Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2013 22:56 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

ha ha ha już widzę ten widok...................................jak wyganiasz cudaczka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon sty 07, 2013 9:42 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kacperek to Pan elegant :mrgreen: Ład i spokój. Do pełni szczęścia potrzebny mu stół do wylegiwania :1luvu:
Lunka widać idzie w jego ślady i też leżakuje ile wlezie :ryk:

Oczywiście, że pomogę :mrgreen:
Wchodzisz na http://tinypic.com/ wstawiasz foto, poniżej masz "Resize" i tam w okienku wybierasz wielkość zdjęcia (ja najczęściej daje 640x480). Akceptujesz, wpisujesz tekst z okienka. Po wygenerowaniu kopiujesz link z drugiego okienka i podziwiamy :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon sty 07, 2013 23:42 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

puszatek pisze:ha ha ha już widzę ten widok...................................jak wyganiasz cudaczka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ja też tego nie widzę........za bardzo go pokochaliśmy :1luvu:

Miraclle pisze:Kacperek to Pan elegant :mrgreen: Ład i spokój. Do pełni szczęścia potrzebny mu stół do wylegiwania :1luvu:
Lunka widać idzie w jego ślady i też leżakuje ile wlezie :ryk:

Oczywiście, że pomogę :mrgreen:
Wchodzisz na http://tinypic.com/ wstawiasz foto, poniżej masz "Resize" i tam w okienku wybierasz wielkość zdjęcia (ja najczęściej daje 640x480). Akceptujesz, wpisujesz tekst z okienka. Po wygenerowaniu kopiujesz link z drugiego okienka i podziwiamy :mrgreen:

Wiesz, jak weszłam w tinypic.com to mi nie przesyła, wyświetla się mgielny kwadrat, więc zalogowałam się na tinypic.pl ale chyba jestem ślepawa :mrgreen: , bo nie widzę resize :ryk: , więc w moim wykonaniu nic nie będziecie podziwiać :mrgreen: :mrgreen:
Czekam na dalsze wskazówki, tylko nie bij po pazurkach :oops:

A u nas była wielka awantura...
Zimy nie ma, więc kotom sąsiadów się chyba kićka w kocich główkach...Amorów im się zachciewa...
Dzisiaj przyszły do nas oba, Buraś i Pudzian...
Najpierw mrauczały na parapecie próbując wywabić Kropeczkę z chałupki...a ta jak nigdy, nie wyszła dzisiaj na dwór......potem obsikały mi całe drzwi wejściowe, a na koniec natłukły biednemu Cudaczkowi :(
Nawet Żuczek nie pomógł biednemu kociu, bo Żuczek też chciał się zaprzyjażnić :mrgreen:
A Cudaczek biegł do nich z taką nadzieją na poznanie nowych sąsiadów...i co? Naiwność zgubiła naszego maluszka....
Kropka siedziała w kuchni na parapecie i bacznie obserwowała co się dzieje przed domem, ale jak zobaczyłam, że stanęła na dwóch łapach, żeby się dokładniej przyjrzeć zapasom i usłyszałam głośne miałkolenie to wylazłam z domu...
Zobaczyłam uciekającego do domu Rambusia, biegającego w kółko Jamnisia i goniającą do płota intruzów Diankę :ryk:
Na szczęście nikomu nic się nie stało, dzielny Rambuś najpierw najadł się strachem, potem kawałkiem ugotowanego kurczaczka i poszedł sobie uciąć drzemkę, Żuczek też sobie podjadł chrupasów, tylko przybysze nie załapały się na ucztę...
Dobrze, że Diana nie zrobiła sobie uczty z sąsiadowych kotów, bo ona kocha tylko koty swoje, innych Dianka nie toleruje :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon sty 07, 2013 23:51 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:dzielny Rambuś najpierw najadł się strachem, potem kawałkiem ugotowanego kurczaczka

Żem się obśmiała jak norka! :ryk:

Biedny Cudaczek, chciał dobrze, a wyszło jak wyszło... Żuczek pewnie był tylko zadowolony, że na chwilę miał swojego "adoratora" z głowy, może nawet liczył, że Rambuś znajdzie sobie nowych przyjaciół i da mi trochę odetchnąć. :mrgreen: A tu skucha. :lol: Tylko tych Twoich obsiusianych drzwi szkoda, pewnie nie pachniało to fiołkami. :roll:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon sty 07, 2013 23:56 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Fiołkami to nie pachnie już od dwóch dni :mrgreen: nijak nie mogę wyprosić z mojego terenu kocich sąsiadów, chyba sama zacznę znaczyć teren po swojemu, może to im się nie spodoba :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon sty 07, 2013 23:57 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Albo rozpoczniesz wojnę o to, do kogo tak naprawdę należy owe terytorium... A pamiętaj, oni mają przewagę liczebną. :lol:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Wto sty 08, 2013 0:01 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

A ja mam....wiatrówkę :ryk: :ryk: :ryk:
Mam nadzieję, że przeczytają co napisałam i jutro nie przyjdą :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto sty 08, 2013 0:38 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

i będziesz szczelać z wiatrówki do przybyszów :?: 8O jakoś tego też nie widzę :ryk: :ryk: :ryk:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto sty 08, 2013 8:25 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:A u nas była wielka awantura...
Zimy nie ma, więc kotom sąsiadów się chyba kićka w kocich główkach...Amorów im się zachciewa...
Dzisiaj przyszły do nas oba, Buraś i Pudzian...
Najpierw mrauczały na parapecie próbując wywabić Kropeczkę z chałupki...a ta jak nigdy, nie wyszła dzisiaj na dwór......potem obsikały mi całe drzwi wejściowe, a na koniec natłukły biednemu Cudaczkowi :(
Nawet Żuczek nie pomógł biednemu kociu, bo Żuczek też chciał się zaprzyjażnić :mrgreen:
A Cudaczek biegł do nich z taką nadzieją na poznanie nowych sąsiadów...i co? Naiwność zgubiła naszego maluszka....
Kropka siedziała w kuchni na parapecie i bacznie obserwowała co się dzieje przed domem, ale jak zobaczyłam, że stanęła na dwóch łapach, żeby się dokładniej przyjrzeć zapasom i usłyszałam głośne miałkolenie to wylazłam z domu...
Zobaczyłam uciekającego do domu Rambusia, biegającego w kółko Jamnisia i goniającą do płota intruzów Diankę :ryk:
Na szczęście nikomu nic się nie stało, dzielny Rambuś najpierw najadł się strachem, potem kawałkiem ugotowanego kurczaczka i poszedł sobie uciąć drzemkę, Żuczek też sobie podjadł chrupasów, tylko przybysze nie załapały się na ucztę...
Dobrze, że Diana nie zrobiła sobie uczty z sąsiadowych kotów, bo ona kocha tylko koty swoje, innych Dianka nie toleruje :mrgreen:

:D na zasikane drzwi jest dobry urine off, ale to "cholerstwo" jest bardzo drogie (ok.50.-), pomaga też roztwór wody z octem ...
Współczuję, że masz takich "namolnych" sąsiadów - może potraktować intruzów - niegrzecznych intruzów - spryskiwaczem do kwiatków ? Krzywdy nie zrobi a odstraszy - może :lol:

Diana - mądra psinka - co swoje to swoje, nie ważne czy to człek czy kot, swojego trzeba bronić :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto sty 08, 2013 9:12 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:Fiołkami to nie pachnie już od dwóch dni :mrgreen: nijak nie mogę wyprosić z mojego terenu kocich sąsiadów, chyba sama zacznę znaczyć teren po swojemu, może to im się nie spodoba :ryk: :ryk:

Popłakałam się ze śmiechu próbuję sobie to znaczenie oczyma wyobraźni zobaczyć :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto sty 08, 2013 10:49 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Diana mądre psisko :ok:
Bezczelni przybysze nie dość, że wpraszają się nie na swoją posesję to jeszcze wszczynają awantury :ryk:
Biedny Rambuś :roll:

Bić nie będę :mrgreen:
Tak wygląda strona
Obrazek
File... przeglądaj (wybierasz zdjęcie do dodania)
Niżej file type zostawiasz image
Niżesz resize i tu wybierasz wielkość wg uznania :mrgreen:
Wciskasz upload now
Wyskakuje takie okienko z tekstem
Obrazek
Wpisujesz tekst, naciskasz upload now
Tak wygląda wygenerowane strona
Obrazek
Kopiujesz link z drugiego okienka (IMG Code for Forums & Message Boards) i bach na miau :ryk:

Lubię przez tą stronę dodawać fotki, nie dość że szybko to nie trzeba się logować :mrgreen:
W razie problemów pisz :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Wto sty 08, 2013 12:46 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

puszatek pisze:i będziesz szczelać z wiatrówki do przybyszów :?: 8O jakoś tego też nie widzę :ryk: :ryk: :ryk:

Choćbym chciała Pusiu, to nie mogę........wzrok już nie ten :mrgreen: .........i wiatrówka zepsuta bo zamek wylata......... a o tym, że najbardziej na świecie kocham właśnie swoje i nie swoje to czteronożne dziadostwo :love: to już nawet nie wspomnę......

