Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 01, 2013 21:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

kamari pisze:O trutce to wiem, ale nie sądziłam... powinna w pierwszym rzędzie uszkodzić inne narządy. Ale pewnie mi się coś popiędroliło. Lepiej się weta dopytam.

Toteż i wątrobe nadszarpnęła....
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto sty 01, 2013 21:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

vip pisze:
kamari pisze:O trutce to wiem, ale nie sądziłam... powinna w pierwszym rzędzie uszkodzić inne narządy. Ale pewnie mi się coś popiędroliło. Lepiej się weta dopytam.

Toteż i wątrobe nadszarpnęła....

Ja Gosiu zapytam. Wet mi kiedyś trzy lata ... no nie ważne. Pewnie dobrze nie pamiętam.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto sty 01, 2013 22:01 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

Idę, cioteczki...jeszcze tylko pare godzin z córkami, od jutra znowu będe tu sama :( .
I będę Wam życie zatruwać :D .
Dobrej nocy, moje kochane :1luvu: :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto sty 01, 2013 22:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

vip pisze:
kamari pisze:Gosiu, a jaka karma Puniowi potrzebna? A o interferonie ktoś ostatnio pisał, chyba u Lidki.

Wetka mówiła, że powinien jadać karmę dla kotów z problemami żołądkowymi i wątrobowymi, mam nazwy zapisane, to jakiś rodzaj RC. Ogólnie wszystko lekkostrawne, żeby żołądka nie obciążać...

Gosiu, podaj nawy tych karm.

Wszystkiego najlepszego i oby ta 13 okazała się szczęśliwa dla VIPkowa :ok: :ok: :ok:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto sty 01, 2013 22:43 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

EVA2406 pisze:
vip pisze:
kamari pisze:Gosiu, a jaka karma Puniowi potrzebna? A o interferonie ktoś ostatnio pisał, chyba u Lidki.

Wetka mówiła, że powinien jadać karmę dla kotów z problemami żołądkowymi i wątrobowymi, mam nazwy zapisane, to jakiś rodzaj RC. Ogólnie wszystko lekkostrawne, żeby żołądka nie obciążać...

Gosiu, podaj nawy tych karm.

Wszystkiego najlepszego i oby ta 13 okazała się szczęśliwa dla VIPkowa :ok: :ok: :ok:

Już doczytałam, że to RC gastro intestinal.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto sty 01, 2013 22:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

Gosiu, Kocurowi , przy podejrzeniu zatrucia , wet kazal podawać Essentiale forte, na regenerację wątroby

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro sty 02, 2013 17:44 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

Izuś, Punio tez dostaje leki na wątrobę :) .

Cześc cioteczki :D .
W domu znowu cicho, pusto i smutno.
Michasia tęskni.
Po dzieciach nawet kurz już opadł.
Przykro :( .

Z rewelacji bieżących...
Otóż pamietacie, jak znalazłam któregoś swojego maleńtasa, to nie wiem, czy komus mówiłam, czy pisałam na forum, że jakis pan mówił mi o kotce, która ciągle chodzi w ciąży, pojawia sie w różnych punktach w Bełżycach, nie wiadomo, gdzie żyje i śpi, gdzie bytuje.
No i komu dzis koteczka weszła pod nogi?
Zgadnijcie :evil: .
Nie, nie mam jej. Jezu, nie mam jej nawet gdzie wsadzić, nawet na jeden dzień.
W pokoju koty, w kuchni psy, łazienka wchodzi w grę tylko jeśli chodzi o maluchy...
Kupiłam dwie saszetki, dałam jeśc...o mało nie zjadła opakowania. Serce mi się ścisnęło.
Jest okrutnie miziasta, wlazła mi na kolana i mruczała, mruczała, mruczała, brudząc mi płaszcz.
Niewielka brudna śliczna tri, troszke woniejąca, o pięknych jasnozielonych oczach.
Zostawiłam...
Pierwszy raz zostawiłam.
A teraz chodze po domu jak obłąkana.
Żebym miała choc klatkę...
Normalnie wiecie co? Niech to wszystko jasna cholera... :(

vip

Post » Śro sty 02, 2013 17:52 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

