KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 04, 2013 18:32 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

The Szops pisze:Gacuś był dzisiaj na kontroli u weta. Chłopak ładnie przybrał na wadze,
waży 720 gram :ok:
Dostał jeszcze antybiotyk, ale jest dobrze. Zaczął nareszcie szalec jak mały kociak, uwielbia drapak, gryzie sznurówki, kable i buty :mrgreen: Zjada ogromne ilości, 10 saszetek intestinala nie wystarczyło mu nawet na 6 dni :wink:
Jeszcze musimy się uporac z qpalami, bo czasami ma rozwolnienie i wylizał już sobie okolice tyłka całkiem na łyso. Pozwolę sobie jutro zabrac z Chatki coś do smarowania mu tej pupy.
Kociak jest zarąbisty :ok: nasza kotka panicznie sie go boi, a on pędzi za nią jak wariat.
Gacuś reaguje na swoje imię, jak go wołam to pędzi co sił w nóżkach :1luvu:

To są wspaniałe wiadomości, nadałby sie z naszą Pumcią-miałaby wreszcie kompana do zabawy :wink: ,bo z naszą Dorotką to zabawy nie ma,a z Lucyną to róznie.Trzymam za niego kciuki i za to żeby znalazł wspaniały domek.
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt sty 04, 2013 18:51 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Obrazek

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt sty 04, 2013 19:06 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Widać,że chłopak rośnie w siłę.Terminatorek kochany :1luvu:
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt sty 04, 2013 23:31 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nowe kociaki w Kociej Chatce ze schroniska i ich imiona

Wąsik jest na zdrowej w wolierze

Obrazek

Tobi na zdrowej w wolierze

Obrazek

Bolek i Lolek w boksie

Obrazek

Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sty 04, 2013 23:32 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Grafik dyżurów na tydzień od 31.12.2012 do 06.01.2013 r.
31.12. pon. rano Beatka wiecz. MaraS.
01.01. wtorek rano brak wiecz. Marta
02.01. środa rano brak wiecz. Mara S
03.01. czwartek rano Alienor wiecz. Dorotka
04.01. piątek rano Beatka wiecz. Teresa
05.01. sobota rano Marta wiecz. Ewa
06.01 niedziela rano brak wiecz. Teresa

terenia1

Post » Sob sty 05, 2013 9:16 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wspaniałe wieści o Gacku :D
Ja w poniedzialek jadę do dr. Szymańskiego więc jakbyś chciała to możesz zabrać małego na konsultację ale z tego co piszesz chyba nie ma tekiej potrzeby :wink:
Kurde a moja kotka znowu ma straszne problemy z oczkiem (które w ogóle było cudem uratowane jak była mała...) :placz:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob sty 05, 2013 11:47 Forum

Mara a jakies info po wizycie Tolka u weta? Arek wziol do chatki troche strzykawek podarowanych przez Bone
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob sty 05, 2013 14:17 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Strzykawki dałam do szuflady, płyny do witrynki.
Mara była z chłopakami u weta. Bardziej puchaty (Bolek?)ma jeszcze wenflon, a ten drugi już nie ma. Obydwaj panowie jedli mokre, a chudszy jadł też suche. Nastawieni bojowo, podałam immunoactiv, ale z wielkim trudem i Bolek mocno się po nim pienił.
Nowi wolierowcy, czyli Wąsik i Tobi, mają się całkiem nieźle. Jedli mokre, Tobi musiał się zastanowic, czy chce, ale zjadł pełną michę. Bawili się też bardzo chętnie.
Złotej oko dzisiaj calkiem ok.
Amelka chyba skończyła rujkę, można ją umawiac na ciach.

Wiesiu pokazał kociarnię swojej znajomej - p. Alicji, która kupiła dla kociaków suche jedzonko. Bardzo dziękujemy. Ta pani, to moja sąsiadka, ale zawsze rozmawiałyśmy tylko o kotach, więc nawet nie wiedziała, że ja to ja, jak jej Wiesiu powiedział, że ktoś z ekipy mieszka pod tym samym adresem :roll: P. Alicja rozpoznała w Miśku kocura, kóry należał do jakiejś naszej zmarłej sąsiadki. Jej syn nie chciał go zabrac do siebie, więc oddał do schroniska. Ponoc Misiek nazywał się Figuś. Sprawdzałam, nie reaguje na imię...

