Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 03, 2013 9:50 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

slifkowa pisze:
ASK@ pisze:Myślę,że nikt mając tyle zwierza do obróbki nie myśli o fotach.Tym bardziej weci. A osoba "wolna" z aparatem jest tam nie potrzebna i przeszkadzająca. To akuratnie (foty)nie jest najważniejsze choć na pewno wiele osób czeka ciekawie na nie.Tylko po co one?
Kotó żal.Muszą na prostą wyjść.

oj nie demonizujmy - akurat i foty i pomoc sa potrzebna - weci maja malo rąk i niekoniecznie od tego zeby sprzatac klatki (zwlaszcza w weekendy) Nawet ostatnio apelowalismy na fb o pomoc w tej sprawie bo fizycznie po prostu jeden lekarz na dyzurze nei wyrabia z obrobieniem tez strikte porzadkowym tego wszystkiego. Zdjecia zas w przypadku naszych internetowych prosb o pomoc dla kotow i zbierania na nie funduszy tez sa niezbednym elementem tego typu "akcji". Pomagaja nam nie tylko koci oszolomi jak my sami tylko takze ludzie bardziej "z zewnatrz" ktorych interesuje co sie dzieje z kotami, jak teraz wygladaja itp. Oczywiscie ze teraz najwazniejsze jest zdrowie kotow i doprowadzenie ich do ladu, ale bez pomocy ludzi z zewnatrz i ich finansow nie damy sami rady, a zeby zebrac pomoc potrzebna jest kotow reklama, ktora bez zdjec nie ma racji bytu.

Może nie tyle reklama co najzwyczajniejsza informacja, każdy się martwi i chce żeby koty jak najszybciej dosżły do siebie. Jakaś relacja poparta zdjęciami napewno może wiele pomóc. Ziarnko do ziarnka...
Ja rozumiem, że koty są w lecznicy i są pod fachową opieką, pytałam tak z ciekawości o zdjęcia bo myślałam, że może któraś z Was do nich zagląda. Weterynarzy nie prosiłabym o robienie zdjęć bo nie od tego są ale jakiś wolontariusz przy okazji odwiedzin mógłby poświęcić chwilę - dla nas trzymających kciuki i martwiących się to naprawdę bardzo dużo!
Sama jak patrzę na te perskie i norweskie czy syberyjskie bidy to mam ochotę przygarnąć, są takie piękne, że aż żal... No ale ja jestem początkującą świadomą kociarą i jeszcze sporo żwirku i kocich kłaczków przede mną zanim będę w stanie podjąć decyzję o byciu DT albo o dokoceniu się takim kotem "po przejściach". Mogę jedynie wspomóc finasowo i wspierać dobrym słowem. I cierpliwie czekać na wiadomości z lecznicy.
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Czw sty 03, 2013 10:01 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

ktoras byla i zagladala, zdjecia jakies - malo i nie super - beda :)

slifkowa

Od: Śro kwi 16, 2008 15:24

Post » Czw sty 03, 2013 11:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Przepraszam że wpadam dopiero teraz, ale wczoraj wróciłam od wetów późno w nocy.
Balbina, ta która nie mogła zostać poddana narkozie ze względów zdrowotnych urodziła w nocy z 01 na 02. Pani dr wraz z wezwanym anastezjologiem mieli niemałą niespodziankę.
Dzieci jest dwójka-dwóch rudych na 99% chłopców.
Maluchy nie zostaną uśpione-boimy się o matkę-jest bardzo słaba i rozwalona psychicznie.
Odkąd się urodziły zaczęła normalnie jeść i zachowywać się jak kot a nie kupka nieszczęścia.
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Czw sty 03, 2013 11:22 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

We mnie się burzy wszystko, jak czytam o kotce za słabej na narkozę, za to wystarczająco silnej, żeby urodzić
przecież gdyby poród musiał się skończyć cc (tego nigdy nie da się przewidzieć na 100% przed rozpoczęciem), stracilibyście i kotkę, i maluchy najprawdopodobniej :(
ogromne ryzyko

no ale skoro się udało, to cóż mogę dodać
niech rosną zdrowo ;)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw sty 03, 2013 11:28 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Matko :1luvu: czyli do 9 doszły 2 maluchy = 11 persów 8O

Posyłam kotce dobry fluid , niech staje na nogi. Przeżyła w melinie , jest więc babka z ikrą z niej :ok:

No to jest co niańczyć, trzymam kciuki i niech się maluchy zdrowo chowają.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 03, 2013 11:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Zgadzam się z Tobą zupełnie-nikt tego nie chciał-miała być wczoraj ciachana pod opieką kardiologa i anastezjologa - no ale z naszych planów nici-nie poczekała :(
Nie wiedzieliśmy kiedy urodzi, natomiast sterylka miała być robiona tak żeby zminimalizować ryzyko.

Beliowen pisze:We mnie się burzy wszystko, jak czytam o kotce za słabej na narkozę, za to wystarczająco silnej, żeby urodzić
przecież gdyby poród musiał się skończyć cc (tego nigdy nie da się przewidzieć na 100% przed rozpoczęciem), stracilibyście i kotkę, i maluchy najprawdopodobniej :(
ogromne ryzyko

no ale skoro się udało, to cóż mogę dodać
niech rosną zdrowo ;)
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Czw sty 03, 2013 11:44 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

no to faktycznie niespodzianka. Czyżby Balbina wyczuła co ją czeka? I postanowiła, że jak już tyle się meczyła z kociakami to jednak na przekór wszystkiemu i wszystkim je urodzi? Fajnie, że nie zostaną uśpione, gorzej, że to kolejne dwa koty do wydania... No i będą musiały trochę zostać z mamą... ojejku ale się porobiło... Czy potrzebna jest jakaś pomoc oprócz wsparcia finasowego?

