Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2012 19:55 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Rudzik też nie musiała ale chyba sprawdzała temperaturę wody nalewanej do wanny i nic sobie z tego nie robiła :ryk:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Pt gru 14, 2012 21:53 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

beateczka pisze:Rudzik też nie musiała ale chyba sprawdzała temperaturę wody nalewanej do wanny i nic sobie z tego nie robiła :ryk:

Pozdrawiam, dawno nie było tutaj ciebie. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt gru 14, 2012 22:26 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Ola, serce mnie boli, jak czytam o Elzie :( Biedulka taka, szkoda, że nie lubi innych kotów :|
Sarcia i Oruś cudowne.
Czy Citka nadal jest na diecie?

Jasiu, jestem pod wrażeniem, jak pomagasz kotom :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob gru 15, 2012 11:01 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Witaj Kasiu :)
Mnie też serce pęka o Elzę, ale nie mamy pomysłu, jak jej pomóc. Co by nie zrobić, będzie źle. Ona potrzebuje domu, w którym byłaby jedynym kotem, a znalezienie domu, w tej chwili , starszemu kotu, graniczy z cudem.

Citka mało je. Ona też nie lubi dwupaku i nie ruszy jedzenia, które dwupak ruszył, więc je mało. Ale nie chudnie. Ale to tak jak ja. Jem mało i tyję. Ponoć kobiety po 40 od wody tyją :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob gru 15, 2012 11:12 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

beateczka pisze:Rudzik też nie musiała ale chyba sprawdzała temperaturę wody nalewanej do wanny i nic sobie z tego nie robiła :ryk:

Może masz rację, Sarcia sprawdza temperaturę wody w wannie. :)
Już strach jej przeszedł i znów wanna jest interesującym miejscem zabaw :)
Ale fakt, że łazienka w moim domu jest najcieplejszym miejscem. Zima, i w pokojach mało, a w łazience grzeję non stop, bo tu nie mam podzielników i dlatego tak jest , ale to dobrze, przynajmniej po kąpieli się nie przeziębię :)

olafen

Post » Czw gru 20, 2012 8:58 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Podrzucę śliczności :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt gru 21, 2012 18:24 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Kociarnia w Pajęcznie i w Szczecinie serdecznie pozdrawia :)

olafen

Post » Nie gru 23, 2012 18:09 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Obrazek

Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzą Buri, Tito i Jola
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon gru 24, 2012 13:30 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Obrazek

Radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
życzy
Kornelia z footrami :s5:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro sty 02, 2013 16:15 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Dziękujemy bardzo za życzenia i my z kotkami życzymy wszystkim szczęśliwego Nowego 2013 Roku :)

olafen

Post » Śro sty 02, 2013 16:22 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

A co u nas ?

Jednooka Fionka jest już u mnie w Szczecinie - razem mam 4 koty. Fionce leci ropa z tego oka i zdecydowałam się ja zabrać do mnie aby systematycznie leczyć.

Elza musi mieć dom, w którym będzie sama. Ucieka z domu, gdy się tylko nadarzy okazja. Wręcz jej obsesją jest uciekanie z domu. Syczy na każdego kota, który tylko0 w jej pobliżu przejdzie.

Na działkach pojawiła się nowa kotka i 4 półroczne kociaki. Kotka bardzo pogryziona i zarobaczona. Udało się nam te 4 kociaki połapać i zawieźć do weta na sterylkę, ale sterylki nie było, była kastracja. Cała czwórka to kocurki. Są śliczne faktycznie.

Z tą nową kotką mamy jeszcze dwie burasie i jeszcze jedna starsza kotka pod blokiem się pojawiła. Mieszka ponoć w tej jamie po Matim i Klemensie. Ją też musimy wysterylizować.

Burasia, która dopiero co wysterylizowałyśmy, znalazła cudowny domek w Częstochowie.

A do wydania 11 kotów - ???????

olafen

Post » Śro sty 02, 2013 21:32 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Byłam dziś z jednokoą Fioneczką u weta i musi mieć Fionka operację tego oka. Koszt operacji samej 500 zł. Dziś za wizytę zapłaciłam 45 .

Chyba zrobię napad na bank.

olafen

Post » Pt sty 04, 2013 23:56 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

"co kot naplakal"

Umykając przed ciosami nóg
płytkich mętów,pijaczków i zakał,
chował sie rozpaczliwie gdzie mógł,
mały kot- i żałośnie zapłakał.
Tyle drzwi, tyle okien i przejść,
tyle kątów przytulnych i ciepłych,
ale nie ma którędy wejść,
więc kot płakał, choć łzy mu nie ciekły.
Kocie oczy nie ronią łez,
ale serce zamiera z rozpaczy
i- mój Boże- czy Ty chociaż wiesz,
co to będzie, gdy ktoś go zobaczy??
Czy go minie bez gestu, bez słowa
-od tej chwili tak wiele zależy
-czy się trzeba bardziej skulić bardziej schować
czy pogłaszcze, czy raczej uderzy???...
Kocie oczy widzą w ciemności,
najdrobniejszy gest widzą z daleka
a szukając i pragnąc miłości,
rzadko widzą w ludziach człowieka.

Cóż- być może trochę się mylę,
jednak sądzę, iż prawda jest taka,
ze dla kotów- serca jest wciąż tyle ,
co kot napłakał......

Franciszek Klimek " Kocie sprawy"

olafen

Post » Sob sty 05, 2013 23:19 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Zdjęcia kocurków, których wykastrowaliśmy w Sylwestra :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kotka, która czasami się pojawia i szybko znika. Chcemy ją zabrać do weta i wysterylizować. Została przez coś pogryziona.
Obrazek
Obrazek

Buraski, które tuż tuz wysterylizujemy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 05, 2013 23:27 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Sob sty 05, 2013 23:25 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Sarcia i Oruś :)
Obrazek
Obrazek

Elza
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Lucek :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek