KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 02, 2013 14:40 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

Napisz krótki tekst o kici z prośbą o dom dla niej, załącz zdjęcia i prześlij na adres pkdt.root@gmail.com, dodatkowo na mój też mpacz78@wp.pl - zaraz poproszę dziewczyny aby to umieścić na stronie www.pkdt.pl
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro sty 02, 2013 19:26 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

O rany, strasznie wysoka ta amputacja. Dobrze wet mówi, przy zakażeniu już by nie było z czego szyć.
Trzymam wielkie kciuki za normalne kuwetkowanie i dom :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro sty 02, 2013 20:10 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

Wielkie kciuki za koteczkę :ok:
Prosimy o dt dla niej...
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Śro sty 02, 2013 21:27 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

kamari pisze:O rany, strasznie wysoka ta amputacja. Dobrze wet mówi, przy zakażeniu już by nie było z czego szyć.
Trzymam wielkie kciuki za normalne kuwetkowanie i dom :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Też się martwię tym.Mogą być problemy z kuwetą w związku z tak wysokim cięciem.Oby nie.Wierzę,że nie i trzymam za to kciuki.Mała szans nie ma w schronie.Ogłaszaj ją na cito.Są portale gdzie codziennie można ogłoszenia wrzucić.Na inne tylko tekst trzeba zmienić.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 02, 2013 23:34 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

Koteczka w super formie, kupiłam jej jeszcze zalecane przez weta witaminki, którą mają przyspieszyć gojenie(rana wygląda bardzo dobrze) 3 razy dziennie podaje parafine i załatwia się też pięknie :) Na szczęście kotka nawet jak do jedzenia zdejmuje jej kołnierz nie przejmuje się brakiem ogonka i nie grzebie przy gojącej się rance. Najbardziej cieszy mnie prawidłowe załatwianie :)

majkasz

Od: Pon gru 31, 2012 0:13

Post » Śro sty 02, 2013 23:40 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

majkasz---jesteś super osobą i dobrym człowiekiem :1luvu:
jo.anna

Post » Czw sty 03, 2013 10:04 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

`PILNIE potrzebny dom dla kotki...
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Czw sty 03, 2013 10:57 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

ogłaszasz ją w necie?
Moze catAngel pomoże w ogłoszeniach.130 pakiet za niewielkie pieniądze.Czas leci.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 03, 2013 16:06 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

aga marczak pisze:`PILNIE potrzebny dom dla kotki...

:!: :!: :!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw sty 03, 2013 16:25 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

mpacz78 pisze:Napisz krótki tekst o kici z prośbą o dom dla niej, załącz zdjęcia i prześlij na adres pkdt.root@gmail.com, dodatkowo na mój też mpacz78@wp.pl - zaraz poproszę dziewczyny aby to umieścić na stronie http://www.pkdt.pl

Monia jak będziesz miała tekst o tej kotce to prześlij tez do mnie maila dam ją na moją stronę internetowa i na FB udostępnię.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw sty 03, 2013 17:09 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

Szukam dla koteczki domu każdym możliwym sposobem, dzisiaj dałam płatne ogłoszenie ze zdjęciem, w lokalnej gazecie :)
Za to zaniepokoiła mnie inna rzecz i dlatego chce sie poradzić w tej sprawie, mianowicie, od kiedy wprowadziłam się do swojego ówczesnego mieszkania, do mini ogródka(mieszkanie jest na parterze) pod drzwi balkonowe zaczął przychodzić kocur, czarny, wielki, widać, że całe życie spędził na ulicy, wydaje mi się też, że nie jest najmłodszy. Przez miesiąc potrafił przychodzić codziennie, potem nie przychodził przez tydzień lub dwa, ale zawsze wracał, nie raz kulejąc lub z zamkniętym oczkiem. Polowałam na niego od początku jak go złapać udomowić, zawieźć do weta... Ale to niemal nie możliwe! Zapomniałam wspomnieć o tym, że w ciągu roku dokarmiania nie dał się ani razu dotknąć ani pogłaskać...Nie raz widziałam go przy paśmie restauracji rybnych(mieszkam przy morzu) czy nawet na głównych ulicach. Raz udało mi się go nakłonić do wejścia o mieszkania, zasunęłam za nim szybko drzwi, chciałam zaciągnąć go do weta bo strasznie kulał, wpadł w panike zaczął taranować szybę, potem syczeć na mnie, potem wył okropnie więc go wypuściłam, nie było możliwości nakłonienia go do wejscia do transportera. Po tym incydencie obraził się na mnie na 2 tyg i nie przychodził. Od tygodnia wydawało mi się jakby miał zeza, tzn obie źrenice jakby bardziej do środka, byłam pewna, że tak nie miał, dzisiaj udało mi się temu troche lepiej przyjrzeć... :( od środka(czyli jakby od nosa) na oczko nachodzi mu jakaś biała błona, latego sprawia to wrażenie jakby miał źrenice bardziej do środka, przez to oko wydaje się mniejsze, bo błona zasłoniła część tęczówki, mam nadzieje, że ktoś rozumie o co mi chodzi? Czy jest to początek tzw wypadnięcia trzeciej powieki? Czy to wszystko prowadzi do stracenia wzroku? :cry:

majkasz

Post » Czw sty 03, 2013 17:15 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

Zapewne powinno się to pojawić w innym wątku ale mam tyle na głowie, że ledwo starcza mi czasu na zaglądanie tutaj, ostatnio po prostu nieszczęście za nieszczęściem...

majkasz

Post » Czw sty 03, 2013 17:16 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

Trzecia powieka wychodzi nie tylko przy problemach z oczami ... :cry: To oznaka raczej ciężkiego osłabienia i choroby kotka ... czasem b. dużego zarobaczenia ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw sty 03, 2013 18:36 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

katarzyna1207 pisze:Trzecia powieka wychodzi nie tylko przy problemach z oczami ... :cry: To oznaka raczej ciężkiego osłabienia i choroby kotka ... czasem b. dużego zarobaczenia ...

Zgadza się.Mam takiego dzikuna/strasznego dzikuna, co ciągle ma problemy z oczami.Mówisz,że twój kuleje i źle wygląda. Swojemu daję Unidx 1/2 tabletki do jedzenia i uodparniacze.Innej rady nie ma bo tylko raz wszedł do łapki.Na kastrację.Wtedy go podleczyłam deczko.Systematycznie go odrobaczam ale milbemaxem bo to w jedzeniu przełknie.
Nie ciągnij go do domu.Obserwuj i przyzwyczajaj do swojej obecności i stałych pór karmienia.Może postaw jakieś pudło, domek wyłożony polarem by miał gdzie się schować.Znajdź jakieś miejsce do postawienia suchego jedzenia.Niech stoi stale by miał możliwość podjadania.To samo woda.

Jeśli masz możliwość to tylko łapka i ew szpitalik wchodzi w grę.I to musi być wet co da radę sobie z dzikiem.Ma klatkę i ściskarkę.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 03, 2013 20:43 Re: KOTKA PO AMPUTACJI OGONKA TRÓJMIASTO POMOC!!!

Majka wyślij treść ogłoszenia i kontakt (tel. mail) na adres: biuro.kotikowo@wp.pl
Damy koteczkę na stronę naszej fundacji. Trzymam kciuki za zdrówko koteczki i dom. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

[poprzednia][następna]