WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ '13"KOCHAM SPAĆ" KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2013 23:11 WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ '13"KOCHAM SPAĆ" KONIEC

ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO UDZIAŁU W PIERWSZEJ TEGOROCZNEJ EDYCJI MISS I MISTER MIAU.

WYBORY MISS I MISTER STYCZEŃ 2013R. - „KOCHAM SPAĆ”

W tym miesiącu będziemy wybierać kociaki,
które śpią w najdziwniejszych miejscach i w najdziwniejszych pozycjach.

Obrazek

ZAPRASZAM DO UDZIAŁU!!!

BANERKI:

Maupa pisze:dwa bannerki do wyboru:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=149691][img]http://bibainfo.pl/pub/31/62/199/249/2013/01/07/202500/7646/sleeping%20male%202.jpg[/img][/url]

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=149691][img]http://bibainfo.pl/pub/31/62/199/249/2013/01/07/202731/185/SQ14kw1357586833.gif[/img][/url]
Ostatnio edytowano Pt mar 08, 2013 14:48 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Nie sty 06, 2013 23:15 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

ZASADY BAZARKU:

Obrazek

1. Każda fotka kandydata to koszt 3 zł.

2. Można prezentować też filmiki z kandydatami. Cena 1 filmiku = 5 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu (Mile widziane krótkie bio o kocie). Mogą być zdjęcia/filmiki archiwalne,
pod warunkiem, by były to fotki/filmiki kota żyjącego.

4. Kandydatów podajemy od TERAZ do 20 STYCZNIA włącznie do północy.

5. Wybór Miau Najpiękniejsi będzie trwał od 22 do 31 STYCZNIA włącznie do północy.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do mnie prv, później fotki i filmiki będą zamieszczane na wątku

7. Beneficjentów bazarku będzie dwóch- 1 wskazany przez Mistera i 1 wskazany przez Miss (wpływy bazarkowe podzielimy na pół, chyba, że strony dogadają się między sobą i wspólnie ustalą jednego beneficjenta).

8. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np., Jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on, jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

9. Nie dopuszcza się przerabianie fotek w programach do obróbki zdjęć-tzn.nie dopuszcza się dorabiania elementów np. wielkanocnych, walentynkowych itp., nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np. zdjęcia tematycznego... Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.

Bardzo też proszę o pisanie numerów kandydatów podczas typowania, to ułatwi mi znacznie odszukanie kandydata na liście oraz w przypadku zbieżności imion.
Ostatnio edytowano Śro sty 16, 2013 23:24 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Nie sty 06, 2013 23:23 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

ZASADY GŁOSOWANIA:

Obrazek

1. Głosować może każdy. Nie dopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2. Nie głosujemy na własne "kotomstwo"

3. Aby zagłosować, należy w swoim poście wpisać nr kandydata i kandydatki

4. Głosujemy przyznając punkty od 1 do 3 na 3 wybranych kandydatów i 3 wybrane kandydatki.(przyznajemy punkty, nie miejsca!)

5. Bardzo proszę o podawanie WSZYSTKICH wytypowanych w 1 poście pisząc:

KANDYDATKI:

1.
2.
3.

KANDYDACI:
1.
2.
3.
gdzie każda cyfra odpowiada ilości przyznanym punktom.

6. Jeśli ktoś nie jest do końca zdecydowany, ma np. obstawione kandydatki a kandydatów jeszcze nie-proszę nie głosować cząstkowo, dopóki nie będziecie pewni również, co do kandydatów.

7. Cząstkowego głosowania: tzn. kandydatki dziś podam a kandydatów za tydzień jak się zdecyduję, na kogo stawiam-nie będę traktowała poważnie, nie będę wliczać tych głosów.

8. Zabrania się głosowania w inny sposób, np.: 1 punkt: on i ona, 2 punkty: on i ona 3 punkty: on i ona. To utrudni mi bardzo podliczanie głosów.

