Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 05, 2013 22:34 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wiadomośc z ostatniej chwili - Kociaki żyją! Tyle wiemy. Mało wiemy, ale to w sumie podstawowa informacja na dziś.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sty 05, 2013 22:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:To jest Oskar:-) nie szuka domu. Przyjezdza do nas czasem ( i uwielbia to, bo jest jedynakiem, a lubi towarzystwo, zwłaszcza Teosia ). Opiekuję sie nim, kiedy jego Agata wyjezdza:-) Oskarem oczywiście - mam skłonnośc do nielogicznej konstrukcji zdania - myślę za szybko i skrótowo. Podobnie gadam niestety.

1. E tam, kto mnie słucha, ten musi słuchać trzy kroki do przodu, bo ja mówię trzy kroki do przodu :wink: A nawias utrzymuje logikę.
Ale podobała mi się idea TŻ z nerwicą wegetatywną...
2. No to trzeba mu wyadoptować jakieś towarzystwo - może miłe perskie, skoro lubi?
3. A jak kotka? Bo to ona chyba była w najgorszym stanie?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob sty 05, 2013 23:02 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Brawo dla kociaków! Każdy dzień to większa szansa na pomyślne rozwianie. :)

Moja Kiti też miała ciężkie przeżycia. Znalazłam ją u handlarza na Kairskiej ulicy w nieciekawej dzielnicy. Nie muszę chyba mówić, że nieciekawe dzielnice w Kairze nie mają nic wspólnego z tzw. kiepskimi dzielnicami w Polsce. Kiti siedziała w klatce dla ptaków, na ruchliwej ulicy. Była bardzo wychudzona, a w jej miseczce była wymieszana surowa marchew, sałata i trochę chleba. Mój TŻ był wściekły, że biorę TAKIEGO kota, bo przecież to widać że zaraz zdechnie. Lało się z niej wszystkimi otworami, tyłek miała czerwony i obszczypany jak u pawiana i do tego przeraźliwy świerzb w uszach i coś z oczami- nie koci katar ale leciała z nich jakaś taka ropopodobna substancja, która nie pozwalała jej otworzyć oczek po śnie.
Nie było tam ani dobrych wetów, ani dobrego jedzenia dla kociąt. Musiałam wszystko ściągać z polski i wydzwaniać do wetów z Polski, robić zdjęcia i przesyłać im zdjęcia i błagać, żeby podjęli ryzyko leczenia jej na odległość.
Jako że Kiti była niedożywiona jako kociak, to też jest maleńka, waży 3,4kg i niestety boi się wszystkich nowych rzeczy.

Staram się zapomnieć o tym, że Kiti siedziała w klatce razem z czarnym bratem albo siostrą, a w sąsiednich klatkach siedziało z 15 innych kociaków. Niestety tak to jest w tym dzisiejszym Egipcie i nic nie można zrobić. Cieszę się się, że chociaż dla Kiti zmienił się świat.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Sob sty 05, 2013 23:02 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Super że kociaki się trzymają, to najważniejsze a Balbina? Mam nadzieje,że jej ta gorączka spadła i się dziewczyna zbiera pomału. Trzymam kciuki.
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Sob sty 05, 2013 23:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Wiadomośc z ostatniej chwili - Kociaki żyją! Tyle wiemy. Mało wiemy, ale to w sumie podstawowa informacja na dziś.

:ok:
trzymam dalej :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sty 05, 2013 23:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:A, i zapomniałam się spytać, a mnie nurtuje - co to za rusek na tym zdjęciu jest???!!!

o jaaa... ale tajniak :D nie zauważyłam go :P
SZKUCIA i CUDNY vel HUNCWOT
Obrazek Obrazek

marguerite

Od: Nie lis 13, 2011 15:09

Post » Sob sty 05, 2013 23:43 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wiem ciut wiecej - gorączka nieco spadla, bez rewelacji ale jest lepiej. Oczy jej za to totalnie zaropiały. Co gorsze dzieciakom też. maja jeszcze zamknięte slepka, a już zaropiałe.

na bank potrzebne jest mleko dla kociąt w proszku ( Mixol np ). Jesli ktos ma, zostało mu, jest mu niepotrzebne, chce kupic - dowolne skreślić - TO SIĘ POLECAMY!