Wczoraj było Bazyla - proponuję jednemu kociakowi dać na imię Bazyl, Bazyli (z greckiego wódz, cesarz). Skoro jego mama to Balbina to niech też ma imię na "B" ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Czw sty 03, 2013 15:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

O małe rude perskie kociaki domy będą się na pewno biły, więc nie będzie z tym problemu. A w jakim stanie jest Balbina? Da radę sama wykarmić te maluchy?
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw sty 03, 2013 15:16 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

małe rude śliczne są oby mamuśka miała siłę :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw sty 03, 2013 15:32 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Cóż- oby się wyżywiły...bo mama na antybiotyku, słaba, chora i zagłodzona.
Sterylka w pierwszej dobie po "odbiciu"nie wchodzila w grę- kotka miała szmery nad płucami, ostrą biegunkę i szybko włączono antybiotyk.Jak wiecie zabiegów na jamnie brzusznej nie robi się bez pełnej narkozy, czyli w dużym obciążeniu dla i tak chorej kotki.Wetrynarz zdecydowł ,że trzeba kilka dni poczekać na efekty antybiotykoterapii.Kotka się zebrała...i urodziła.
Kociaki zostaną jeśli przeżyją.
Na dwóch rudych chłopaczków -jak słusznie zauważyła Cairo- będą chętni.Ja bym się nie martwiła.

Mama z kociętami ma propozycję DT,bardzo dobrego i doświadczonego.Wykastrujemy jak tylko podrosną.
I w świat!
Lepiej się martwcie o te telefony, które przyjdzie odebrać DT mamy i maluchów ...dwa kociaki perskie za daro, do tego rude...ja współczuję...!! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sty 03, 2013 15:47 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Mama z kociętami ma propozycję DT,bardzo dobrego i doświadczonego.Wykastrujemy jak tylko podrosną.
I w świat!
Lepiej się martwcie o te telefony, które przyjdzie odebrać DT mamy i maluchów ...dwa kociaki perskie za daro, do tego rude...ja współczuję...!! :mrgreen:

:twisted: No ja też współczuję, ale przy persach może nie będą pytać "Ale czy one łowne są? "

:ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 03, 2013 15:51 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:................
Lepiej się martwcie o te telefony, które przyjdzie odebrać DT mamy i maluchów ...dwa kociaki perskie za darmo, do tego rude...ja współczuję...!! :mrgreen:

Może chociaż do każdego dodać w zestawie miseczkę na karmę za 500 zł sztuka :twisted: Byłoby na rachunki u weta :roll:

:ok: :ok: :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw sty 03, 2013 15:53 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

slifkowa pisze:
ASK@ pisze:Myślę,że nikt mając tyle zwierza do obróbki nie myśli o fotach.Tym bardziej weci. A osoba "wolna" z aparatem jest tam nie potrzebna i przeszkadzająca. To akuratnie (foty)nie jest najważniejsze choć na pewno wiele osób czeka ciekawie na nie.Tylko po co one?
Kotó żal.Muszą na prostą wyjść.

oj nie demonizujmy - akurat i foty i pomoc sa potrzebna - weci maja malo rąk i niekoniecznie od tego zeby sprzatac klatki (zwlaszcza w weekendy) Nawet ostatnio apelowalismy na fb o pomoc w tej sprawie bo fizycznie po prostu jeden lekarz na dyzurze nei wyrabia z obrobieniem tez strikte porzadkowym tego wszystkiego. Zdjecia zas w przypadku naszych internetowych prosb o pomoc dla kotow i zbierania na nie funduszy tez sa niezbednym elementem tego typu "akcji". Pomagaja nam nie tylko koci oszolomi jak my sami tylko takze ludzie bardziej "z zewnatrz" ktorych interesuje co sie dzieje z kotami, jak teraz wygladaja itp. Oczywiscie ze teraz najwazniejsze jest zdrowie kotow i doprowadzenie ich do ladu, ale bez pomocy ludzi z zewnatrz i ich finansow nie damy sami rady, a zeby zebrac pomoc potrzebna jest kotow reklama, ktora bez zdjec nie ma racji bytu.

Też tak myślę. A nasza wetka wpuszcza bez problemu żeby zdjęcia porobić a i do sprzątnięcia też pewnie przyjmie, bo tam na okrągło można sprzątać klatki :mrgreen:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw sty 03, 2013 15:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

cairo pisze:O małe rude perskie kociaki domy będą się na pewno biły, więc nie będzie z tym problemu. A w jakim stanie jest Balbina? Da radę sama wykarmić te maluchy?

Wygląda, że da radę. Wczoraj widziałam te maleństwa i mamusię. Była spokojna i bardzo zakrywała maluszki, ale udało mi się zrobić fotkę.

Aniu, wstawisz, bo ja kabelka nie mam.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw sty 03, 2013 16:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

O rety! Ależ klęska urodzaju, ale mocne kciuki za wszystkie plaskate i te drugie. A jak się czuje ta czarno biała koteczka?
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

[poprzednia][następna]