9. Podczas głosowania proszę podawać numery kandydatów lub pisać, od kogo jest. Jeśli np. kandydat nr.1 i kandydat nr.25 będą imiennikami-nie wpisanie przy głosowaniu na nich numeru im przyporządkowanego lub podania, od kogo są-będzie dyskwalifikowało WSZYSTKIE głosy osoby, która się do tego nie dostosuje.

10. Głosujemy tylko raz.

11. Agitowanie na wątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane.
Pierwsza kara-nie zaliczenie głosów osoby agitującej
druga kara-wykluczenie wszystkich kandydatów agitującego.
Wszelkie sytuacje związane z agitowaniem, tak jak to miało miejsce między innymi podczas poprzedniego konkursu-jest spamowaniem, będzie zgłaszane do moderatorów i traktowane, jako próba kupienia głosów.

12. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np. w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie

13. Istnieje możliwość natomiast nie jest to konieczne, otóż możecie przyznawać wyróżnienia. Dotąd czasem takie sytuacje miały miejsce, ale te głosy nie były brane pod uwagę.
Od teraz możecie przyznać po 1 wyróżnieniu dla 1 wybranego kocurka i 1 wybranej koteczki. (można też albo kocurkowi albo koteczce). Wyróżnienie to przyznajemy na zasadzie jak dotąd było to nieoficjalnie - nie przyznając punktów.
W ogólnej klasyfikacji te głosy nie będą nadal doliczane, brane będą pod uwagę w razie remisu na podium, a liczba zdobytych wyróżnień przesądzi w takim przypadku o zwycięstwie. (kto zdobędzie więcej wyróżnień - wygrywa). Także w tym przypadku nie można głosować na swoje "kotomstwo" i także agitowanie jest niedopuszczalne.

Uwaga!!!
Jeżeli do dnia rozstrzygnięcia konkursu nie wpłynie na konto skarbnika przelew od Dużej/go Miss lub Mistera - tytuł ten przejdzie na następnego kandydata, który w kolejności zdobył największą ilość waszych głosów a wpłata za jego zgłoszenie została uiszczona w terminie.

W tytule przelewu bardzo proszę, byście wpisywali: swój nick-styczeń2013.
Tylko w ten sposób będzie wiadomo, od kogo jest dana wpłata, a kogo mamy "ścigać z odsetkami za opóźnienia"

Uwaga!!!
Podczas oddawania głosów bardzo, ale to bardzo ważne i o to bezwzględnie proszę:
typując swoich kandydatów piszcie:
albo imię kandydata i numer mu przypisany
albo imię kandydata i Nick osoby, od której kot jest, osoby zgłaszającej.
Mogą się zdarzyć duble w imionach, a dokładne doprecyzowanie pozwoli uniknąć nieporozumień, o którego kota chodzi, któremu kotu przyznać punkt. W przeciwnym razie nie będziemy zaliczać w razie wątpliwości żadnych głosów od osoby, która głosowała mało precyzyjnie.
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Nie sty 06, 2013 23:25 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

NAGRODY:

Obrazek

I MIEJSCE:
KALENDARZ KOCIAKÓW Z WYBORÓW MISS I MISTER MIAU 2012 :1luvu:

Obrazek

II MIEJSCE:
Dla Dużych Wice Miss i Wice Mistera isabell36 wykona drobiazg biżuteryjny :1luvu:

Obrazek

III MIEJSCE:
Dla Dużych Wice Miss i Wice Mistera Ania G ofiaruje zestaw kosmetyków Palmolive oraz brelok :1luvu:

Dla tych z ostatnich miejsc, którzy "przespali " walkę o podium, Thorkatt wykona poduszkę lub włóczkowe legowisko :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto sty 08, 2013 21:25 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Nie sty 06, 2013 23:26 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

SKARBNIK:

Pieniążki proszę wpłacać:

