Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu stałego

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 04, 2013 15:09 Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu stałego

Oto Rudolf

Obrazek

Zakładam wątek na prośbę Neigh.

Szukamy domu stałego dla dużego rudego Rudolfa. Do wydania końcem stycznia.

Rudi ma 3,5roku. Jest wykastrowany. Jest całkowicie zdrowy. Regularnie odrobaczany i szczepiony kiedy miał pół roku.

Jest kotem niewychodzącym. Korzysta z kuwety.

Nigdy nie miał kontaktu z innymi zwierzętami ale mieszkał z dzieckiem.

I właśnie o dziecko chodzi. Córeczka właścicielki ma białaczkę. Jego obecna Pani nie umie znaleźć mu opiekunów wśród rodziny i znajomych. Jest zrozpaczona bo nie wie gdzie szukać pomocy.

Według informacji jakie przekazała nam właścicielka Rudi waży około 10kg (choć na zdjęciach nie wygląda na tyle), jego mamą była kotka maine coon, ojcem dachowiec.

Obrazek

Obrazek

Wydarzenie na fb:
https://www.facebook.com/?ref=home#!/ev ... 381475050/

Bannerek:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h2qdd][img]http://img42.imageshack.us/img42/5422/rudia.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Wto sty 08, 2013 10:13 przez Bedetka, łącznie edytowano 1 raz
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt sty 04, 2013 15:32 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Przywitam się pięknym Rudolfem :) ma super umaszczenie,ale jeśli nie miał kontaktu z innymi kotami to musi być jedynakiem raczej.Eksperymenty nie są dobre dla kota.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt sty 04, 2013 16:40 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Lukam, zaznaczam i idę wklejać banerek tego super przystojniaka.
Klasycznie pręgowany rudzielec 8O , o gabarytach małego tygrysa i urodzie birbanta ...
A jak patrzy filuternie i zalotnie, ho ho ...
No chyba nie będzie musiał długo czekać ?
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 04, 2013 16:46 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

A gdzie koteczek aktualnie mieszaka? W jakiej miejscowości?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt sty 04, 2013 16:50 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Piękny kawał kota. Przystojny, nie będzie długo czekał na dom.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt sty 04, 2013 16:59 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Kinnia pisze:A gdzie koteczek aktualnie mieszaka? W jakiej miejscowości?

Kinnia na 98 % jest to Warszawa , trzeba w tej sprawie pisać na priv do Neigh z wątku :
viewtopic.php?f=13&t=149462

ona ma dane kontaktowe do właścicieli.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 04, 2013 17:01 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

saintpaulia oby... Bo Pani dość zdesperowana...

Kinnia nie jestem pewna bo to Neigh się kontaktowała z jego właścicielką ale podejrzewam, że okolice Warszawy.

Monika dzięki, wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć ;)

vailet ja myślę, że tak naprawdę to nie wiemy jaki kot ma charakter i czy jest typem jedynaka, na przykładzie Borysa Moniki_Krk widać, że czasem nawet jedynak może się lepiej poczuć w towarzystwie innego kota. Masz rację, że eksperymenty nie są wskazane, zwłaszcza, że sama zmiana domu będzie dla kota stresem ale dopóki nie sprawdzi się jak on reaguje na inne koty to nie można osądzać jakiego DS będzie ostatecznie szukał.

Sprawą zajmuje się Neigh, pisała o Rudim na wątku persów albo norwegów ale gdzieś to potem zaginęło w natłoku wątków. Ten wątek to mój debiut pomocowy więc proszę o wyrozumiałość jeśli będą jakieś niedociągnięcia... :roll:

P.S. O widzę, że Monika mnie wyprzedziła ;) Dziękuję ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt sty 04, 2013 18:00 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

od 24godz. molestuję znajomą, która kocha się w rudościach - mojego tymczasa nie chciała za nic bo bury. Ale do rudości wszelkich ma słabość. Przy sprzyjających wiatrach kto wie co może się stać.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt sty 04, 2013 20:21 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Kinnia pisze:od 24godz. molestuję znajomą, która kocha się w rudościach - mojego tymczasa nie chciała za nic bo bury. Ale do rudości wszelkich ma słabość. Przy sprzyjających wiatrach kto wie co może się stać.

Jeśli ta sprawa jest bardzo pilna,a wygląda że tak to życzę powodzenia :ok: Kot piękny bo klasycznie pręgowany nie tygrys :P i do tego rudy.

Mi chodziło że eksperymenty są nie wskazane bo on traci właśnie dom :( i może być w silnym stresie potem, choć niekoniecznie.Dobrze by było sprawdzić choć jak reaguje na inne koty w razie czego.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt sty 04, 2013 20:26 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Rudolf wygląda jak mój Karmel, tylko jest pewnie dwa razy większy :mrgreen:
Przepiękny kot :1luvu:
Trzymam kciuki za super dobry domek :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt sty 04, 2013 20:39 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Zawsze mi się wydawało, że klasycznie pręgowane są właśnie tygrysy. A taki wzorek to marmur. :oops:
Jakby nie było piękny jest.
Trzymam kciuki by ten najlepszy dom znalazł się szybko. Przestawianie go do DT byłoby dodatkowym stresem.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt sty 04, 2013 20:42 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

a ma już ogłoszenia poza forum?

meg1

Od: Śro cze 29, 2011 0:37

Post » Pt sty 04, 2013 20:54 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Wydaje mi się że widziałam na Gumtree tego kota kilka dni temu,ale może podobny?Jest dużo po mamie MCO i tacie nn.Widziałam takie że po ojcu dachowcu wychodziły z urody kompletnie jak maine coony 8O geny po mamie.Bardzo dużo w Krakowie takich pół MCO jest :( Ja wiem że tu to inne miasto okolice W-wy.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt sty 04, 2013 21:01 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

bo tak mi się tu siedzi, tak się pije kawkę, że między czasie mogłabym zrobić jakieś ogłoszenie. na gumtree i na tablica.pl myślę najlepiej.. z tego co wiem rude mają branie :wink: wydarzenie na fb również mogę zrobić

meg1

Od: Śro cze 29, 2011 0:37

Post » Pt sty 04, 2013 21:07 Re: Rudy pręgowany piękny Rudolf szuka domu - pilne!!!

Kot jest z Wawy - mam namiary na Panią - obiecałam szukać domu. Najlepiej rzecz jasna stałego. Namiarów na panią nie wklejam - bo ona nie jest obeznana w sprawach adopcji, wiec lepiej jak ktoś mający doswiadczenie dom zweryfikuje.

kot pięęęęęękny - zawsze marzyłam o rudzielcu. Ale wszystko co rude jakoś zawsze udaje się ( na szczęście!!) wyadoptowac.

Bedetka - DZIEKI!!! Dzielna Dziewczynka:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[następna]