Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 05, 2013 15:04 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Hmm, on jest inteligentny prze jakieś 10% czasu. Przy czym nawet wtedy to inteligencja bardzo ekspresyjna ruchowo że tak powiem :roll: . W związku z czym po 1szym pytaniu następuje paniczna ucieczka pytanego - tak na wszelki wypadek.
Kumpela z chorągwi do mnie dzwoniła i zanim skończyłam mówić "cześć" dostałam ataku kaszlu. Stwierdziła że już wie, że pytanie czy czuję się lepiej jest nie na miejscu :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 05, 2013 18:36 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Tak sobie pomyślałam czy próbowałaś kiedykolwiek i w zw. z tym tolerujesz inhalacje?
Może cieplutkie, wilgotne i np. zaprawione berodualem+sól fizjol. inhalacje złagodziłyby kaszel, albo np. z olejkiem jodłowym jeśli wolisz bardziej naturalnie lub zwyczajnie z rumiankiem.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob sty 05, 2013 21:32 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Świetnie znoszę inhalacje - ale jak mam nos zapchany a problem jest, że znów mi większość zamiast nosem (pusty) spływa tyłem. W tej chwili problem jest taki że jak się zagrzeję za bardzo albo zaczynam mówić to zaczynam kaszleć jeszcze bardziej. Chwilowo jakbym zrobiła sobie inhalacje, to bym wymiotowała (od kaszlu). Muszę to jakoś przetrzymać - pewnie dziś i jutro będzie źle a od poniedziałku zacznie się powolna poprawa.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob sty 05, 2013 21:39 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Ech... wracaj do zdrowia szybciutko! :ok:
Młoda jest zdolna bestyjka :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob sty 05, 2013 22:01 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Gratuluję raz jeszcze przyszłego zostania babcią :D .
Czy ty też bierzesz udział w konkursie nt. zawód (wykonywany) Kinni, dzięki któremu może ona spacerować o 0.40 po ulicy i nic jej nikt nie zrobi? Ja obstawiam kierowniczkę jedynego sklepu - jak się wkurzy przestanie sprzedawać ''na zeszyt" więc się wszyscy boją :wink: . I co, wygrałam kotecka?

Alienor

Post » Sob sty 05, 2013 22:21 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Sklepu nocnego? A może obcuje z duchami?... :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Nie sty 06, 2013 8:17 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Jak z rana Alienorku?
Może Kinnia jest taką panią co to kopie nogami? no, taki sport jest, zapomniałam jak sie nazywa... :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 06, 2013 11:11 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Kikboxing? - ale w tym chyba też są pasy, a Kinnia powiedziała, że nie ma czarnego pasa...

Jestem niedospana i obolała po nocy - zakropliłam sobie przed spaniem Olbas pod nos, cały dzień miałam opaskę na głowie, więc jak mi ruszyło to co w nosie, to myślałam, że się uduszę od kaszlu, bo spływając podrażnia to-to gardło.
Poza tym dajemy radę - tylko Fuksowi pobielał nos, więc wyślę z nim młodą do weta na badanie krwi. Sama raczej nie dam rady. Jeszcze z czasów Malutkiego [*] mam podpowiedzi jak walczyć z anemią - przydadzą się teraz . Przy czym Fuks jak zwykle - biega, szaleje, rozrabia (omal nie spadł mi ponownie na głowę, tym razem z szafki bibliotecznej), wsuwa co jest i ile się da. A Rusia się przytula. A Kotori wprowadza porządek w stadzie (najmniej to działa na Cielita). A Julinka mizia się jak zwykle, podobnie jak Justin, który zdecydował się uwolnić swojego wewnętrznego miziaka. A Frani dalej śnią się czasem złe sny i wymaga wtedy głaskania, na co nie zawsze pozwala w dzień. No a Ciel lata i skacze i zaczepia wszystkich, natomiast Księżna leży sobie, przytula się gdy jesteśmy w łazience i je - suche już nawet sama, mokre (gotowany na parze kurak) tylko z dużą ilością głasków.

Alienor

Post » Nie sty 06, 2013 11:15 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Życzę zdrówka i przesyłam głaski dla kociastych :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie sty 06, 2013 11:18 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Dziewczyny, przepraszam za OT ale szukam pilnie kogoś na wizytę PA w Opolu.Nie znacie kogoś?
Agłaja już tam nie mieszka, pisalam do niej...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sty 06, 2013 11:35 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Ja mieszkam w Opolu.
Niestety, ale mieszkam :mrgreen: I mogę podrzucić parę innych nicków :D

Alienorku, to u mnie w porównaniu do Twojego domu jest ...no, jest... alsolutny spokój . Ale też mizianek mało :( Nie mam półek nad głową.. Lampkę do czytania sama sobie strącę czasem...[z gwoździa ]

Zdrowia życzę - już czas byłby dla Ciebie wreszcie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 06, 2013 11:42 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Morelowa, spadłaś nam z NIEBA. :D
Opole to czarna dziura Miau!!!
O ile zechcesz odwiedzić tę rodzinkę.Mieszkają pod Opolem, chcą wziąść piękna, czarną Darię norwesię z naszej dziesiątki porzuconej przez handlarza w Warszawie.

Wątek: viewtopic.php?f=13&t=149462

Nie wiem, dała byś radę?
To Chmielowice...i nie mam pojęcia jak daleko to od Opola...?

Mogę pw?

kotkins

Post » Nie sty 06, 2013 11:44 Re: Noworoczna norka u Alienorka

kotkins pisze:Dziewczyny, przepraszam za OT ale szukam pilnie kogoś na wizytę PA w Opolu.Nie znacie kogoś?
Villentretenmerth jest z Opola. Na pewno ktoś jeszcze, ale jego kojarzę
Obrazek

hanelka

Post » Nie sty 06, 2013 11:45 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Spóźniłam się ;) :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Nie sty 06, 2013 11:47 Re: Noworoczna norka u Alienorka

hanelka pisze:
kotkins pisze:Dziewczyny, przepraszam za OT ale szukam pilnie kogoś na wizytę PA w Opolu.Nie znacie kogoś?
Villentretenmerth jest z Opola. Na pewno ktoś jeszcze, ale jego kojarzę

Już z nim rozmawialam, on nie może...ale znalazłam Morelową:)
Jeśli się zgodzi- będzie z głowy!

kotkins

[poprzednia][następna]