Barbara Orzechowska - Piekiełek
Numer rachunku :
78 1140 2004 0000 3902 7455 7503
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Nie sty 06, 2013 23:26 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

POST ROZLICZENIOWY:

KANDYDATKI:
1. SOFI od MIKUŚ - 15zł :1luvu:
2. KICIA KRAKOWIANKA od mavi - 15zł :1luvu:
3. ABI od CoolCaty - 10zł :1luvu:
4. TUSIA od CatAngel - 3zł :1luvu:
5. BELLA od isabell36 - 30zł :1luvu:
6. RYSIA od isabell36
7. TOSIA od hugulaśny - 5zł :1luvu:
8. NEFI od LadyStardust - 6zł :1luvu:
9. DORI od KITA - RZESZÓW - 24zł :1luvu:
10. TITA od KITA - RZESZÓW
11. PUSIA od vaylei - 12zł :1luvu:
12. KLARA MIA-MIA od vaylei
13. TOSIA od Iwonami - 10zł :1luvu:
14. KARMEN od Aaaśka - 30zł :1luvu:
15. KOLA od Aaaśka
16. KROPKA od AnnAArczyK - 24zł :1luvu:
17. LUNECZKA od AnnAArczyK
18. TINUSIA od EVA2406 - 84zł :1luvu:
19. STOKROTKA od katarzyna1207 - 18zł :1luvu:
20. BĄBEL od katarzyna1207
21. FLIKA od wiiwii - 10zł :1luvu:
22. MELISKA od puszatek - 30zł :1luvu:
23. KSIĘŻNICZKA KISIA od puszatek

KANDYDACI:
1. KLEKS od becia_73 - 5zł :1luvu:
2. CEKIN od agula76 - 15zł :1luvu:
3. RA od Maupa - 9zł :1luvu:
4. GUCIO od dilah - 10zł :1luvu:
5. PAKO od Koki-99 - 20zł :1luvu:
6. TOMCIO PALUSZEK od Betelgeuse - 9zł :1luvu:
7. ŁATEK od meg11 - 5zł :1luvu:
8. RYSIO od Iwonami - 10zł :1luvu:
9. RYSIO od ruda32 -6zł :1luvu:
10. FILEMONEK od EVA2406
11. KAROLEK od EVA2406
12. KUBUŚ od Miraclle - 33zł :1luvu:
13. TOFFIE od Miraclle
14. MISZCZUNIO od katarzyna1207
15. KUBUŚ od puszatek
16. KROPEK od puszatek
17. BELFAŚCIK od puszatek
18. WOJTEK od key_west 9zł :1luvu:

RAZEM: 457zł
Ostatnio edytowano Śro lut 06, 2013 9:16 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 11 razy
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Nie sty 06, 2013 23:27 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

KANDYDATKI:

1. SOFI od MIKUŚ

SOFIŚ: "prosiłam, nie budzić przed 12:00!!!"
Obrazek

na krewetkę
:wink:
Obrazek

relaksik :mrgreen:

Obrazek

kocham spać :wink:

Obrazek

z mamusią :1luvu:

Obrazek
Sofiś to kochany śpioszek. Uwielbia spać tak samo jak jej Duża.
Jest wspaniałą "kołysanką" na dobranoc, a kiedy dzwoni budzik natychmiast przybiega i usypia mnie z powrotem.
Mówimy BUDZIKOM ŚMIERĆ!

2. KICIA KRAKOWIANKA od mavi

Kicia Krakowianka - typowa krakowska zołza ze schroniska:
Obrazek

W promieniach słońca, w pozycji "zdechł kot"

Obrazek

Lubimy spać na szafie...
Obrazek

...oraz w burdelu TŻ-a
Obrazek

A tu, tenże burdel specjalnie przystrojony na potrzeby niniejszego kot-konkursu :mrgreen:
Obrazek

3. ABI od CoolCaty

Obrazek
Abisia ma w tej chwili 4 lata, jest kotką niesłyszącą, wielkim urwisem.
Niczego się nie boi, jeździ na odkurzaczu, siedzi na pralce w trakcie wirowania.
Taki nasz kochany świrek :mrgreen:

4. TUSIA od CatAngel

Nie ważne, że za małe ważne, że wygodne
Obrazek

5. BELLA od isabell36

trzeba naładować baterie ...
Obrazek

bez słońca też można ładować ...

