Część XI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2013 0:49 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Evik, jak tylko mój nos przestanie się zachowywać jak wodospad :D Bo jeszcze zaleję sobie obiektyw i co wtedy? :D To będę dzwonić w przyszłym tygodniu.

vaylei

Od: Pt wrz 21, 2012 9:49

Post » Nie sty 06, 2013 7:22 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Oj przepraszam, to Ty jesteś chora :oops: Kuruj się wobec tego i odezwij jak już wyzdrowiejesz. Nam z Mrusią dobrze, nie spieszy się :) Zdrówka życzę :ok:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie sty 06, 2013 10:39 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

No to jeszcze relacja z dyżuru porannego :)
Mila- rujka. Jest śliczna,urocza, miziasta, a teraz szczególnie :roll:
Mikołaj - ok,tylko tablety nie podałam, bo gryzie i drapie. Mam nadzieję, że Basia poda, bo ma zajrzeć na kociarnię.Wszystko miał równo zasikane :x
Mati - kochana, tylko bardzo wycofana, cały czas siedzi za pojemnikiem na żwirek.
Trojaczki - przeurocze, brykają, szaleją. Dziewczyny trzymają się razem, Diesel woli spokój. Basiu,klatka zagospodarowana super, dzieciaki mają gdzie się bawić, ale od strony praktycznej - koszmar. Sprzątnięcie wymaga umijętności akrobatycznych, co dzisiaj ćwiczyłam. Dziewczyny trochę jeszcze kichają, ale sa pełne energii.
Za wolierą -ok, tylko Vicki jest nieznośna, atakuje Bellę :evil: Trzeba ją chyba dać na pokoje, tylko nie wiem, co wtedy z Mati, bo razem nie mogą być. Edytka - jest bardzo spragniona głaskania i swojego człowieka. Tak mi przypomina moją Kinię.. Wygłaskałam ją, a ona potem chodziła za mną jak pies :wink:
Leki podane - poza tabletą dla Rudiego. Podłogi umyte.
To tyle wrażeń z dyżuru.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie sty 06, 2013 11:37 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą - Vanderherring rozważa panny Aszki stały pobyt. Mieszkają teraz na Hallera. Jeszcze się nie cieszymy, ale z rozmowy wynikało, że dogadują się całkiem nieźle, Aszka go kocha ze wzajemnością, a co najlepsze - z kumpelą kocią Aszka się dogaduje. Bez szału, miłości nie ma, ale się tolerują. Mogą żyć w jednym domu. Bardzo się zdziwiłam, bo to miała być jedynaczka ;]
Królewna Aszka jest zdrowa, dużo się przytula i buziakuje, tyleż samo buczy (jak jej się nie podoba), ale Vanderherring i pozostali domownicy nic sobie z tego nie robią. Zaakceptowali, że fochy to część jej osobowości. Mam nadzieję, że Pan Herring wrzuci nam jakieś foty panienki.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie sty 06, 2013 12:55 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

evik75 pisze:Oj przepraszam, to Ty jesteś chora :oops: Kuruj się wobec tego i odezwij jak już wyzdrowiejesz. Nam z Mrusią dobrze, nie spieszy się :) Zdrówka życzę :ok:

Hehe spoko evik. Katar jest śmiertelny tylko dla facetów ;)

Trzymam kciuki za Aszkę!!! A w zasadzie za tok i pozytywny wynik rozmyślań pana vanderherringa :P

vaylei

Post » Nie sty 06, 2013 14:53 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Dziś została zaszczepiona Ziutka, co się pannicy nie spodobało, ale przynajmniej teraz zamiast urządzania sobie gonitw po mieszkaniu, udaje grzeczną żeby ją znowu nie kłóć :P
Jak już mowa o fotach to ja też się pisze na sesję dla Ziutkowej, bo myślę że za tydzień można bylo by ja umawiać na sterylkę, więc docelowo za 2 tygodnie moglaby juz byc do adopcji :wink:

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie sty 06, 2013 15:04 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

super, angie :) już się cieszę na sesje :)

vaylei

Post » Nie sty 06, 2013 15:10 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Ja i Adrian byliśmy dziś w odwiedzinach u Poli- a dokładniej u Izy, która ją adoptowała. Polusia jest taka jak zawsze, czyli spokojna, kochana i miziasta (proponowałam Izie zamianę Poli na mojego rozwrzeszczanego Kropka, ale nie zgodziła się, ciekawe czemu :P ) Pola troszkę przytyła, waży już ponad 3 kg, ale nadal jest drobna i zapewne już taka zostanie :) Iza bardzo dobrze się Polą opiekuje, naprawdę kicia lepiej nie mogła trafić. Pisałam wcześniej, że miała problemy zdrowotne, ale już jest dobrze. Powiedziałam Izie, że szukamy wolontariuszy. Fajnie jakby do nas dołączyła :)
Obrazek
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Nie sty 06, 2013 17:22 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Oooo no przydała by się :)
A tymczasem dyżurki... ktoś chętny?
07.01 /pon/ Rawen /
08.01 /wt/ Josie/ LadyStardust
09.01 /śr/ Angie/ Sylwia
10.01 /czw/ vaylei /
11.01 /pt/ anka1989e / Brunhilda
12.01 /sb/ Kasia89 /
13.01 /niedz/ evik75 / Rawen
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie sty 06, 2013 18:53 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Wiadomości od Dużych Bercikowej... krótkie a jak wymowne: " rośnie jak na drożdżach i bardzo bardzo psoci :) "
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie sty 06, 2013 21:56 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Bercia :1luvu:
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Nie sty 06, 2013 22:46 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Piękne focie Bercikowej ;p
MIKUŚ

Post » Nie sty 06, 2013 23:47 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Pon sty 07, 2013 17:59 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Bercia sprząta :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon sty 07, 2013 20:31 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

KITA - RZESZÓW pisze:ZAPRASZAM!!!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=149691

Mogę przeznaczyc na nagrody dwa zestawy kosmetyków dla II i III miejsca :ok:
Jeśli oczywiście taka nagroda się nadaje :)

Zestaw kosmetyków Palmolive - Colgate II miejsce :
Żel pod prysznic Palmolive 250 ml, mydełko w płynie 300ml,mydełko w kostce 90g,pasta do zębów Colgate i dezodorant Lady Speed Stick :)
Zestaw kosmetyków Palmolive - Colgate III miejsce :
Żel pod prysznic Palmolive 250 ml, mydełko w płynie 300ml,mydełko w kostce 90g i pasta do zębów Colgate :)

Oczywiście produkty nowe,nieużywane :)
Jesli chodzi o nagrodę pocieszenia to mam breloczki "piłkarskie" metalowe do kluczy itp.
Zdjęcie breloczków pożyczone od LadyStardust :wink:
Zestaw kosmetyków może minimalnie różnić się od tego ze zdjęcia(np rodzajem mydła lub żelu- muszę sprawdzic jakie rodzaje aktualnie posiadam)

Obrazek

Obrazek
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

[poprzednia][następna]