Maluszek wyrzucony na mróz szuka DS !!! (od strony 39)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 07, 2013 11:20 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

Pani Jasiu a jutro do której jest Pani w pracy?

ewik85

Od: Śro kwi 18, 2012 7:50

Post » Pon sty 07, 2013 16:09 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

ewik85 pisze:Pani Jasiu a jutro do której jest Pani w pracy?

Jutro nie wiem dokładnie, bo rano jestem elektronika. A może wieczorem dzisiaj? :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon sty 07, 2013 20:04 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

A jak Luneczka?
Czy już myślicie o sterylizacji? Ostatnio miałam kilka telefonów o burasie z działek, ale gdy, dowiadywali się, ze niewysterylizowana jeszcze, to dziękowali szybciutko i mówili, ze może później zadzwonią jeszcze raz :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon sty 07, 2013 20:18 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

olafen pisze:A jak Luneczka?
Czy już myślicie o sterylizacji? Ostatnio miałam kilka telefonów o burasie z działek, ale gdy, dowiadywali się, ze niewysterylizowana jeszcze, to dziękowali szybciutko i mówili, ze może później zadzwonią jeszcze raz :)

Jeszcze chyba za młoda, ale będzie wysterylizowana. Dzisiaj Lunka troszkę zaczepia Sisulkę, ale tak nie grożnie. W nocy zamykam Lunkę w osobnym pokoju, ale jak jestem w domu to ma luz. Dzisiaj ją trzeci raz odrobaczyłam. Ona ma wyjątkowy apetyt w przeciwieństwie do moich kotek. Moje jedzą mało, Sisi dzisiaj jadła surowe mięsko, Lunka też dostała, tylko Pusia mięska nie lubi. :lol:
Sisi ostatnio schudła, chyba przez to dodatkowe towarzystwo kocie. :D
Obrazek

jasia0245

Post » Pon sty 07, 2013 20:39 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

Może ma robaki ?
Kiedy była odrobaczana ?

olafen

Post » Czw sty 10, 2013 17:04 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

Ewik czy wiesz jaki pan miał pomysł. Na parkingu pod ich budką stwierdził, że zadomowił się szczur, więc wczoraj rozstawił z szynką dwie łapki na szczury. Proszę go aby tego nie robił bo może na tę szynkę skusić się Kiciunia, początkowo nie posłuchał. Dopiero jak dzwoniłam z domu do niego to powiedział, że na razie zabierze łapki.
Boję się o Kiciunię, żeby się jej coś nie stało. Przecież pod tą dyżurką wcześniej chowała się Luneczka, tam wejdzie każdy kotek. Prosiłam go aby ją złapał do klatki i jak już jej tam nie będzie to niech sobie zakłada nawet 10 łapek.
A teraz zdjęcia Lunki, coraz jest weselsza, często się bawi kocimi zabawkami.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

jasia0245

Post » Czw sty 10, 2013 19:20 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

Luneczka bardzo przypomina moją Fionusię :)
Obie bardzo ładne :)

olafen

Post » Pt sty 11, 2013 8:56 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

O rany znów głupi pomysł tych Panów 8O nawet nie chce myśleć co by się mogło stać... Lunka odżyła i przytyła :) ogłoszenie są wywieszone i w SCK też wywiesiłam - zrobiłam ksero tamtego od Pani :) Szkoda, że mroźna zima wraca - wszystkie bidule marzną... ale nasza Kiciunia ma cieplutkie schronienie :ok: :ok:

ewik85

Post » Pt sty 11, 2013 9:09 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

ewik85 pisze:O rany znów głupi pomysł tych Panów 8O nawet nie chce myśleć co by się mogło stać... Lunka odżyła i przytyła :) ogłoszenie są wywieszone i w SCK też wywiesiłam - zrobiłam ksero tamtego od Pani :) Szkoda, że mroźna zima wraca - wszystkie bidule marzną... ale nasza Kiciunia ma cieplutkie schronienie :ok: :ok:

Prosiłam tego pana z tymi pomysłami aby koteczkę złapał do klatki. Klatka od Ciebie tam jest i kocyk Pusi dałam. Dyżurkę przecież mają z blachy do środka więc szczur nie wejdzie. Kiciunia tak wyładniała teraz, jest zdrowa a tu ni stąd ni zowąd nowe niespodzianki oni szykują. :oops:
Powiedziałam, że jak koteczka będzie w domu to na parkingu żadnych kotków mają nie dokarmiać, bo ja o następną farajnę nie chcę się martwić. Kotki pójdą wszystkie wtedy pod chińską i tam dostaną jeść. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Pt sty 11, 2013 9:33 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

O rany :strach:
Trzymam kciuki za załapanie Kiciuni :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt sty 11, 2013 17:26 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

Broszka pisze:O rany :strach:
Trzymam kciuki za załapanie Kiciuni :ok: :ok: :ok:

Byłam przed chwilą tam, jak jeszcze było w miarę jasno, wsadziłam rękę owiniętą w cieńki kocyk coby mnie Kiciunia nie chapnęła ząbkami i pazurkami, ale jej nie było. Przystawiłam klatkę tj kontenerek otwarty całkiem do wejścia, macał a jej nie ma.
Nie wiem gdzie poszła. Kiedyś też tak zrobiłam to nie wiem jak jej udało się zwiać. Martwię się o nią. :cry:
Obrazek

jasia0245

Post » Pt sty 11, 2013 21:17 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

Pewnie poszła sobie coś upolować... mi też jej szkoda, ale już tyle razy próbowałyśmy ją złapać, na pewno wróci na noc do ciepełka :)

ewik85

Post » Sob sty 12, 2013 9:09 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

ewik85 pisze:Pewnie poszła sobie coś upolować... mi też jej szkoda, ale już tyle razy próbowałyśmy ją złapać, na pewno wróci na noc do ciepełka :)

Mam taką nadzieję. Dzisiaj jest ten pan - pomysłodawca, poproszę go może mu się uda zwieść ją do dyżurki. Mówił, że ma pomysł jak ją złapać, ponoć nieraz tam wchodzi jak jest głodna. :x
Obrazek

jasia0245

Post » Sob sty 12, 2013 14:09 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

Biedna ta Kiziunia, nie wie, co traci uciekając. Tak dawno byłaby już w domku i grzała Pani kolanka :)

olafen

Post » Sob sty 12, 2013 16:16 Re: Śliczna młodziutka kotka szuka DS !!! (od strony 20)

olafen pisze:Biedna ta Kiziunia, nie wie, co traci uciekając. Tak dawno byłaby już w domku i grzała Pani kolanka :)

Nawet gdyby nie chciała od razu grzać kolanek ale by miała ciepło i czuła by się bezpiecznie. Kiciunia była ale dzisiaj wlazła wysoko na murek, poszłam wcześniej do jej kryjówki tj. budki ocieplanej, żeby ją złapać ale jej tam nie było.
Kupiłam Sisi powlekaną tabletkę na robaczki, ona tak apetyt to ma tylko jednak troszkę schudła. Ale dobrze bo już było widać, że robi się z niej taki mały grubasek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]