PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 07, 2013 14:08 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

kolejne biedy :( i Maluchy.. :( :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon sty 07, 2013 15:45 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

O ile z kotami jest oddech w tym momencie chociaż od maluchów (te które są, jeśli się nie rozchorują, to rozejdą się na pniu), to liczba szczeniaków, które widuję co weekend jest dla mnie niepojęta... i to są ciągle nowe mioty, po kilka w każdy weekend. Masakra. Esz ta natura głupia jest!
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pon sty 07, 2013 17:39 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Jejku jakie cudo srebrzyste...
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Pon sty 07, 2013 21:34 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Mogę prosić o tytuł przelewu? Nie mogę znaleźć w historii transakcji poprzedniego przelewu dla Paluszków;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Wto sty 08, 2013 0:13 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Przelałam puszkę dziś dopiero.

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto sty 08, 2013 0:29 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

MalgosiaZ pisze: (...) Wpłaty proszę kierować na :

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
59 1370 1109 0000 1706 4838 7317
W TYTULE:GPK MRAU-Puszka dla Paluszka

DZIĘKUJĘ !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Wto sty 08, 2013 7:55 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

gaota pisze:Przelałam puszkę dziś dopiero.

Spoko , spoko :wink: .
Umawiałyśmy się,że wpłaty robimy do 10-go każdego miesiąca . Grudzień to był taki "błyskawiczny" , bo fundusz dopiero nam się narodził :mrgreen: i chciałyśmy zdążyć przed świętami ( i się udało :ok: ).
Pełna lista wpłat będzie za tydzień :kotek: .
No i wtedy zamawiamy :dance: :dance2:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto sty 08, 2013 8:27 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Odezwała się do mnie psia wolontariuszka z Palucha w sprawie petycji dot. schroniska w Chrcynnie. Może ktoś będzie zainteresowany podpisaniem, oto link: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9131
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Wto sty 08, 2013 15:18 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

key_west pisze:
MalgosiaZ pisze: (...) Wpłaty proszę kierować na :

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
59 1370 1109 0000 1706 4838 7317
W TYTULE:GPK MRAU-Puszka dla Paluszka

DZIĘKUJĘ !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuję :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Pt sty 11, 2013 22:23 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Zaspałam, ale już się poprawiam i puszczam przelew :oops:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Sob sty 12, 2013 20:07 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

GAZETY POTRZEBNE OD ZARAZ !!!

W trybie pilnym - czy ktoś może podzielić się karmą URINARY i podrzucić do szpitalika ???

Podczas mojej dzisiejszej "wizyty" na P . pewna psia wolontariuszka zwróciła się do mnie z prośbą , abym wyniosła z pokoju adopcyjnego jakiegoś łagodnego kota . Na smyczy trzymała psa. Pies nie był ze schronu , ale przywieziony przez jakieś dwie Panie (stały przed budynkiem). Owe Panie chciały do swojego domu przygarnąć jakiegoś kota (niekoniecznie z P). Przyjechały z psem sprawdzić jego reakcję na koty. Do psiej wolontariuszki nie docierało ,że dziwne eksperymenty to nie w tym miejscu , bo pies i tak jest dostatecznie skołowany i nie wie co się z nim dzieje. Kota może nawet nie zauważyć . W domu na swoim terenie jego zachowanie może być całkiem odmienne. Natomiast na moje pytanie , czy wolontariuszka zdaje sobie sprawę , co będzie czuł kot przystawiany do psiego pyska odpowiedziała, że przecież one często tak robią . Zaproponowałam jej , niech spróbuje z dzikim kotem. Po krótkiej pyskówce młode dziewczę oddaliło się okazując wielkie niezadowolenie . Pytam się - kto takich ludzi wpuszcza do schronu ??? Kto takich ludzi szkoli ??? Kto na to zezwala ??? Kto im nie wkłada do tych pustych łbów ,że kot też zwierzę i nie tylko psa należy szanować ???
Oddaliła się tak szybko ,że nie zdążyłam przeczytać jej imienia . No kurde - ZERO empatii. Tymi naszymi kocimi Paluszkami wszyscy pomiatają . Opadły mi ręce i chęć odwiedzania tego miejsca.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob sty 12, 2013 20:55 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Dziś mnie też któś bytał o test. Odmówiłam, bo kot był wyjątkowo przestrzaszony ogółem. Ale pare razy robiłam takie testy - ważne, żeby kot był typem wyluzowanym ( ostatnio testowalam Krejzi Brandona na wielkim amstafie, który okazał się kochać koty a Krejzi Brandon okazał się kochającym psy ), żeby był w transporterku i w pewnej odległosci od psa. Pies nietolerujący kotów od razu zauważy kota i zareaguje - wtedy nie ma się co zbliżać. Jeśli nie reaguje powoli się zbliżamy i obserwujemy sytuację/reakce psa. Nie mam potzreby podstawiania kota pod pysk. Myślę, że to dobrze, że ludzie chcą sprawdzić jak pies zareaguje - żeby potem nie bylo nie miłych niespodzianek. Kwestia tylko żeby to zrobić z głową ;)
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob sty 12, 2013 21:08 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Ja mam gazety w pracy juz caly karton jest... jakies reczniki itp tez sa do zabrania, nie wiem czy Zoyabea bedzie mogla odebrac tak jak ostatnio? :)

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Sob sty 12, 2013 22:02 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Maykaw pisze:Ja mam gazety w pracy juz caly karton jest... jakies reczniki itp tez sa do zabrania, nie wiem czy Zoyabea bedzie mogla odebrac tak jak ostatnio? :)

Bedzie mogła :) A przypomnisz mi sie prosze we wtorek?
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob sty 12, 2013 22:46 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

zoyabea pisze:Dziś mnie też któś bytał o test. Odmówiłam, bo kot był wyjątkowo przestrzaszony ogółem. Ale pare razy robiłam takie testy - ważne, żeby kot był typem wyluzowanym ( ostatnio testowalam Krejzi Brandona na wielkim amstafie, który okazał się kochać koty a Krejzi Brandon okazał się kochającym psy ), żeby był w transporterku i w pewnej odległosci od psa. Pies nietolerujący kotów od razu zauważy kota i zareaguje - wtedy nie ma się co zbliżać. Jeśli nie reaguje powoli się zbliżamy i obserwujemy sytuację/reakce psa. Nie mam potzreby podstawiania kota pod pysk. Myślę, że to dobrze, że ludzie chcą sprawdzić jak pies zareaguje - żeby potem nie bylo nie miłych niespodzianek. Kwestia tylko żeby to zrobić z głową ;)

Aniu - chyba nie zrozumiałaś .
Szkoda ,że takie Panie nie robią testów w swoim domu z kotem np sąsiadki . Bo to ma sens . A przywożenie psa do schroniska i eksperymentowanie na przebywających tam kotach..... no wybacz . Jak dla mnie jest bardzo niskie.
Świetnie że masz 100% pewności co do odczuć i zachowania "wyluzowanego" kota .
Widzę ,że w schronie zabawy zwierzętami idą pełną gębą.
Ode mnie to wszystko w tym temacie.
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]