Gosiu, a nie możesz w tej wolierze dla Ringo wstawić budki jakiejś styropianowej? Chociaż na razie i ogłoszenia :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 02, 2013 17:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

vipeczku, tylko nie rycz. Jakoś pomyślimy i ogarniemy. W Lublinie chyba działa jakaś fundacja, która ma "zaprzyjaźnionego" weta - znajdę i poproszę o pomoc przy kotce. Tylko jak znam życie to my cioteczki (nie ty vipku, masz dość problemów) musiałybyśny się złożyć na koszty sterylki (ona w ciąży czy jeszcze chyba nie) i ewentualnego leczenia. Im też będzie łatwiej obfocić kotę, my zasponsorujemy ogloszenia i na cito będziemy jej domu szukać. Tri są zwykle "chodliwe". Tylko to już po pracy odwalę, OK? Jakby ktoś byl w stanie się dorzucić to proszę o pw z kwotą (vipku, ty nie). No to :ok: :ok: :ok: żeby się nam udało :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 02, 2013 17:57 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

Gosiu, a do kogo miała pójść :roll:

alab108 pisze:Gosiu, a nie możesz w tej wolierze dla Ringo wstawić budki jakiejś styropianowej? Chociaż na razie i ogłoszenia :ok:

To świetny pomysł. I poszukać jakiejś organizacji w Lublinie, która by pomogła w sterylce. Albo dogadać się z wetem na odroczenie płatności i porobić akcje na forum. No cos może można zrobić.

ps. pisałam razem z Alienor :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro sty 02, 2013 17:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

alab108 pisze:Gosiu, a nie możesz w tej wolierze dla Ringo wstawić budki jakiejś styropianowej? Chociaż na razie i ogłoszenia :ok:

Aluniu, ona stamtąd wyjdzie w ciągu minuty :( .
To jest kojec, nie ma żadnego zadaszenia, a w środku drzewko rośnie, i to niejedno.
Wiem, że nie mogę, no jezu, NIE MOGĘ!
Nie mam miejsca, kasy na weta, na sterylkę, koty mi chorują...
Ale teraz sobie wymyślam od najgorszych.
Jak mogłam tak zrobić?
Chyba mnie zaćmiło, to zupełnie do mnie niepodobne, zreszta same wiecie :( .

Alienorku kochany, dzięki...jakby co, to ja ją złapię, choćbym miała szukać tygodniami.
W ciąży chyba jeszcze nie, chuda i brudna...chyba że w początkowym etapie :? .
Jak słowo daję, zainwestuje w klatkę...bez tego ja kotom nie pomogę :( .
Jak tylko będzie jakis grosz, od razu wylukam w necie i kupię, choćby nie wiem co.

I nocka z głowy... :(

vip

Post » Śro sty 02, 2013 18:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

Dorzucę się, niewiele - deklaruję w tej chwili 30 złotych.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro sty 02, 2013 18:03 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

U nas można taką klatkę wypożyczyć u weta, może u ciebie też by sie dało.
Dałaś jej jeść, może nauczy sie wracać, wtedy by ją można odfocić i coś działać.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro sty 02, 2013 18:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

I zmień w tytule nr strony :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro sty 02, 2013 18:08 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...pomoc potrzebna, str.43

Iwonko, dziękuję :1luvu: .

Marynia, ja tu zbyt wielu wetów nie znam...ale zapytam tam, gdzie chodze z moimi kotami.
Tak sie zastanawiam, może ja jakos pachnę nęcąco?
Albo mam na czole napisane " do mnie bezdomne kociszcza, kupą, koteczki, kupą! "?

vip

[poprzednia][następna]