SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 08, 2013 10:06 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

_leśna_ czy pojawiła sie może taka kotka w schronisku?

zginęła kilka dni temu, w okolicy ul. Pomorskiej :(
ma ok. 6 m-cy, miała na sobie niebieską obróżkę,

Obrazek
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Wto sty 08, 2013 15:59 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

ulvhedinn pisze:Słuchajcie, głupie pytanie, ale.... czy ktoś nie ma któregoś mojego transporterka? :oops:

W ciągu ubiegłego roku przepadło mi pięć :cry: Wiem, moja wina, bo powinnam zapisywac razem z nr telefonu komu pożyczam... ciagle mam nadzieję, że to nie zła wola, tylko zagapienie osób pożyczających.

Zaginęły mi:
-cały plastikowy, bordowy, z czarną rączką, z plastikowymi drzwiczkami
-duży niebieski, lekko nadpęknięty
-ferplast atlas 10, szary (chyba z ciemnym spodem)
i jeszcze dwa takie bezmarkowe....

Oprócz tego trzy są pożyczone wiem gdzie, a dwa inne przepadły na amen- i na razie efekt jest taki, że zostałam z jednym transporterem (w dodatku moich psów), co niestety jest bardzo niefajną sytuację, bo w razie W nie bedę miała w co pakować kotów, czy małych psów do weta :( a czasem muszę jechać "hurtowo".

Pomóżcie plissss.........

ja nic od Ciebie nie mam, a Edyta oddawała ten co wiozła kota do Torunia? Bo coś mi świta że chyba miała wtedy jakiś od Ciebie
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto sty 08, 2013 16:00 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Magdalena424 pisze:_leśna_ czy pojawiła sie może taka kotka w schronisku?

Obrazek

hm ktoś na maila wolontariackiego pisał o znalezionej kici ale nie wiem czy to ta czekam na zdjęcia.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sty 08, 2013 16:11 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:
ulvhedinn pisze:Słuchajcie, głupie pytanie, ale.... czy ktoś nie ma któregoś mojego transporterka? :oops:

W ciągu ubiegłego roku przepadło mi pięć :cry: Wiem, moja wina, bo powinnam zapisywac razem z nr telefonu komu pożyczam... ciagle mam nadzieję, że to nie zła wola, tylko zagapienie osób pożyczających.

Zaginęły mi:
-cały plastikowy, bordowy, z czarną rączką, z plastikowymi drzwiczkami
-duży niebieski, lekko nadpęknięty
-ferplast atlas 10, szary (chyba z ciemnym spodem)
i jeszcze dwa takie bezmarkowe....

Oprócz tego trzy są pożyczone wiem gdzie, a dwa inne przepadły na amen- i na razie efekt jest taki, że zostałam z jednym transporterem (w dodatku moich psów), co niestety jest bardzo niefajną sytuację, bo w razie W nie bedę miała w co pakować kotów, czy małych psów do weta :( a czasem muszę jechać "hurtowo".

Pomóżcie plissss.........

ja nic od Ciebie nie mam, a Edyta oddawała ten co wiozła kota do Torunia? Bo coś mi świta że chyba miała wtedy jakiś od Ciebie

Od Ulv brała wtedy transporter Marciula (duży szary), wiem że dziewczyny się kontaktowały ze sobą w sprawie transportera (Marta miała mi go przywieźć tzn. jej TŻ miał przywieźć ale zapomniał wtedy idziewczyny się jakoś miały ugadać). Jeden "mój" (przekazany do dyspozycji) jest w Toruniu, ten duży szaro-bordowy (to w nim wiozłam Tealc'a), a drugi, mały beżowo-niebieski jest u Ilony (jechała w nim Inka). Ja też już nie mam ani jednego dodatkowego. Jakieś jeszcze "nasze" są chyba w Warszawie :roll: Jakiś jeden ode mnie też gdzieś zaginął w akcji (nawet nie wiem gdzie pojechał).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 08, 2013 16:56 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:
Magdalena424 pisze:_leśna_ czy pojawiła sie może taka kotka w schronisku?

Obrazek

hm ktoś na maila wolontariackiego pisał o znalezionej kici ale nie wiem czy to ta czekam na zdjęcia.

Jak coś będziesz wiedziała daj znać :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Wto sty 08, 2013 19:17 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

No niestety to nie ta kicia.

Ulv jak Ci będzie potrzebny to mogę od viris zabrać mój wolontariacki i Ci na razie pożyczyć co byś z jednym nie została. (z resztą nawet jak sie zostanie u Ciebie to ja i tak zawsze na giełdzie jakieś kupie za 20 zł )
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sty 08, 2013 20:32 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Nie było takiego trikicia...

Dziewczynę bym pochlastała...
Nie wiem czy komuś to wpadło w oczy ale wrzucę link.
http://zwierzaki.net/artykul,425,nastol ... otami.html

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto sty 08, 2013 20:45 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

kiedyś już ktoś to wrzucał albo podobny artukuł :evil: Nawet chyba na FB nasdzego ktoś to wrzucałm z informacją jak ważne jest sprawdzanie domu przed wydaniem kociąt.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sty 08, 2013 22:45 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Szkoda że nastolatka, poszłaby do pierdla gdyby była dorosła :evil: Ale poprawczak się należy.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 08, 2013 23:00 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Wątpię w trafienie do poprawczaka.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 09, 2013 8:52 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

_leśna_ pisze:Nie było takiego trikicia...

dzięki :(

Magdalena424

Post » Śro sty 09, 2013 22:52 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

U mnie jest transporter co w nim Hrabina jechała (tylko pasek na ramię został w Warszawie, Pani ma odesłać) - ale rączka jest sprawna oczywiście bo Gibutkowa zmieniała na nową :) . Mam też jeden transporter od Kasiaufo - został przystosowany i działa.

Ciągle nie mam czasu tego niebieskiego oddać JaEwka, brązowego mogę pożyczyć bo Kasia mi go dała w "obroty". A ja na chwilę obecną nie mam tymczasów.

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Czw sty 10, 2013 16:31 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Powtórzę się ;)

Kruszyna pisze:Czy ktoś z Was zna miejsce, w którym warto byłoby postawić budkę dla kotów?

Zbudowaliśmy (tzn. TŻ zbudował, ja patrzyłam ;)) bardzo porządną budę: drewniano-styropianową, dodatkowo zabezpieczoną folią paroizolacyjną i stretchem, wyścieloną gąbką i wykładziną dywanową. Niestety nie mogliśmy jej zostawić w miejscu, w którym planowaliśmy, bo jest za duża i za bardzo rzuca się w oczy, a miejsce jest średnio przyjazne.

Chętnie zawieziemy tą już wybudowaną w inne miejsce. Gdzie przydałaby się najbardziej?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw sty 10, 2013 17:19 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

viris pisze:U mnie jest transporter co w nim Hrabina jechała (tylko pasek na ramię został w Warszawie, Pani ma odesłać) - ale rączka jest sprawna oczywiście bo Gibutkowa zmieniała na nową :) . Mam też jeden transporter od Kasiaufo - został przystosowany i działa.

Ciągle nie mam czasu tego niebieskiego oddać JaEwka, brązowego mogę pożyczyć bo Kasia mi go dała w "obroty". A ja na chwilę obecną nie mam tymczasów.

hehe spoko ja sama o nim zapomniałam :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw sty 10, 2013 20:23 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Mogę prosić budkę?
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

[poprzednia][następna]