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie sty 06, 2013 1:21 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

wysłałam w piątek stówkę (napisałam jak kazali - na persy lub syberyjczyki, czy jakoś tak). jutro powinna być. ja wiem, że dług i takie tam, ale zanim ja kupię i zanim dojdzie, to szybciej będzie bezpośrednio na fundację.
(to o mleku było)
Ostatnio edytowano Nie sty 06, 2013 9:50 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie sty 06, 2013 9:22 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wspaniale-serdecznie dziękujemy wszystkim wpłacającym :1luvu:
Niestety perso-norwegi są ponad miarę obciążające finansowo...
Dla każdego kto może ofiarować im choć 5 zł zrobiłyśmy aukcję cegiełkową:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2922893458
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Nie sty 06, 2013 10:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

niestety druga wplata ode mnie moze byc dopiero po 20tym :(
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie sty 06, 2013 10:26 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mam resztkę (1/3) opakowania mleka w proszku beaphare'a. Pójdzie w poniedziałek, chyba że to inny adres niż przy rachunku to wtedy proszę o pw.``
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 06, 2013 10:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Inny!!
Bardzo proszę wyślij na adres lecznicy bezpośrednio:
http://www.przychodnia-jatagan.pl/strona/kontakt

Alienor pisze:Mam resztkę (1/3) opakowania mleka w proszku beaphare'a. Pójdzie w poniedziałek, chyba że to inny adres niż przy rachunku to wtedy proszę o pw.``
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Nie sty 06, 2013 12:04 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Ja przepraszam, że się wtrącam - ale jak piszecie w ogłoszeniu na allegro : DT lub DS - to laicy nie wiedzą ,że chodzi o Dom Tymczasowy i Dom Stały :oops:
Może warto jaśniej szczególnie dla DS - może się trafić przyzwoity a nowicjusz.
Gwoli ścisłości ja na tym forum nowa i dłuuugo nie wiedziałam co to znaczy, w końcu to rozgryzłam ale ile postów przeczytałam Obrazek
No a już TŻ to musiałam e-mailem na priv się dopytać , że to Towarzysz Życia :oops: :mrgreen: - bo bym w życiu nie wpadła, a raczej za domyślną się uważam.
(Truteń Życiowy - też można kojarzyć np. )

Ogólnie grypsujecie tu na forum :mrgreen: a świeżaki nic nie czają...o pardon... nie herbacą :ok:

PS Małż - mnie powala na kolana - o ile dobrze rozumiem jest to mąż ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie sty 06, 2013 12:28 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Monika_Krk pisze:Ja przepraszam, że się wtrącam - ale jak piszecie w ogłoszeniu na allegro : DT lub DS - to laicy nie wiedzą ,że chodzi o Dom Tymczasowy i Dom Stały :oops:
Może warto jaśniej szczególnie dla DS - może się trafić przyzwoity a nowicjusz.
Gwoli ścisłości ja na tym forum nowa i dłuuugo nie wiedziałam co to znaczy, w końcu to rozgryzłam ale ile postów przeczytałam Obrazek
No a już TŻ to musiałam e-mailem na priv się dopytać , że to Towarzysz Życia :oops: :mrgreen: - bo bym w życiu nie wpadła, a raczej za domyślną się uważam.
(Truteń Życiowy - też można kojarzyć np. )

Ogólnie grypsujecie tu na forum :mrgreen: a świeżaki nic nie czają...o pardon... nie herbacą :ok:

PS Małż - mnie powala na kolana - o ile dobrze rozumiem jest to mąż ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tia

Kiedyś w opisie do jednej 'pani chętnej" napisałam, że kot jest kuwetkowy, nakolankowy i wybitnie miziasty........a ona na to, ze ja powoliły moje okreslenia. Kurcze każdy tu takich używa.........w krew nam tak dalce weszło, ze przestałyśmy myślec.......

Obrazek

Neigh

Post » Nie sty 06, 2013 12:40 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mnie się tam swego czasu pod TŻ podciągnęło TEN Żon :D haha... ale summa summarum myślenie szło w dobrym kierunku ;)
SZKUCIA i CUDNY vel HUNCWOT
Obrazek Obrazek

marguerite

Od: Nie lis 13, 2011 15:09

[poprzednia][następna]