Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2013 0:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Widać, że życie przeniosło się na wątek persów z meliny...
Kotkins pewnie zbyt zajęty tamtymi, by tu pisać.
Moje koty chyba się wirtualnie zaraziły od Fio - normalnie od kilku dni tylko śpią i śpią.
Korneliusz miał dziś ciężki poranek - był u weta. Tak to kota wyczerpało, że resztę dnia spędził na odsypianiu. Najpierw na parapecie, potem w legowisku, potem na kanapie, a teraz znów na parapecie.
Mały kot też. Z tym, że w dużej mierze zwyczajowo na kolankach. Potem zwyczajowo wygoniła Kornelka z legowiska i sama tam zaległa.
A Korneliusz uczynił nam dziś zaszczyt - najpierw zaległ na chwilę na kolanach TŻ, a potem mojej piersi. Na chwilkę, ale rzadko mu się to zdarza, więc się liczy.

Miałam też kilka niezłych scen Korneliusz - mały kot, ale aparat akurat postanowił się zepsuć.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie sty 06, 2013 3:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Kotkinsie, nie wiem jaką pieczesz kaczkę ale dzisiaj byłam w Monidle na kaczce pieczonej właśnie i takiej dobrej jeszcze w życiu nie jadłam.
Poprzestawiał mi się dzień z nocą przez urlop, koty śpią, domownicy śpią, ja czytam książkę i miau.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie sty 06, 2013 11:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Dziewczyny kochane...poczeba nam pilnie wizyty PA w OPOLU!!!
Normalnie czarna dziura Miau!!
Dla kota z tego wątku , pieknej czarnej Darii: viewtopic.php?f=13&t=149462

POMOCY!!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sty 06, 2013 11:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Morelowa jest z Opola.
Na tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=137138&start=870 odpowiedziała na Twoje zapytanie i zadeklarowała się, że podrzuci nicki innych opolowców :wink: .
Powodzenia :ok:
Nic nie piszę na wątkach syberyjsko-persowych. Ale czytam i przesyłam dobre myśli :wink: . Tyle mogę :oops:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie sty 06, 2013 11:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Już ją mam!
SUPER- Daria ma chyba fajny dom... :D

kotkins

Post » Nie sty 06, 2013 14:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Nawiązując do naszej telefonicznej rozmowy to Blusia mogłaby walić kupy wielkości słonia na środku saląn ale wzięło się odpowiedzialność to nie ma zmiłuj!!!!!!!! :mrgreen:
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Nie sty 06, 2013 14:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Kupy wielkości słonia na środku pokoju można jeszcze przeżyć. Ja mam większy problem, a mianowicie jeden z moich uroczych kotów lubi sobie zrobić kałużę wielkości jeziora Bajkał na moim łóżku. Nie wiem co w tym takiego atrakcyjnego, bo robi to tylko tam albo w kuwecie. Staram się zamykać sypialnię jak z niej wychodzę, ale czasem mi się nie uda, a za to jemu uda się wtedy podstępnie wślizgnąć i zamoczyć łóżko. Trzy razy zostawił też w łóżku kupę. Jest całkowicie zdrowy na ciele- na umyśle to chyba mniej.
Najbardziej się martwię gdzie ja znajdę TŻ który zaakceptuje takie kocie ekstrawagancje? ;)
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Nie sty 06, 2013 15:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Cairo ułóż na łóżku duży worek foliowy na śmieci- skutkuje baaardzo.I zbadaj gnojkowi mocz.Może źle mu się kuweta kojarzy bo ma np.kamicę i go boli przy sikaniu?

kotkins

Post » Nie sty 06, 2013 16:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Z workiem muszę spróbować.najbardziej to by mi się przydała jakaś taka narzuta na łóżko PCV. Na razie po prostu mam prześcieradła, dla ludzi którzy nie trzymają moczu. :| Gorzej jak mi na kołdrę albo poduszki uceluje.
Gad jest zdrowy i nie sika do łóżka zamiast kuwety. Ma takie akcje jak się zestresuje- czasem ze trzy dni pod rząd, czasem raz w tygodniu, czasem raz na miesiąc lub dwa.
Z kuwetą nie ma problemu, bo uczęszcza tam zawsze ze 3- 4 razy dziennie. Po prostu łóżko jest dla niego miłą odmianą. Najczęściej uskutecznia to po moim powrocie z wakacji, albo kiedy ktoś nas odwiedzi. Co lepsze nie przeszkadza świntuchowi, żeby połozyć się na takiej podeschniętej kałuży sików.
Już sobie wielokrotnie obiecywałam, że sypialnia będzie miejscem bezkotnym i koniec. No ale niestety zazwyczaj wytrzymuję jedną noc, albo pół. No bo jak tu spać bez kotów?
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Nie sty 06, 2013 17:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Cairo a kup mu obrożę z feromonami.I daj w sytuacjach stresujących KalmAid.
Ja mam tak samo z Amelką.
Ona sika w stresie na szczęście na podlogę.
Obroża i KalmAid bardzo nam pomogły, oczywiście po kilku tygodniach.Amka ma zupełnie inny nastrój, jest radośniejsza i nie ma zachowań lękowych.
Owszem, zdarzają się siczki ale raz na miesiąc np,a przedtem były 3 razy dziennie...

kotkins

Post » Nie sty 06, 2013 17:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

moze sprobuj polozyc na lozku taka zaslona prysznicowa? one w sumie drogie nie sa, a plachty z nich ogromne.
U mnie jak Karola wzielismy juz do siebie, to uroczo kupke nam zostawial na lozku. codziennie. Juz nie wyrabialam. W koncu powiedzilaam do Karola(nie wiem co mi strzelilo, ale bylam juz u kresu)- takim tonem surowo- wkurwionym- Karol albo zaczniesz zalatwiac kupala do kuwety, albo spakuje cie w transportet i z powrotem bedziesz jechal 8 godzin p suchym pysku. I pogrozilam palcem. Wiecie co? poskutkowalo. Od tamtego czasu ani razu wpadki nie mial, wszystko idealnie trafia tam gdzie trzeba. A za to ja mam problem z Zaraza, bo zawsze tak doopke ustawi, ze poza kuweta laduje kupal :evil:
Juz upatrzylam taka mega duza kuwete 71 cm przekatna. Ale musze poczekac na pensje :roll:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie sty 06, 2013 19:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Folia aluminiowa - poważnie mówie. Wszelkie worki i inne tam takie są dla kota zwyczajnie niebezpieczene. Aluminium jest straszne. Szelści, błyszczy, jest zimne i sliskie. KOSZMAR

Najlepszym sposobem na zniechęcenie kota do załatwiania się w konkretnym miejscu jest "odczarowanie" czyli karmienie go tam. Łożko to może nieco dziwne miejsce......ale chyba lepsza kocia karma niż kupa.

Kotkins badać mocz mozna, ale nie wyjasni to załatawiania w łożku grubszych rzeczy. Stawiam na psychike a nie problemy zdrowotne.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie sty 06, 2013 19:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Neigh pisze:Najlepszym sposobem na zniechęcenie kota do załatwiania się w konkretnym miejscu jest "odczarowanie" czyli karmienie go tam. Łożko to może nieco dziwne miejsce......ale chyba lepsza kocia karma niż kupa.

Oski potrafił nalać do SWOJEJ miski 8)
a także tam gdzie siedział
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie sty 06, 2013 19:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

dalia pisze:
Neigh pisze:Najlepszym sposobem na zniechęcenie kota do załatwiania się w konkretnym miejscu jest "odczarowanie" czyli karmienie go tam. Łożko to może nieco dziwne miejsce......ale chyba lepsza kocia karma niż kupa.

Nie kazdy jest Oskim - dodała filozoficznie.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie sty 06, 2013 19:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- jeszcze większa persj

Neigh pisze:
dalia pisze:

Nie kazdy jest Oskim - dodała filozoficznie.......

szczęśliwie :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]