Obrazek

ale jestem padnięta ...

Obrazek

z serii: spać można wszędzie ...

Obrazek

połamaniec :mrgreen:

Obrazek
waga: 4 kg
charakter: dominująca księżniczka
wymiary: 80-60-80 :wink:

6. RYSIA od isabell36

bosssssskie ciepło ...
Obrazek

z serii: spać można wszędzie ...

Obrazek

szczęśliwy kot I

Obrazek

szczęśliwy kot II

Obrazek

dziewczynki razem
Obrazek
waga: 7,2 kg
charakter: puchaty ciaptak
wymiary: hmmmmmmmmmmm może lepiej nie podawać :mrgreen:

7. TOSIA od hugulaśny

Tosia po imprezie.
Obrazek
Cudna perska koteczka Tosia, która była u mnie na tymczasie i znalazła domek we Warszawie.
Takie koty pamięta się całe życie i całe życie się za nimi tęskni.

8. NEFI od LadyStardust

Nefi... z serii: kiedy byłam mała to mi było wszystko jedno :D

Obrazek

Obrazek

9. DORI od KITA - RZESZÓW

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kiedyś byłam niczyja.
Urodziłam się w październiku 2011r., mój stan zdrowia był zły, fatalny.
Nie dawali mi szans na przeżycie, ale los zesłał mi Basię (Mikuś), która wierzyła we mnie.
Wzięła mnie do siebie i ciągle mówiła że znajdzie mi dom, dom najlepszy na świecie.
Dom był, ale zanim do niego trafiłam miałam mnóstwo badań i chorób, wyjazdów do Wrocławia, usunęli mi oczko, a na drugie mam niedowidzenie.
Kiedy już byłam w lepszej formie, pojechałam do domu, takiego jak obiecywała Basia.
Jestem szczęśliwa
Mam dom, oazę spokoju, bezpieczeństwo,
Troskę, bezinteresowność, własny kąt, braterstwo,
Poczucie bezpieczeństwa, opiekę w czasie choroby,
Pełną miskę i moich Dużych oraz siostrę Titę.
Jestem członkiem rodziny :1luvu:

10. TITA od KITA - RZESZÓW

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jestem Tita, Titunia :) Przyszłam na świat 11 kwietnia w Poznaniu.
Mama wypatrzyła mnie na fb, i sprowadziła mnie do Rzeszowa.
Jestem małą psotnicą, która wejdzie wszędzie :)
Kocham swoich dużych, a oni kochają mnie.
Mam siostrę Dori, z którą brykam i szaleję. Jesteśmy szczęśliwą rodziną.
Życzę Wszystkim kociakom :kotek: takich dużych i takiego domu.

11. PUSIA od vaylei

Obrazek

Obrazek
Dawno, dawno temu, kiedy byłam dzieckiem, została przyniesiona do mnie jako 4-tygodniowy kociak uratowany przed utopieniem. Teraz ma 17 lat, jest moją najwierniejszą przyjaciółką, obie nie wyobrażamy sobie bez siebie życia. Pusia to kocinka z trudnym charakterem, drapieżnik i łowczyni, pomimo wieku uwielbia się bawić. Pieszczotliwie szczypie mnie w czoło i sypia na mojej poduszce, ale jak coś jej się nie podoba, potrafi się odwdzięczyć pazurami czy zębami.

