*Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Wto sty 08, 2013 15:20 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

hanelka pisze:A ja jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie :1luvu:

Po to istnieje nasz Fundusz żeby pomagać :ok:
Najważniejsze że Barbarka dobrze zniosła operację :)

Cioteczki, chciałabym zmienić trochę brzmienie regulaminu.
Koszty weterynaryjne poszły mocno w górę i od dawna nasze wsparcie w wysokości 200,- nie pokrywa całości tylko jakąś część. Myślę więc że nie ma sensu zapis mówiący o tym że przelewamy na konto lecznicy bo stawiamy opiekuna w sytuacji że musi prosić weta o cząstkowe faktury lub zgodę na opłacanie w ratach - a praktyka pokazuje że weci są raczej niechętni do takich praktyk.
Myślę więc że najlepiej będzie zmienić nasz regulamin i napisać że kwotę przekazujemy na konto opiekuna a on zobowiązuje się do przedstawienia skanu dokumentów w celu rozliczenia. Widzę że taki sposób dobrze funkcjonuje na innych funduszach. Co Wy na to?
Pod dyskusję poddaję również ew. zwiększenie kwoty, tylko trzeba wziąć pod uwagę że fundusze stopniały a jest nas tak mało że z miesięcznych składek nie uzbiera się nawet te 200,-...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto sty 08, 2013 20:23 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

Do funduszu poszło za bazarek 22 zł z groszami.

Mam nadzieję, że jednak jeszcze coś się sprzeda :roll:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro sty 09, 2013 9:20 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

vega29 pisze:Do funduszu poszło za bazarek 22 zł z groszami.

Mam nadzieję, że jednak jeszcze coś się sprzeda :roll:

:ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sty 09, 2013 10:25 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

Jestem za proponowaną zmianą w regulaminie funduszu.
Zwiększenie kwoty chyba chwilowo nie wchodzi w grę; musimy "odbudować" zasoby, które nam mocno stopniały.
Ojjj, przydałoby się nas więcej w funduszu!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro sty 09, 2013 10:28 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

Oj, przydałoby się...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sty 09, 2013 10:52 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

Proszę o numer konta funduszu :kotek:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Śro sty 09, 2013 10:58 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

lenka* pisze:Proszę o numer konta funduszu :kotek:

Witamy serdecznie :P
już wysyłam :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sty 09, 2013 11:02 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

Chyba za krótko należę, żeby się wypowiadać, ale też myślę, że wygodniej dla opiekuna kota byłoby mieć wsparcie na rękę, jeśli nie możemy pokryć całości rachunku.
lenka*, dziękujemy :D

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Śro sty 09, 2013 11:21 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

Ustawiłam już zlecenie stałe na rok,chyba mi się zdublowały składki ale to nic i to ja wam dziękuję. :1luvu:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Śro sty 09, 2013 13:24 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

lenka* pisze:Ustawiłam już zlecenie stałe na rok,chyba mi się zdublowały składki ale to nic i to ja wam dziękuję. :1luvu:

Wpisałam na listę deklaracji - dziękujemy że będziesz z nami pomagać :ok:

A ze smutniejszych wieści - doczytałam że jakiś czas temu odeszła nasza beneficjentka Panna Marple [']
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sty 09, 2013 17:33 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

Panno Marple {*}

Proszę wklejcie do podpisów link do bazarku, może w ten sposób zwiększymy jego popularność...

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=149187][color=#FF0000][b]Bazarek na rzecz Funduszu Onkologicznego - wejdź, kup i wesprzyj koty z rakiem [/b][/color][/url]
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro sty 09, 2013 17:52 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

PROPOZYCJA

Zasady dzialania Funduszu:

1. Fundusz wspomaga w pokryciu kosztów diagnostyki nowotworowej, operacji onkologicznych oraz badań onkologicznych i leczenia paliatywnego. Kwota wsparcia wynosi do 200zł.
2. Beneficjentem funduszu może być osoba bezpośrednio sprawująca opiekę nad kotem, która z własnych funduszy nie jest w stanie pokryć całości kosztów onkologicznych. Nie ma przy tym znaczenia, czy zwierzę jest rezydentem, czy też kotem tymczasowym.
3. Beneficjent zobowiązany jest do przedstawienia faktury lub paragonu łącznie z kartą wizyty pacjenta, wpisem do książeczki lub zaświadczeniem gdzie będzie wyszczególnienie poniesionych kosztów onkologicznych oraz podpis i pieczątka weterynarza. W przypadku wykonania badań histopatologicznych beneficjent okazuje również skan wyniku badania.
4. Jeśli jest taka możliwość to kwota wsparcia przekazywana jest na konto lecznicy weterynaryjnej, jeśli nie ma to na konto opiekuna kota.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sty 09, 2013 18:58 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Broszka pisze:PROPOZYCJA

Zasady dzialania Funduszu:

1. Fundusz wspomaga w pokryciu kosztów diagnostyki nowotworowej, operacji onkologicznych oraz badań onkologicznych i leczenia paliatywnego. Kwota wsparcia wynosi do 200zł.
2. Beneficjentem funduszu może być osoba bezpośrednio sprawująca opiekę nad kotem, która z własnych funduszy nie jest w stanie pokryć całości kosztów onkologicznych. Nie ma przy tym znaczenia, czy zwierzę jest rezydentem, czy też kotem tymczasowym.
3. Beneficjent zobowiązany jest do przedstawienia faktury lub paragonu łącznie z kartą wizyty pacjenta, wpisem do książeczki lub zaświadczeniem gdzie będzie wyszczególnienie poniesionych kosztów onkologicznych oraz podpis i pieczątka weterynarza. W przypadku wykonania badań histopatologicznych beneficjent okazuje również skan wyniku badania.
4. Jeśli jest taka możliwość to kwota wsparcia przekazywana jest na konto lecznicy weterynaryjnej, jeśli nie ma to na konto opiekuna kota.

Moim zdaniem jest ok.
Masz rację ze zmianą formy płatności. U mnie np lecznica nie zgadza się na wystawianie faktur przelewowych na osoby prywatne, a tym bardziej cząstkowych. Najzwyczajniej mają tylu pacjentów, że nie mają czasu tego monitorować.
A z kotem onkologicznym raczej nie idzie się do małego gabinetu, więc i ciężko uprosić obcego weta o taki sposób rozliczenia.

Kwota 200zł niestety musi wystarczyć :( Ale myślę że dla opiekuna jest to jednak zauważalny zastrzyk gotówki.

A fundusze chyba wszędzie ciężko przędą.

Nie wiem, czy nie wrócić do mojego niegdysiejszego pomysłu, aby napisać do admina z prośbą, aby utworzył nowy dział pt "Fundusze pomocowe". Myślę że gdyby fundusze były bardziej widoczne, łatwiej było by nas znaleźć potrzebującym, a i osoby chętne pomagać łatwiej by nas znalazły i może przybyło by członków. Naprawdę niewiele osób wie, że coś takiego jak Fundusze istnieje na Forum.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro sty 09, 2013 19:59 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

Chcielibyśmy z TŻtem z okazji Pewnego Ważnego Dnia przelać symboliczny datek na Fundusz. Mogę prosić o namiary?

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw sty 10, 2013 9:10 Re: *Fundusz Onkologiczny* wejdź i wpłać dychę-pomóż nam pom

brązowobiali pisze:Chcielibyśmy z TŻtem z okazji Pewnego Ważnego Dnia przelać symboliczny datek na Fundusz. Mogę prosić o namiary?

Super, wysyłam pw :ok:
Nie zdradzisz nam co to za Pewien Ważny Dzień ? :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]