Vista87 pisze:Moja mała jest na kroplówkach dożylnych co 6h mniej wiecej dostaje 100ml płynów ale zawsze przed staramy się złapać mocz żeby nie przedobrzyć bo kotka je normalnie. Teraz sama poprosiłam o zmianę płynu i powiedziałam że chce spróbować innej insuliny lekarz dał nam wolną rękę.
Mieszkam 60km od warszawy mam insulinówki bd u 40 z podziałką co jedna jednostka. Kotka cukier ma mierzony przy pomocy glukometru xido i odpowiednich do niego pasków. Ostatnie pomiary
przed wczoraj o 20 było 285 potem o 21 284 i tu kazano nam podać miód dostała troszkę z mlekiem, o 22 był spadek 245 potem o 23 322 i o 2 w nocy pomiar z moczu gdzie wyszły ketony potem szybko do weta dostała kroplówkę i insulinę pomiar w dniu wczorajszym o 8 rano 284 wieczorem 198 potem dziś rano 260 caly czas na caninsulinie
nie pytaŁam o pomiar cukru tylko pomiar ketonów we krwi - specjalne paski do stosowaniu w glUkometrze.
STRZYKAWEK U-40 NIE MOŻESZ ZASTOSWOWAĆ DO INSULINY LANTUS!!!! zamów strzykawki te które Ci podałam w linku do sklepu diabetyk 24, BD u-100 o pojemności 0,5ml - TYLKO TE!
Podaj wyniki pomiarów z kilku dni poprzedzających pojawienie sie ketonów
NIKT tu nie rozumie dlaczego kazano Ci podać miód itp. nikt tu nie widzi niedocukrzenia.
proszę o wyniki w układzie np:
20.12.2012
godz. 9.00 PRE - 280, caninsulin 2 u
godz. 21.00 PRE - 300, caninsulin 2 u