gru 31, 2012 23:27 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Kochani mieszkańcy Jeżurkowa, w mojej imieniu kocio-psiej bandy i moim życzę Wam wspaniałego Nowego Roku, dużo zdrówka i spełnienia marzeń :piwa:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 01, 2013 2:02 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dobrego zdrowia i pomyslnosci w Nowym Roku!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sty 01, 2013 19:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi, jak taki jeż zasypia na zimę, to jest jakaś możliwość, że te durne petardy go obudzą...?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto sty 01, 2013 23:20 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Meganuś - jeżom petardy są całkiem obojętne. Ani jeden się nie obudził, a w tym roku strzelanie u nas na wsi było niezłe. Co prawda jedzonko zniknęło, ale na wyjadaniu został przyłapany rudy kot :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro sty 02, 2013 11:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Przynajmnije tyle dobrego...
Czytałaś o Centaurusie? Masakra... :?

Megana

Post » Śro sty 02, 2013 11:24 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O Centaurusie coś mi przez chwilę mignęło - chodzi o pożar, prawda ? http://centaurus.org.pl/wiesci_z_dzisiaj/ Masakra :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon sty 07, 2013 17:16 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Czytałyście o centaurusie 'drugą stronę medalu'? :twisted:

Nemi, mignęłaś mi u mnie... I co dalej? Ni widu ni słychu... cichosza...
Co u Was? Sumienie Cię gryzie, że te wszystkie obiecane historie, zdjęcia [chyba też, nie?, czy zmyślam?] leżą odłogiem? Tak Cię gryzie, że pisać nie możesz?
Bo zakładam, że wszyscy zdrowi...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sty 07, 2013 23:49 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Tak Morelciu, mignęłam, bo chciałam Ci dodać otuchy :P Baltisur miał operację usuwania kamieni i wszystko skończyło się dobrze. Później, jak rany się zagoiły, wkurzałam się na siebie, że tak długo zwlekaliśmy z operacją i próbowaliśmy go wyleczyć lekami. Goił się ponad miesiąc i nie było łatwo - ale w sumie ten miesiąc szybko minął i z każdym dniem było już tylko lepiej. Jutro, bardzo będę trzymała kciuki :ok:

morelowa pisze:Czytałyście o centaurusie 'drugą stronę medalu'? :twisted: (...)

Ja raczej nie czytałam. Przejrzałam ich strony i czytałam to co napisane było w Twoim i Meganowym wątku. Nawet chciałam dziś sobie przypomnieć co dokładnie, ale niektóre posty zostały zmienione. Generalnie do negatywnych opinii w sieci podchodzę dość sceptycznie. A może do negatywnych opinii w ogóle. Łatwo jest oceniać jak się siedzi przed komputerem. Przypomniało mi się takie zdjęcie z FB i tekstem dotyczącym oceniania.... załóż moje buty, przejdź kilometry ścieżek, które przeszedłem ... czy jakoś tak :wink:

Na ich stronach przeczytałam, że pożar wywołała stara instalacja elektryczna i że wiedzieli, że jest niebezpieczna, ale jej remont był kosztowny. Ja naprawiłabym ją jako pierwszą... Ale to moja osobista trauma, bo dziecięciem będąc przeżyłam pożar. Na szczęście nie mojego osobistego domu. Jednak i tak, jak zamknę oczy mogę to dokładnie zobaczyć. Ale wiem, że łatwo mi wybierać bezpieczeństwo, bo potrzebujące zwierzaki nie czekają aktualnie pod moim drzwiami :wink:

Nasze zwierzaki są zdrowe, a to najważniejsze :P My z M charczymy i nosimy ze sobą reklamówki leków - jak szanujący się emeryci :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto sty 08, 2013 13:43 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Za co kciuki? Co dzisiaj ma być??

Megana

Post » Wto sty 08, 2013 14:03 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Zacytuję z wątku Morelowej

morelowa pisze:(...)
We wtorek na 9.00 jestem umówiona na operację Morelki. (...).

Operacja w toku, więc każdy kciuk się przyda :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto sty 08, 2013 15:16 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jesteśmy po. Jest OK.
Ogarniam się , a potem napiszę u siebie co i jak.
Ale decyzja o operacji okazała sie słuszna.
Dobrze Nemi, ze napisałas o Baltku i że to nie musi się tak goic z dnia na dzień..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto sty 08, 2013 23:30 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dla charczacej Nemi;weż suszony owoc bzu cz. dodaj gożdzików zmiel w młynku do kawy,dodaj imbir surowy lub sproszkowany zalej wrzatkiem,kiedy ostygnie dodaj miodu soku z pigwy lub cytryny i pij.
Na gardło tymianek i szałwia zaparzone do płukania.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Śro sty 09, 2013 12:54 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Baaaardzo dobra i słuszna recepta!

Masz rację Nemi co do negatywnych opinii w sieci. Ale jak kto przytomny, to sobie porówna, doczyta gdzieś itd. A jak pójdzie tylko za głosem serca... no, to różnie moze być.
W tym wypadku na fb pokazało sie zdjęcie sprzed kilku dni przed pożarem, z suczką, która potem podobno zginęła, jak siedzi na betonie, bez budy.. Ktoś kto był tam wtedy, interweniował w sprawie warunków w jakich żyją zwierzaki.. Kto inny, moim zdaniem zorientowany, też się na forum źle wyrażał o fundacji...
Oczywiście zawsze trzeba to sprawdzić okazuje sie. No, niestety - przez palantów, teraz wszystko się może przedłużać albo w ogóle ludzie się zaczna zastanawiac nad pomocą.

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 09, 2013 23:22 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nie lubię ziółek :? Chcem być zdrowa bez naparów :!: Co prawda zrobiłam sobie jesienią "przetwór" z czarnego bzu, ale wcale mi nie smakuje ... ble ...

Dziś w dodatku miałam jakiś tragiczny kryzys. Wczoraj myślałam, że wszystko jest już na prostej, a dziś kompletne załamanie :| Wszystko w domu zaniedbane, tylko zwierzaki jako, tako ogarnięte. Mam wrażenie, że wszyscy się mnie czepiają, a życie mnie przerasta. Wszystko jest tragicznie skomplikowane i jest równaniem bez rozwiązania, jak równanie Fermata, którego skrócona nazwa, jest w sumie wielce mówiąca: WTF :roll:

Może jutro będzie lepiej.... Najważniejsze, że zwierzaki zdrowe.

Mam nadzieję, że ludzie nie zaczną się zastanawiać nad pomocą, bo wiele rzeczy istnieje tylko w internecie - jako swego rodzaju "wirtualna rzeczywistość".
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]