Księżniczka przebywa terraz w DT u pani Katarzyny na sępolnie. Poznaliśmy ją parę tygodni temu i - tak jak się spodziewaliśmy, Księżni skradła nasze serca. Choć przeczytałam całe kocie ABC , czuję, że będę potrzebowała waszego wsparcia. Trochę się niepokoję różnymi kwestiami, nie mam doświadczenia w życiu z kotem. Co prawda kilka moich wątpliwości zostało rozwianych w innych wątkach, jednak będę się czuła pewniej w swoim "osobistym" temacie

Pani Ewa z KŻ zasugerowała, żeby nie brać żadnego urlopu i gdy przywieziemy kotkę do domu, nawet lepiej będzie zostawić ją samą następnego dnia, aby się oswoiła z nowym miejscem. Oboje z moim chłopakiem pracujemy i nie ma nas nawet 10h dziennie, ale Księżniczka nie lubi kociego towarzystwa, więc musimy jej wystarczyć w pozostałym czasie. Rada pani Ewy wydaje mi się słuszna, martwi mnie tylko, że ciekawość kotki w nowym miejscu może być wyjątkowo silna - nie wydaje mi się , żeby mgła sobie sama otworzyć szafkę z chemią, ale pewności nie mam. Nie chcę jej narażać na niebezpieczeństwa, czy powinnam zatem jakoś szczególnie zabezpieczyć płyny i proszki do czyszczenia?
Opiekunka Księżni z DT twierdzi, ze kotka nie interesuje się np. kablami. To dobrze, cieszy mnie to, ale czy może się to zmienić w nowym domu?
W nadchodzącym tygodniu zajmę się zakupem wyprawki, pewnie będę miała jeszcze dziesiątki pytań, mam nadzieję, że ktoś z was znajdzie trochę cierpliwości i chęci, by mi pomóc