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob sty 05, 2013 14:52 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nowi wolierowcy, czyli Wąsik i Tobi, mają się całkiem nieźle. Jedli mokre, Tobi musiał się zastanowic, czy chce, ale zjadł pełną michę. Bawili się też bardzo chętnie.
Złotej oko dzisiaj calkiem ok.
Amelka chyba skończyła rujkę, można ją umawiac na ciach.

No to Złota musiała się wdać w jakąś sprzeczkę.Nie wiem jak Tobiemu,ale Wąsikowi trzeba czyścić uszy.Zapomniałam wczoraj napisać.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob sty 05, 2013 16:15 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

a kto poznaje te ślicznotki?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sty 05, 2013 16:18 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Witamy !!
Kamilka i Emilka pozdrawiają wszystkich pensjonariuszy i opiekunów, KOCIEJ CHATKI. My również przyłączamy się do pozdrowień ,i w NOWYM 2013 ROKU życzymy wszystkiego NAJLEPSZEGO .CFTRFFFFFFFFF.
P.S
To na końcu napisała EMILKA.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sty 05, 2013 16:23 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

:ok: super wieści że tak dobrze trafiły. Ze starszymi kotami to jednak trudna sprawa z domkami, a jednak udaje sie :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob sty 05, 2013 16:57 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nt. Tolka a raczej Tobiego wiem tylko tyle, że został odrobaczony i że dostał kroplówkę podskórną a po powrocie jadł. Też go trzeba obserwować.

Czy Bolek i Lolek mają książeczkę? Bo jeśli tak to możnaby im uzupełnić leczenie z ostatnich dni oraz odrobaczenie...
Ten bardziej puchaty kotek (nie wiem czy Bolek czy Lolek - ja go nazywam Puchatek), ten który ma nadal wenflon, musi jechać jutro do weta. Musi dostać antybiotyk i kroplówkę!!! KTO GO ZAWIEZIE NA GODZINĘ 11 na Będzińską? Poza tym trzeba im obserwować kupy i sprawdzać czy jedzą. Na razie to skóra i kości ale podobno jest poprawa z jedzeniem. Kociaki miały też nadżerki na podniebieniu więc moze dlatego nie chciały jeść...

CZY KTOŚ DA RADĘ ZROBIĆ JUTRO RANO DYŻUR?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob sty 05, 2013 21:22 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Grafik dyżurów na tydzień od 07.01.2013r. do 13.01.2013 r.
07.01. pon. rano Beatka wiecz. Teresa
08.01. wtorek rano brak wiecz. brak
09.01. środa rano brak wiecz. brak
10.01. czwartek rano brak wiecz. brak
11.01. piątek rano brak wiecz. brak
12.01.sobota rano brak wiecz. brak
13.01 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Sob sty 05, 2013 23:12 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dyżur:

Trzeba wietrzyć kociarnię, chociaż na parę minut codziennie, bo smród jest nie do wytrzymania i kociaki się w nim "duszą".

Na zdrowej ok, nie zauważyłam, by ze Złotą było coś nie tak, kociaki w wolierze milusińskie, ale tylko Wąsik przy mnie jadł.
Amelka chyba marzy o wolności, ciągle wygląda przez okno....

Łezek jest niestety nie do końca wykastrowany - ma jedno jajko :!: Dzisiaj cały czas prześladował małą Benię i się do niej dobierał na poważnie :? W pełni zachowuje się jak kocur nie kastrowany....
Dzidka nadal wystraszona, ale zabiegi można jej robić bez problemu.
Bolek i Lolek bardzo biedni, nic przy mnie nie jedli, podałam leki, ale strasznie się ślinili jeszcze kwadrans od podania tabletki :(
Reszta ok, Gapcio troszkę pociąga noskiem.
Kociaki wybawione wędką :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

[poprzednia][następna]