12. KLARA MIA-MIA od vaylei

Obrazek

Obrazek
Klarcia to młoda kotka adoptowana z Kociej Przystani, gdzie miaukała pod drzwiami prosząc o wyjście na spacer. U mnie ma spacerów ile tylko chce. To tulak-przytulak, rano budzi mnie buziakami i wtula się w kolana podczas porannej kawy. Noc spędza zwinięta na moich stopach (skoro poduszka zarezerwowana jest dla Pusi...). Ze spaceru przybiega, kiedy tylko ją zawołam i śpiewa na widok puszki z jedzeniem. Uwielbia ganiać po drzewach i bawić się swoim piórkiem.

13. TOSIA od Iwonami

Obrazek

Obrazek
Rysio i Tosia są rodzeństwem. Zabrałam ich niecałe dwa lata temu z ulicy, z posesji obok mojego domu.
W ogrodzie, w którym koty były karmione przez ponad 30 lat, nowy właściciel wydał kotom wojnę.
Dzisiaj nie ma tam już ani jednego....

14. KARMEN od Aaaśka

Prawie trzyletnia kotka, kochająca święty spokój, więc do spania najczęściej wybiera wnętrze kanapy.
Parę "śpiących" zdjęć udało się jednak zrobić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

15. KOLA od Aaaśka

Siedmiomiesięczna wiecznie mrucząca rozrabiaka. Zmęczona ciągłym brojeniem potrafi zasnąć w każdej pozycji.
Do tego chrapie głośniej, niż mój TŻ. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

16. KROPKA od AnnAArczyK

Jej ulubione pozycje do spania...to
"Byle wygodnie"...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie przeszkadzać:)
Obrazek
Kropka trafiła do mnie w wieku 6-7 tyg. z pkdt, a ja dzięki niej trafiłam na miau...
W 8 grudnia minęło 4 lata od kiedy zołza jest z nami...

17. LUNECZKA od AnnAArczyK

Do spania wybiera pozycje w kółeczko, czyli
"Byle bezpiecznie":)...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lunka trafiła do nas już jako dorosła "kobietka po przejściach"...
Też szukała domku tutaj na forum...
Jest z nami od kwietnia 2009 roku
Luneczka nie pogodziła się z tym, że nie jest jedynaczką, jest trochę taką kotką zamkniętą w sobie,
natomiast Kropka nie kocha żadnych kotów, Lunki też nie kocha...
Kropcia kocha pieski...dużo piesków...nawet opiekowała się do końca naszą malutką yoreczką,
teraz ma jamnika...wszelkiej maści psy to jej świat....

18. TINUSIA od EVA2406

Obrazek

Obrazek

Obrazek

19. STOKROTKA od katarzyna1207

Stokrotka - kicia na pierwszym planie do "góry kółkami"
Obrazek

Obrazek
Koteczka mizernej postury, ale z niespotykaną wolą życia ... Wg wszystkich wetów i nie wetów - nie miała prawa przeżyć ...
Żyje, mimo, że tylko z jednym oczkiem ... Uwielbia w nocy wylizywać mi nos (również w środku... :evil: )...

20. BĄBEL od katarzyna1207

Obrazek

Obrazek
Bąbel (wbrew pozorom płci żeńskiej) ... mała kochana jędzunia, która jak żadne inne moje footro potrafi głaskać po twarzy mięciutką łapką ...

21. FLIKA od wiiwii

Jak moje kotto pięknie śpi:
Obrazek

To same kotto nr 2 prezentuje łapeczki (niech Was nie zwiodą otwarte oczka)
Obrazek

