Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 02, 2013 21:53 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Ale dzikuska :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 02, 2013 22:38 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Striełkaaaaaaaaa !!!! :1luvu:

kocham CIę :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sty 02, 2013 23:04 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Striełka gdybym mogła powiedzieć :1luvu: : Lansuj się na wystawie, może wtedy wypatrzy Ciebie fajny domek?
Wiem to próżność, ale jak ludzie mają dyplom z potwierdzeniem urody -to wtedy nagle widzą urodę kota - dla mnie oczywistą już teraz.

:1luvu: Striełka - klasyka kociej urody ! Bure pręgowane -powinna być zawsze na topie, ponadczasowe piękno.
A ludzie marudzą, że bury, że nie taki.
Przecież bury jest jak żaden... ma w sobie urok dzikiej pantery.
Nie rozumiem tego, ale to trzeba zmienić.

Umiejętnie wylansować ten kolor - takie wielkie come back jak w Alicji z Krainy Czarów...
Obrazek

W każdej bajce jest kot bury, w kołysance "aaaa szaro-bure obydwa", w piosence : "Uciekaj myszko do dziury, bo Ciebie złapie kot bury".

No więc kolor do bajek, do piosenek.
A na salony ? Co jest? Kuchnia , czas to zmienić i przywrócić mu należne miejsce.
:ok:

W Brytyjczykach np już przywracają takie kolory na salony, o tu fotka takich cudów:
Obrazek

Może i europejczykom burym czas przywrócić chwałę, od dziś nikt z nas nie mówi zwykły bury, tylko
Avian jak to się fachowo nazywa ???
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 03, 2013 11:45 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Moniko sliczne te wierszyki:) Ja chciałam przypomnieć o Biełce -siostrze Striełki. Jak wiemy obie uratowane przez Aviankę z rudery :ok:
Poczatek może być taki:

Biełka śliczna jak śnieżynka......

i czekamy na resztę wierszyka :D

pozdrawiam

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Czw sty 03, 2013 12:33 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Obrazek

Biełka śliczna jak śnieżynka, :D
Jakie oczy, co za minka...
Ta uroda wprost powala !
To jest kotka jak z żurnala.
Chcesz mieć kotkę jak marzenie?
Na tym zdjęciu masz spełnienie.

No ale u Avian faktycznie wszystkie koty są jakieś takie... baśniowo, filmowe... to i przyjemnie się pisze.
Białka ma oczy jak dwie głębokie studnie - w kolorach miodu wrzosowego z dodatkiem pomarańczy.
Kompaktowa i kształtna a do tego wdzięczna panna.

No ale wiecie , będę nudna ... kto jest najpiękniejszy z pięknych 8) - dla mnie ... Maru
Wszystkie koty pieeerwsza klasa , cud, miód-malina, no ale Maru - ekstra liga.
:1luvu: Nie jestem obiektywna , bo jestem zakochana.
Wybaczcie :1luvu:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw sty 03, 2013 14:58 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Monika_Krk pisze:
Może i europejczykom burym czas przywrócić chwałę, od dziś nikt z nas nie mówi zwykły bury, tylko
Avian jak to się fachowo nazywa ???

Czarny pręgowany - Maru akurat klasycznie, do tego z białym 8)

Monika_Krk pisze:No ale wiecie , będę nudna ... kto jest najpiękniejszy z pięknych 8) - dla mnie ... Maru
Wszystkie koty pieeerwsza klasa , cud, miód-malina, no ale Maru - ekstra liga.
:1luvu: Nie jestem obiektywna , bo jestem zakochana.
Wybaczcie :1luvu:

W naszej poznańskiej fundacji AgapeAnimali jest podobnie umaszczone cudo, czeka na domek ...
Polecam, jak znajdzie dom, zrobi miejsce w fundacji dla kolejnych takich jak Biełka i Striełka, da kolejnym biedakom szansę!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sty 03, 2013 15:10 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian :D wieeeem , ale póki co, to jest miłość platoniczna :1luvu:
...tzn. nie zamierzam zakradać się nocą do Villentretenmertha :mrgreen: z łomem i latarką oraz transporterkiem... :wink:
Ja się 3 grudnia co dopiero "dokociłam" , a nie było łatwo z TŻ przeforsować drugiego kota... Choć teraz oszalał na punkcie szylkterki :lol: i nawet śpią razem :twisted:

I nie powiem mnie się też spodobało, ale póki co się nie rozpędzam.
U nas miejsca tyci, tyci :oops: a i koty jeszcze nie są za pan brat, mój brytol jest konsekwentnie nadęty a panna już by chciała się bawić w pełnym kontakcie.

No ale Maru jest jedyny na świecie chyba...
8O Czarny pręgowany ??? 8O na to bym nie wpadła w życiu - zapamiętam.

A tak na marginesie, gdzieś w internecie można popaczać na to cudo z AgapeAnimali ???
Ostatnio edytowano Czw sty 03, 2013 15:35 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Czw sty 03, 2013 15:13 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Takie coś mam z Lubonia na tymczasie:
Obrazek

Nie zginęło Ci? Oczywiście to w pudle. Przed pudłem siedzi wujek Łasik.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Czw sty 03, 2013 15:18 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

filo pisze:Takie coś mam z Lubonia na tymczasie:

Ja nie gubię - ja znajduję :roll:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sty 03, 2013 15:19 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze:W naszej poznańskiej fundacji AgapeAnimali jest podobnie umaszczone cudo, czeka na domek ...
Polecam, jak znajdzie dom, zrobi miejsce w fundacji dla kolejnych takich jak Biełka i Striełka, da kolejnym biedakom szansę!

czy mowa o Docencie?

Docencie go! Docencie! :D

http://www.agapeanimali.org/koty.php?page=2&kociak=217

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Czw sty 03, 2013 15:25 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze:
filo pisze:Takie coś mam z Lubonia na tymczasie:

Ja nie gubię - ja znajduję :roll:

Przywiozła mi to pani zawinięte w kocyk wrzeszczące tak, że na kilometr było słychać, bo się wpakowało do jakiegoś fryzjera czy kosmetyczki.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Czw sty 03, 2013 15:33 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

BeciaQ pisze:
Avian pisze:W naszej poznańskiej fundacji AgapeAnimali jest podobnie umaszczone cudo, czeka na domek ...

czy mowa o Docencie?

Docencie go! Docencie! :D

http://www.agapeanimali.org/koty.php?page=2&kociak=217

8O Kurcze , ależ facet wyjściowy, piękny kot faktycznie - uroda rasowa i piękna głowa, to się rzadko widzi taką głowę.
Docent ma naprawdę "łeb na karku" i to nie od parady ale i na paradę tj. pokaz też .

Cuuudo, Avian to o tym kocurro mówiłaś ?

Monika_Krk

Post » Czw sty 03, 2013 15:36 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

A ten Łasik też kawał chłopa :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Pt sty 04, 2013 19:20 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Moniko, cudne wierszyki :ok:

Czy to juz jutro ten wielki dzień :?:
Prosimy o częste i szczegółowe relacje :)

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pt sty 04, 2013 23:12 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze:Trochę Striełsona przed snem ;)

http://www.youtube.com/watch?v=0VkNACKqvmE

:1luvu:

Kiedy Maru jedzie do DS?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]