Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2012 23:00 Re: Burisia i Titoś moje kicie

dla kogo najprościej to najprościej,jakby dla mnie najprościej to dawno bym już przyjechała...
niestety-odpowiedzialna opieka nad stadem składającym się z , w tej chwili, 10 rezydentów + 13 tymczasków oraz chęć przy tej okazji prowadzenia jeszcze "normalnego" domowego życia, wyklucza większosć pozostałych pozadomowych przyjemności-jak odwiedzanie swoich byłych, choćby najbardziej ukochanych tymczasków i ich Dużych.
nie ma się co oszukiwać-dopóki nie zmniejszę ilości tymczasków, nie znajdę czasu dla siebie...
dlatego, mimo wielu wątpliwości i bólu serca, mam zamiar zmniejszać liczbę tymczasków i aktualnie nad tym pracuję.
jednak 13 kotów nie wyadoptuje się w tydzień-jeśli uda się tego dokonać w kilka miesięcy to będzie niezły wynik.
i tej nadziei się trzymam, a jednoczęśnie prosze o zrozumienie mojej sytuacji.
-fajnie jest jak ratuję zwierzątka, ale to nie dzieje się mimochodem, przy okazji mojego balowania i szaleństw towarzyskich a właśnie kosztem tego typu aktywności.

a że Buri mądra jest to nie wątpię :D :kotek: :1luvu: ma to po mamusi ... chrzestnej :mrgreen: :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt gru 28, 2012 19:25 Re: Burisia i Titoś moje kicie

Ależ my to wszystko rozumiemy i dlatego właśnie co jakiś czas się przypominamy, bo jeśli zdarzy się :roll: tak że wstaniesz rano i powiesz nie mam dziś co robić to dzięki mojemu przypominaniu, pierwsza myśl Twoja będzie jadę do Buri i tego się trzymajmy :ok: :ok: :ok: Matko Chrzestna :mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt gru 28, 2012 21:17 Re: Burisia i Titoś moje kicie

wierz mi -marzę o tej chwili kiedy wstanę rano...w domu żadnego tymczasa...ja się wyleguję-nie mam co robić...dalej się wyleguję,,,dalej nie wiem co robić...i nagle eureka!! Wpadam na pomysł i :D jade do Buri !!!

życz mi tego na Nowy Rok :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt gru 28, 2012 21:39 Re: Burisia i Titoś moje kicie

smarti pisze:wierz mi -marzę o tej chwili kiedy wstanę rano...w domu żadnego tymczasa...ja się wyleguję-nie mam co robić...dalej się wyleguję,,,dalej nie wiem co robić...i nagle eureka!! Wpadam na pomysł i :D jade do Buri !!!

życz mi tego na Nowy Rok :D

ale to będzie za jakieś 40 lat, a wtedy przepisowo odebrane nam zostaną prawa jazdy :mrgreen: ale oczywiście serdecznie życzę Tobie i sobie abyśmy dożyły tego spotkania :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie sty 06, 2013 17:18 Re: Burisia i Titoś moje kicie

Witam serdecznie na tym wątku :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie sty 06, 2013 17:22 Re: Burisia i Titoś moje kicie

olafen pisze:Witam serdecznie na tym wątku :)

My również :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon sty 07, 2013 22:11 Re: Burisia i Titoś moje kicie

i ja się witam Noworocznie, już jako-tako ogarnięta po świąteczno-noworocznym szale :D

i miłego karnawału Burisi i Titosiowi życzę zanim znowu zgubię się w czeluściach swojego DT i swojego codziennego borykania się ze swoją pozakocią rzeczywistością :roll: :lol:

smarti

Post » Śro sty 09, 2013 14:19 Re: Burisia i Titoś moje kicie

Co słychać u Burasków?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sty 10, 2013 19:21 Re: Burisia i Titoś moje kicie

Joluś, co u koteczków :)
I jak samopoczucie :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw sty 10, 2013 20:01 Re: Burisia i Titoś moje kicie

Joluś-gdzie Ty prapała??
bo zaczynam się martwić tą ciszą :roll:

smarti

Post » Pt sty 11, 2013 21:12 Re: Burisia i Titoś moje kicie

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

U nas wszystko w porządku, jesteśmy zdrowi i zapracowani.
Burisia była na krótkim wyjeździe ze mną. Poza tym skradła serce mojej Mamie i chciała ją sobie zostawić. Buri dumnie obwąchała cały dom, przeszła się po szafkach kuchennych i była bardzo zadowolona z wycieczki.
Gdy już zwiedziła wszystkie zakamarki zdecydowała że jej miejscem będzie sypialnia, po czym rozłożyła się na środku łóżka i tam odpoczywała.
Mama gdy to zobaczyła stwierdziła że odstępuje nam ten pokój skoro Buri tam się podoba.
Kto by pomyślał :roll:

Titoś je i tyje, tyje i je. Ograniczam jedzenie na ile mogę, ale on już jest kwadratowy. Karmy zmienić nie mogę, bo struwity są niestety groźniejsze.
Grunt że jest grzeczny i spokojny, o ile oczywiście pozwala mu na to jego temperament.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 11, 2013 22:41 Re: Burisia i Titoś moje kicie

No proszę, Burisia - podróżniczka :mrgreen: I jaka odważna :ok: .
Maurycy też tak jak Titoś- je i tyje. A ja pilnuję dawek i odmierzam jedzenie :oops: .
Śliczne zdjęcia :lol: Psiak Twojej Mamy?
Obrazek

Revontulet

Post » Pt sty 11, 2013 22:48 Re: Burisia i Titoś moje kicie

Tak, Kora jest mojej Mamy i ma 5 miesięcy ale jest już na tyle agresywna dla obcych że trzeba myśleć o podwyższeniu ogrodzenia.
Co je Mauryś i ile dziennie dostaje jedzenia? Ile waży?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 11, 2013 23:07 Re: Burisia i Titoś moje kicie

Śliczna psina. I wygląda na aniołka :wink: .

Waga Maurycego to skomplikowany temat. Niestety ma duże tendencje do tycia . Nawet w schronisku był dość okrągły :roll: .
Teraz waży ok. 5,8-5,9 kg. Zła jestem, bo w zeszlym roku dość łatwo udało mi sie go odchudzić do 5,3kg, ale po nastaniu Fioda znowu przytył.
Teraz zjada ok. 15 gr suchej karmy rano. Potem dostaje w 3 posiłkach jakieś 100 mokrej lub mięsa . W weekendy, mój urlop czy inne dni wolne je tylko mokrą karmę (ok. 200 g).
Fiodor je to samo i o tych samych porach, jedynie porcje ma dużo większe.
Ja kupuję tylko bezzbożowe i wysokomięsne karmy.
Obrazek

Revontulet

Post » Pt sty 11, 2013 23:24 Re: Burisia i Titoś moje kicie

No to Titoś jest na pewno grubszy bo 6 ważył z transporterkiem przed kastracją, a od tamtej pory dużo przytył. Niestety widzę że daję mu więcej niż Ty, ale on cały czas obserwuje lodówkę i szafkę gdzie trzymam ich puszki.
Nie licząc Urinary RC, wszystko inne jedzą bez zboża, z małymi wyjątkami gdy nie mieli apetytu kupowałam Gourmeta żeby zaskoczyli, ale te czasy minęły.
Niedawno jeszcze marzyłam żeby przytył bo był taki chudy że wstyd, a teraz w oczach rośnie i zje wszystko co dorwie.
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]