Najulubieńsze miejsce do spania - komputer (ale tylko wtedy, kiedy jestem obok)
Obrazek
Moje kotto ma na imię Flika. Jest znajdą z działek, chowaną od gówniarza. Rozpuściliśmy ją z rodziną jak dziadowski bicz, przez co:
- nie je z talerzyka który jest zimny ani karmy, która stała w lodówce,
- skacze po stole, a gdy zwróci się jej uwagę - pyskuje,
- obraża się kiedy czuje zapach innych kotów na rękawie,
- potrafi bezczelnie ukraść pół kilo rozmrażającej się właśnie wieprzowiny i próbować zakopać w pokoju obok pod stołem,
- obraża się, kiedy śpi na kolanach, a właściciel kolan musi wstać,
- obraża się, kiedy nie pozwalam jej spać na swojej twarzy,
- o drugiej w nocy wchodzi na szafę i hałasuje żebym nie spała(wie, że na tę wysokość nie dorzucę poduszką), etc.
Hrabina Kotto von Flika kocha pańcię i z tegoż powodu zdarza się jej małe przyjacielskie drapnięcie (fochy i foszki). No ale noski, buziaczki i ugniatanie mruczando. Mua :*

22. MELISKA od puszatek

Obrazek

23. KSIĘŻNICZKA KISIA od puszatek

Księżniczka Kisia i jej pierwsza przyjaciółka :1luvu:
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 21, 2013 19:15 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 29 razy
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Nie sty 06, 2013 23:28 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

KANDYDACI:

1. KLEKS od becia_73

Obrazek

2. CEKIN od agula76

LUZIK:):):)
Obrazek

Obrazek

,, odkąd się dowiedziałem ,że biorę udział w konkursie ,staram sie jak mogę:):):)"
Obrazek

3. RA od Maupa

Dla Ra najlepiej się śpi na człowieku lub w jego pobliżu - nieważne, na kolanach, na udzie, między nogami czy na ręce.
Może być tak...

Obrazek

...może być tak...
Obrazek

...ale tak też będzie całkiem wygodnie.
Obrazek

4. GUCIO od dilah

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gucio przecudowny, rozgadany koci skrzat. Był naszym tymczasowym kotem, który mimo, że zdzierał tapety ze ścian :twisted: wszystko miał wybaczane :roll: nawet nakrzyczeć się na niego nie dało, bo z tapetą w pyszczku przybiegał pochwalić się jaką ma cudną zabaweczkę, przytulała się całym sobą i cudnie mruczał. Ma wspaniały dom, na szczęście bez tapet :mrgreen:

5. PAKO od Koki-99

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pako - z Katowickich Niekochanych jest u nas 3 lata, a może to już 4... szczęśliwi czasu nie liczą. Fakt, że u nas jest już kochany i to bardzo :)

6. TOMCIO PALUSZEK od Betelgeuse

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tomcio Paluszek :) Kochany urwis, słodki jak cukierek, kiedy śpi i nie rozrabia ;)
Jest mistrzem spania w ciekawych pozycjach.

7. ŁATEK od meg11

Łatek, Łaciuchna piszczotliwie zwany czasami Klakier
Obrazek
Około dwu letni wykastrowany kocurek, miał iść do schroniska ale został u mnie. :1luvu:
Łatek, Łaciuchna pieszczotliwie zwany Klakierkiem. :mrgreen:

8. RYSIO od Iwonami

Obrazek

Obrazek
Rysio i Tosia są rodzeństwem. Zabrałam ich niecałe dwa lata temu z ulicy, z posesji obok mojego domu.
W ogrodzie, w którym koty były karmione przez ponad 30 lat, nowy właściciel wydał kotom wojnę.
Dzisiaj nie ma tam już ani jednego....

9. RYSIO od ruda32

Obrazek

Obrazek
Rysiek znaleziony w lesie tego roku w wakacje, ma około 2 lat
cechuje go lumiwisizm ,niczym nie przejmuje się, nie stresuje taki kochany luzak
preferuje miejsca do spania albo mało bezpieczne(akwarium) albo miejsca gdzie nie mieści się
zjednuje serca wszystkich znajomych swoim beztroskim luzem :ryk:

10. FILEMONEK od EVA2406

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

11. KAROLEK od EVA2406

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

12. KUBUŚ od Miraclle

Kocie senne marzenia.

