Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 07, 2013 22:27 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Mo-ty-lek pisze:KrychaMIX
Obrazek

ogłoszenia Krychy robić z tym tekstem?

Kryśka – małe jest piękne, ale duże piękniejsze

Kryśka to czteroletnia, przepiękna duża kocica. Ogrom łagodności i spokoju kryje się pod białym puszystym futerkiem z czarnymi wstawkami.
Siła spokoju jest jej jedną z wielu zalet, które chętnie okaże odpowiedzialnym opiekunom.
Cudowna kotka o jeszcze bardziej cudownym charakterze. Czy znajdzie się dla niej dom?

ogłoszenia Pieszczocha na woj. mazowieckie:

aktualne ogłoszenia Pieszczocha na str. 28

ogłoszenia Rumcajsa na woj. mazowieckie:

aktualne ogłoszenia Rumcajsa na str. 28
Ostatnio edytowano Czw sty 17, 2013 2:24 przez sylwia1982, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto sty 08, 2013 9:02 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

sylwia1982 pisze:
Mo-ty-lek pisze:KrychaMIX
Obrazek

ogłoszenia Krychy robić z tym tekstem?

Kryśka – małe jest piękne, ale duże piękniejsze

Kryśka to czteroletnia, przepiękna duża kocica. Ogrom łagodności i spokoju kryje się pod białym puszystym futerkiem z czarnymi wstawkami.
Siła spokoju jest jej jedną z wielu zalet, które chętnie okaże odpowiedzialnym opiekunom.
Cudowna kotka o jeszcze bardziej cudownym charakterze. Czy znajdzie się dla niej dom?

Piękny tekścik :1luvu:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto sty 08, 2013 9:06 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Randa pisze:Wyżebrałam dziś DT pod Białymstokiem dla 2 kotów - nie wiem które tylko i z góry zaznaczone, ze musi być pomoc karmowo- wetowa, więc kochani potrzebne wsparcie, muszę wiedzieć, na co liczyć zanim koty zostaną wywiezione, tam są inne koty i 4 psy, ludzie liczą się z każdym groszem, a serce do zwierzaków jest.

Na pomoc karmowo- wetową można liczyć (RC nie mamy, a wizyty u weta należy wcześniej z nami uzgodnić).
Randa, dziękujemy za DT pod Białymstokiem dla 2 kotów :1luvu:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto sty 08, 2013 10:07 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Randa pisze:Od rana po wieczór mam informacje o wczorajszych kotach :D

Śnieżynka je, chodzi po domu, ale jeszcze się nie załatwiała, dziś po dyżurze przyjedzie syn-wet ją obejrzeć, dostałam zdjęcia na komórkę,

Czarusia nie wychodzi spod wanny, je, rano nasikała na podłogę w kuchni.

Doradziłam dosypanie piasku do kuwet i zamykanie ich na noc, póki kuwet nie załapią.

Wszyscy zadowoleni :D Gandzia od pinokio też się sprawuje.

Wyżebrałam dziś DT pod Białymstokiem dla 2 kotów - nie wiem które tylko i z góry zaznaczone, ze musi być pomoc karmowo- wetowa, więc kochani potrzebne wsparcie, muszę wiedzieć, na co liczyć zanim koty zostaną wywiezione, tam są inne koty i 4 psy, ludzie liczą się z każdym groszem, a serce do zwierzaków jest.

Issey w spisie zwierzaków nie została ujęta jeszcze jedna czarna kotka-siostra Czarusi, identyczna i ogłoszenia Czarusi trzeba dla niej kontynuować. Poza tym 2 kocurki przebywają w lecznicy, zdaje się Cwaniak i Burasek, ale na zdjeciach porównać trzeba.

Kotka/kotek na zdjęciu, o które ktoś pytał, to pewnie ta, która odeszła na początku.

Ok. zanotowałam Czarusię Ksero.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto sty 08, 2013 15:24 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

ogłoszenia Lusi na woj. mazowieckie:

aktualne ogłoszenia Lusi na str. 28
Ostatnio edytowano Czw sty 17, 2013 2:25 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto sty 08, 2013 16:52 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

a już wiadomo, które koty tam pojadą?
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Wto sty 08, 2013 16:57 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Randa pisze:Jest pan z Warszawy zainteresowany adopcją Pierścionka, zaproponowałam mu, żeby wziął kocura w dwupaku z jakąś kotką, powiedział, że generalnie jest na tak, mamy się skontaktować po Nowym Roku, ale potrzeba już szukać kogoś z W-wy do wizyty pa, pan mieszka w centrum

czy wizyta pa dla Pierścionka w Warszawie już była?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto sty 08, 2013 17:17 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Ja obiecałam zrobić, ale co wieczór obiecuję sobie, że zadzwonię rano, a potem przygniata mnie praca :roll:

No dopsz, wzięłam i się ogarnęłam, zadzwoniłam - pan jest w delegacji, wróci pod koniec przyszłego tygodnia i wtedy mamy się zdzwaniać. Adopcja wciąż aktualna.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 08, 2013 19:54 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Szalony Kot pisze:Ja obiecałam zrobić, ale co wieczór obiecuję sobie, że zadzwonię rano, a potem przygniata mnie praca :roll:

No dopsz, wzięłam i się ogarnęłam, zadzwoniłam - pan jest w delegacji, wróci pod koniec przyszłego tygodnia i wtedy mamy się zdzwaniać. Adopcja wciąż aktualna.

