K-ów, życie toczy się dalej ale czas na zmiany ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 29, 2012 14:32 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Orest ma już ładne oczka, ale jeszcze mu dzisiaj zakropiłam. Przydałoby się je kropić i obserwować. On niestety bardzo tego nie lubi (kropienia, nie obserwowania :wink: ). Gryzelda i Clint już ciachnięte, dostały zastrzyki przeciwbólowe. Co do Gryzeldy, jak przyszłam rano, to myślałam, że ją nam na tej sterylce podmienili: miziała się, mruczała i udeptywała 8O (naprawdę). Niestety, potem dostała ten zastrzyk i znowu zaczęła syczeć. Clint miział się i przed zastrzykiem i po. Jak się go głaska, mruczy, ale gdy się mu akurat nie poświęca uwagi, płacze. Saga ponownie mruczała, chociaż dalej jest dość bojaźliwa. Miron ciągle odczuwa niedosyt głaskania.
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Sob gru 29, 2012 14:35 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Jak dobrze pójdzie, to Miron już jutro wróci (razem ze Skrzekotą, rzecz jasna) do domu. A najpóźniej w Sylwestra. Za to dzisiaj wracają do nas Oscar i Izolda. Tymczas im się skończył. :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob gru 29, 2012 19:18 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Oscar i Izolda jednak jeszcze nie wróciły, mogą zostać kilka dni po Nowym Roku w DT. Za to byli mikołajowie i przynieśli kotom sporo karmy: puszki i suche, w tym także nerkowe dla Julki. I zabawki, takie kuleczki z piórkiem; Clint oszalał z radości. Mam nadzieję, że trochę ruchu sprawi, że kuwetka mu się zapełni.
Gryzelda po sterylce się mizia, mruczy i strzela baranki. Normalnie podmienili nam kota 8O
Reszta kociarni ok, Julka wyspacerowana (bo była ukochana ciocia Ania). :)
Obrazek

miszelina

Post » Nie gru 30, 2012 15:12 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Gryzelda jeszcze w dniu przed sterylką taka miziasta była. Coś się kocie przestawiło :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon gru 31, 2012 17:31 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

mahob pisze:Gryzelda jeszcze w dniu przed sterylką taka miziasta była. Coś się kocie przestawiło :wink:

Dzisiaj też była miziasta, a potem nagle, bez uprzedzenia, wciąż jeszcze mrucząc użarła mnie w rękę. I to skubana tak, że niby śladu nie było, a piekło jeszcze prze jakiś czas po incydencie. Nie lubię jej już :wink:. Za to Clint, Orest i Filipek mi to wynagrodzili: kochane pieszczochy :1luvu: . Cezarek też miziasty, chociaż przesiaduje głównie na klatce Diablicy, gapiąc się w okno. Dziś próbował rozwalić siatkę zabezpieczającą. Orest wczoraj wieczorem miał kropione oczy, bo spojówki były czerwone, dzisiaj tez moim zdaniem oczka były zaczerwienione, próbowałam je zakropić, ale on się tak szarpie, że nie wiem, ile tak naprawdę poszło do oczu :roll: . Koniecznie trzeba zwracać uwagę na te jego oczka. Z Sagi robi nam się miziak, pomimo jej bojaźliwości. Mruczy ślicznie :).
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Wto sty 01, 2013 13:55 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Wszelkiej pomyślności w Nowym Roku dla wszystkich tutaj zaglądających :)

Stary rok zakończyliśmy jeszcze śmiercią Majeczki, której nerki odmówiły posłuszeństwa ale i decyzją o adopcji Ibu. Mamy nadzieję, że kolejny rok będzie nieco dla nas łaskawszy :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 02, 2013 23:33 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

W jakich godzinach jutro wieczorem mogłabym przyjść podrzucić coś do paczki dla Centaurusa? Mam pufę - posłanko dla kota, przyda im się?

I mam pytanie - czy byłoby możliwe zamówienie karmy w sklepie AFN ale tak, żebyście tę karmę dołączyli do paczki dla Centaurusa? Bo po co mam kupowac gdzie indziej, skoro tutaj mogę i was i ich wesprzeć ;)
Obrazek

Avi

Od: Śro gru 29, 2010 17:42

Post » Śro sty 02, 2013 23:34 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Avi, jak się umówisz na piątek z Mahob, to się poznamy i wymiziamy wszystkie koty za wszystkie czasy xP
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Czw sty 03, 2013 8:49 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Ja będę jutro (w piątek) miedzy 18.00 a 19.30 (mniej więcej). Zapraszam :)

mahob

Post » Czw sty 03, 2013 9:14 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

zamierzam być, tak jak rozmawiałyśmy :)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw sty 03, 2013 10:44 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Hm, to może faktycznie w piątek ;) zeby poznać Maupę i wymiziać koty, bo dziś nie miałabym na to czasu...

Tylko czy to nie będzie za późno? Kiedy tę paczkę chcecie wysłać?
Obrazek

Avi

Od: Śro gru 29, 2010 17:42

Post » Czw sty 03, 2013 15:55 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Avi pisze:W jakich godzinach jutro wieczorem mogłabym przyjść podrzucić coś do paczki dla Centaurusa? Mam pufę - posłanko dla kota, przyda im się?

I mam pytanie - czy byłoby możliwe zamówienie karmy w sklepie AFN ale tak, żebyście tę karmę dołączyli do paczki dla Centaurusa? Bo po co mam kupowac gdzie indziej, skoro tutaj mogę i was i ich wesprzeć ;)

jak najbardziej, niektórzy tak robią i wszystkie możliwe zwierzaki na tym korzystają :)
Pierwsza transza darów idzie w sobotę, bo jedzie ktoś samochodem. Kolejna w przyszłym tygodniu, bo są chętni jeszcze wtedy coś dorzucić

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sty 03, 2013 20:51 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Do domu jedzie Oscar i to już w niedzielę. :ok:
A potem Filip, ale jeszcze nie wiem, kiedy.
Izolda zostaje nadal na swoim DT.
A Orest ma brzydkie dziąsła, trzeba by mu kupić dentosept i smarować.
Obrazek

miszelina

Post » Pt sty 04, 2013 20:30 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

byłyśmy, pomiziałyśmy, wykarmiłyśmy :ok:
zostawiłam orijena (jest otwarty! trzeba go szybko rozdysponować) i sześć puszek gimpeta (to są karmy filetowe, nie bytowe, czyste mięso w galarecie - pewnie dla wybrednych lub delikatniejszych żołądków). Filip zyskał aprobatę babci, skoro wpakował się jej na kolana i był taki grzeczny :)

dziękujemy mahob za umożliwienie wizyty :1luvu:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pt sty 04, 2013 20:53 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Cała przyjemność po mojej stronie :)

Filip pięknie się zaprezentował - bo to fajny kot jest :) Mam nadzieję, że zmiękczył Babcine serce :wink:

mahob

[poprzednia][następna]