Kotina pisze:
AnnAArczyK pisze:
:D na zasikane drzwi jest dobry urine off, ale to "cholerstwo" jest bardzo drogie (ok.50.-), pomaga też roztwór wody z octem ...
Współczuję, że masz takich "namolnych" sąsiadów - może potraktować intruzów - niegrzecznych intruzów - spryskiwaczem do kwiatków ? Krzywdy nie zrobi a odstraszy - może :lol:

Diana - mądra psinka - co swoje to swoje, nie ważne czy to człek czy kot, swojego trzeba bronić :D

Zanim dogonię łobuzerię ze spryskiwaczem, one zdążą ze trzy razy oblecieć ogród i poczekać na mnie, aż sobie odpocznę :ryk:

Ja od dłuższego czasu używam ajaxu - białe, w płynie - na etykiecie chyba pisze, mydło prowansalskie czy coś podobnego, ale dokładnie nie powiem, bo zużyłam i nie mogę dojść do sklepu (4 minuty drogi) , żeby sobie kupić nowe :mrgreen: :mrgreen: ...
Ten zapach jest bardzo miły a jednocześnie usuwa wszystkie zapachy po śmierdziuszkach, gdybym wiedziała, że w środku stycznia do moich panienek zaczną się złazić kawalerowie, to bym kupiła na zapas....chociaż nie muszę robić zapasów.........przecież mam tak blisko......... :mrgreen: :ryk: :ryk:

rudy kociak pisze:
AnnAArczyK pisze:Fiołkami to nie pachnie już od dwóch dni :mrgreen: nijak nie mogę wyprosić z mojego terenu kocich sąsiadów, chyba sama zacznę znaczyć teren po swojemu, może to im się nie spodoba :ryk: :ryk:

Popłakałam się ze śmiechu próbuję sobie to znaczenie oczyma wyobraźni zobaczyć :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ech...jak mnie wkurzą....to nie wiem.... :mrgreen: :ryk:

Miraclle pisze:Diana mądre psisko :ok:
Bezczelni przybysze nie dość, że wpraszają się nie na swoją posesję to jeszcze wszczynają awantury :ryk:
Biedny Rambuś :roll:

Bić nie będę :mrgreen:
Tak wygląda strona
Obrazek
File... przeglądaj (wybierasz zdjęcie do dodania)
Niżej file type zostawiasz image
Niżesz resize i tu wybierasz wielkość wg uznania :mrgreen:
Wciskasz upload now
Wyskakuje takie okienko z tekstem
Obrazek
Wpisujesz tekst, naciskasz upload now
Tak wygląda wygenerowane strona
Obrazek
Kopiujesz link z drugiego okienka (IMG Code for Forums & Message Boards) i bach na miau :ryk:

Lubię przez tą stronę dodawać fotki, nie dość że szybko to nie trzeba się logować :mrgreen:
W razie problemów pisz :wink:

dochodzę do "upload now......i na tym moje możliwości się konczą :ryk: , najpierw myślałam, że niedowidzę :mrgreen: , teraz myślę, że mam cosik z laptopem, bo wyskakuje mi to okno bez żadnej możliwości dalszych działań.....
Ja dochodzę do tego punktu i dalej już nic nie mogę zrobic,
Mam coś takiego...
Obrazek
kwadrat jest "zamglony"......
tutaj weszłam na stronkę tak jak mi poleciłaś, gdy wchodzę na tinypic.pl gdzie się zalogowałam, nie widzę "resize" :mrgreen: tylko mogę przesłac fotki jednej wielkości....
teraz możesz bić po łapach :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto sty 08, 2013 14:32 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witamy z ranka :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto sty 08, 2013 15:51 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Moje pomysły się kończą, skąd ten zamglony kwadrat :roll:
Poszperam coś w necie może wylookam :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto sty 08, 2013 20:08 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Przypuszczam, że problem z dodaniem zdjęcia to wina braku jakiejś wtyczki lub flasha.
Na tinypic.com jest możliwość resize, na tinypic.pl nie ma takiej opcji zdjęcie jest w jednym rozmiarze.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]