to fajnie,bo się bałam, że się rozmyślił

Kassja decydujcie które 2 koty pojadą na DT, nie ma różnicy kocur czy kotka

może być tak, że jeszcze jakiś kot się objawi, bazowałam tylko na tym, co mówiła pani Ewa, a w końcu na początku mówiło się o 24 kotach, choć przy zdjęciach zarzekała się, że jest ich 21...
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Wto sty 08, 2013 20:03 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Myślę, że trzeba ,ze w tekscie o Krysi trzeba wspomnieć o niewidzącym lewym oczku...Krysia od dzis ma 2 kuwety do wyboru :ze zwykłym zwirkiem,druga z silikownowym...Sama jestem ciekawa co wybierze :) Na tych zdjęciach wygląda strasznie brudna...
Nadal nudy-zero problemów...mruczy,ociera się,chowa sie lub z kolei sama domaga się uwagi.prześmieszne te koty...Nawrzeszczałam dziś na Krysię za próbę upolowania świnki w klatce..popatrzyła,na razie patologicznego zainteresowania świnkami brak...

Evelin1

Od: Czw sie 04, 2011 19:28

Post » Śro sty 09, 2013 10:06 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Evelin1 pisze:Myślę, że trzeba ,ze w tekscie o Krysi trzeba wspomnieć o niewidzącym lewym oczku...Krysia od dzis ma 2 kuwety do wyboru :ze zwykłym zwirkiem,druga z silikownowym...Sama jestem ciekawa co wybierze :) Na tych zdjęciach wygląda strasznie brudna...
Nadal nudy-zero problemów...mruczy,ociera się,chowa sie lub z kolei sama domaga się uwagi.prześmieszne te koty...Nawrzeszczałam dziś na Krysię za próbę upolowania świnki w klatce..popatrzyła,na razie patologicznego zainteresowania świnkami brak...

Ja tutaj widzę delikatny zachwyt nad Krychą Szklane Oko :mrgreen:

Wstawiłam w tekst info o oczku:

Magda – małe jest piękne, ale duże piękniejsze
Magda to czteroletnia, przepiękna duża kocica. Ogrom łagodności i spokoju kryje się pod białym puszystym futerkiem z czarnymi wstawkami. Magda nie widzi na jedno oczko, ale nie przeszkadza jej to zupełnie w normalnym funkcjonowaniu. Siła spokoju jest jej jedną z wielu zalet, które chętnie okaże odpowiedzialnym opiekunom. Cudowna kotka o jeszcze bardziej cudownym charakterze. Czy znajdzie się dla niej dom?

issey32

Post » Śro sty 09, 2013 11:50 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Mo-ty-lek pisze:
Bartosz Sowulewski na facebooku pisze:Nie mam możliwości, żeby wziąć do domu, ale mogę zaoferować karmę do 100 zł dla zwierzaka jeżeli ktoś ma dobre serducho i chciałby wziąć na dom tymczasowy ale nie ma pieniędzy na jedzenie.

A z tym panem ktoś się skontaktował? Może byłaby to pomoc dla DT w wykarmieniu tej dwójki, co do niego pojedzie.

issey32

Post » Śro sty 09, 2013 15:11 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

sylwia1982 pisze:
Randa pisze:Jest pan z Warszawy zainteresowany adopcją Pierścionka, zaproponowałam mu, żeby wziął kocura w dwupaku z jakąś kotką, powiedział, że generalnie jest na tak, mamy się skontaktować po Nowym Roku, ale potrzeba już szukać kogoś z W-wy do wizyty pa, pan mieszka w centrum

Randa czy wiadomo którego kota można by wyadoptować razem z Pierścionkiem? jako dwupak?

Randa czy kotkę ogłaszać jako Kryśkę czy Magdę? żebyś wiedziała, o którego kota chodzi :ryk: :ryk: jak będą telefony o adopcję, jestem ciekawa którą kuwetę Kryśka wybrała i czy nie ma morderczych zamiarów wobec świnek?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro sty 09, 2013 19:26 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

sylwia1982 pisze:
sylwia1982 pisze:

Randa czy wiadomo którego kota można by wyadoptować razem z Pierścionkiem? jako dwupak?

Randa czy kotkę ogłaszać jako Kryśkę czy Magdę? żebyś wiedziała, o którego kota chodzi :ryk: :ryk: jak będą telefony o adopcję, jestem ciekawa którą kuwetę Kryśka wybrała i czy nie ma morderczych zamiarów wobec świnek?

Jak pan od Pierścionka okaże się ok, dopiero będziemy gadać co do drugiego kota, wymagań specjalnych nie miał

Kotkę ogłaszać jako Krysia(Szklane Oko :P ), trzeba uszanować wolę jej obecnej opiekunki, no a le jak i Magda będzie to będę wiedziała o co się rozchodzi :D

Jutro zamiast 2 kotów jadą 3 koty do jednego DT - zadecydowałyśmy, że jadą Prączki. Ale DT musi mieć karmę, jest tam 9 kotów i 4 psy, a krucho finansowo. Weta w podstawowym zakresie zapewnia kotkowo. Pisałam na FB, ze karma potrzebna i Was prosimy o pomoc
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Śro sty 09, 2013 20:05 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Ww. Bartosz Sowulewski i ja oferowaliśmy pomoc w zakupie karmy dla domu tymczasowego, którego nie bardzo stać na utrzymanie tymczasa. Dostałam info na fb, żeby się zgłosić w tej sprawie do p. Ali Makowskiej. Mamy więc wesprzeć ten ww. dom zabierający Prączki? Kiedy i gdzie dostarczyć karmę? Czy są jakieś szczególne wymagania dot. karmy?
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

[poprzednia][następna]