Obrazek

Nie ma jak z babcią.
Obrazek

Ćwiczę przez sen.
Obrazek

Układanie jest takie męczące.
Obrazek

Opalam boczek.

Obrazek
Kubuś 3 września skończy 6 lat.
Jest długim, wysokim, masywnym, dobrze zbudowanym chłopcem z okrąglutkim brzuszkiem.
Sama słodycz w charakternym "krówkowym" ciałku. Trafił do mnie jako kocie, od starszej Pani z Sławkowa.
Jesienią 2011r. Kubuś w ciężkim stanie trafił do lecznicy... jak okazało się później przyczyną była kocia białaczka.
Obecnie "krówek" szaleje, biega i atakuje swoją Dużą nie myśląc o chorobie.

13. TOFFIE od Miraclle

Słodki wampirek.

Obrazek

Nawet przez sen uśmiecham się do mamy.

Obrazek

Kocham spać.
Obrazek

Nie patrz bo się wstydzę.
Obrazek

Zrelaksowany wampirek po raz drugi.
Obrazek

Poproszę większe łóżko.

Obrazek
Toffie ma ok. 5 lat.
Zgrabny i powabny z sylwetką osy.
Przygarnęłam go z ulicy w sierpniu 2011r. Był w złej kondycji, z załzawionymi oczętami i sterczącymi kośćmi.
Miało się wrażenie jak by tylne łapki wlókł za sobą. Szybko doszedł do siebie, jednak jesienią test potwierdził nosicielstwo wirusa FeLV.
Toffie to prawdziwy miziak, namiętnie "barankuje", "ugniata" i mruczy. Kocha człowieka, psy i koty.
Koci ideał, o każdej porze dnia i nocy potrafi poprawić humor swoimi wygłupami.

14. MISZCZUNIO od katarzyna1207

Miszcz "krewetka" ... :wink:

Obrazek

A tutaj Miszczunio po raz kolejny udowadnia, że "za małe pudełka" nie istnieją ....
Obrazek
Miszczunio ... opis raczej zbędny, wystarczy tytuł pod jakim "grasował" na forum: "Kropencjusz Miszcz Demolki vel Wiszący na Suszarce vel Szczerbaty Potwór" ... desant ze schroniska we Wrocławiu ... :wink:

15. KUBUŚ od puszatek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

16. KROPEK od puszatek

Obrazek

Obrazek

17. BELFAŚCIK od puszatek

Obrazek

18. WOJTEK od key_west

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wojtek - najmłodszy z naszych trzech kotów. Jest wychowankiem schroniska w Milanówku :D
Wojtka obchodzą trzy rzeczy: spanie, jedzenie i mizianie. To najsłodszy kot, jakiego znamy :)
Ostatnio edytowano Wto sty 22, 2013 22:12 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 26 razy
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Nie sty 06, 2013 23:29 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

LISTA OBECNOŚCI ORAZ LICZBA PUNKTÓW:
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Nie sty 06, 2013 23:36 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

ZAPRASZAM!!!

Obrazek
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Pon sty 07, 2013 7:11 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

Super pomysł, chyba myślę, że się nieźle uśmieję :ryk: Choć moja to pani wygodnicka i tylko na posłankach, to myślę, że parę fajnych fotek z forum będzie :ryk:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pon sty 07, 2013 8:28 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

No to rezerwujemy :)
MIKUŚ

Post » Pon sty 07, 2013 11:57 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

Szukam sponsorów na II, III miejsce oraz nagrody pocieszenia dla kandydatów z najmniejszą liczbą punktów :D

Za I miejsce będą kalendarze :D

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=146842&start=75

których sponsorem została niezawodna i kochana isabell36 :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Pon sty 07, 2013 12:20 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

:D
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Pon sty 07, 2013 13:32 Re: WYBORY MISS I MISTERA STYCZEŃ 2013 - "KOCHAM SPAĆ"

:lol: :lol: :ok:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[następna]