Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 01, 2013 23:40 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Gratulacje dla Rudolfa!

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro sty 02, 2013 14:06 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Zabrałam Rudolfa do siebie. Trochę jeszcze trzeba będzie chłopaka do porządku doprowadzić, ale najważniejsze, że jest już poza schroniskiem. W domu zjadł, poocierał się, wywalił brzuchal do głaskania, i poszedł odpocząć do styropianowej budki, którą na szybko przygotowałam mu, żeby miał się gdzie schować (otwór za mały trochę wycięłam w tym pośpiechu, ale mieści się, więc nie będę mu teraz poprawiać tego otworu). Początkowo położył się w kuwecie... mam nadzieję, że załapie do czego kuweta służy :roll:

Na szybko kilka zdjęć Rudolfa w domu: https://www.dropbox.com/sh/bwo4wkoob60gae3/q-vze8apKR

Rudolf, zgodnie z życzeniem adoptującej, został dziś zaszczepiony. Na robactwo dostał advocata. W uszach ma masakrę... dziś dostał otifree, mam mu podać jeszcze dzisiaj, a jutro do weta, żeby jeszcze raz uszy przeczyścić. Jak już się odblokują, podamy oridermyl (już mam). Poza tym przez tydzień musi do oka dostawać biodacynę. Później Floxal. I trzeba mu będzie gałkę oczną usunąć, oko oczyścić i zszyć... Poinformowałam już o tym adoptującą. Pan profesor niestety tego nie zrobił, a trzymał kota w Olsztynie ze 2 tygodnie :(

Tu opis dzisiejszej wizyty skrócie: https://www.dropbox.com/s/zgvjlu468s33xg1/opisRudi.jpg
I rachunek: https://www.dropbox.com/s/hubljx8g10dhiaa/rach1.jpg :cry: (jutro już nic nie powinnam dopłacać)

Dostałam dziś też od alab108 przelew na 123zł - to zwrot za ostatnią wizytę u weta Zulusa, środki uspokajające i transport do nowego domu.
Alu dziękuję :1luvu:
Dziękuję też wszystkim, dzięki którym mamy tu forumowy fundusz na te nasze schroniskowe biedy :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sty 02, 2013 14:29 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

A ja dostałam informację, że KV wystawił już rachunek, więc paczka dla Szczytniaków może jeszcze w tym tygodniu dotrze? :piwa:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro sty 02, 2013 14:53 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

:ok: :1luvu: :piwa:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 02, 2013 16:44 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Super, super, super!! !Nie mogę się nacieszyć tymi wiadomościami :1luvu:
Dołączam do toastu :piwa:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro sty 02, 2013 18:00 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Naprawdę wspaniałe wieści. Świetna zapowiedź nowego roku, oby dalej było jeszcze lepiej :ok:
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Śro sty 02, 2013 18:20 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dorzuciłam kilka zdjęć miziaka: https://www.dropbox.com/sh/bwo4wkoob60gae3/q-vze8apKR

Obrazek

A że w naturze musi być jakaś równowaga, Ewelina ma problem z Zulkiem :(
Ewelinowe koty boją się Zulka (Zulek zaatakował bez powodu kota Eweliny; a jedna kotka ze stresu zwymiotowała) a Zulek boi się Eweliny (przychodzi czasami, jak się go przekupi, albo jak czuje jedzenie) :(
Ewelina ma kupić feliway, ale na razie nie ma go u Niej w lecznicach, więc kupi jakieś kropelki, a feliway zamówi. Mam nadzieję, że to pomoże (ja tam sobie feliway chwalę, u mnie zadziałał szybko i nawet nie wykorzystaliśmy połowy), bo nie wiem co to będzie... :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 02, 2013 18:36 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Czytałam różne opinie o Feliway, może lepsza byłaby obróżka?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 02, 2013 18:44 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

obróżki musiałaby mieć 4, a jeden kot absolutnie nie da sobie obróżki założyć :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 02, 2013 19:51 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Niestety, wiem co to takie ataki :? Moje superkoty są razem od pół roku i nadal się nie dogadują a wszystkie stosowane metody kończą się niepowodzeniem.
Co prawda jest lepiej, niż było, ale ataki nowego na rezydenta nadal się zdarzają.
Mam nadzieję, że Zulusek nie jest takim uparciuchem jak mój Snikers i wszystko da się poukładać.

Mam prośbę do naszej skarbniczki o przelanie na konto Julii 143 zł za badania Rudolfa.
rachunek- https://www.dropbox.com/s/hubljx8g10dhiaa/rach1.jpg
Z góry dziękuję.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro sty 02, 2013 21:32 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Pozwolę sobie skopiować z wątku Rudolfa wierszyk jakiego dorobił się na swój temat :mrgreen:
Wiersz autorstwa cioteczki Monika_Krk

Monika_Krk pisze:
To jest kot przez duże Ka
on potencjał w sobie ma!
I co z tego , że bez oka ?
popatrz jak on mocno kocha.
Bardzo fajny i "miziasty"
Rudolf kot to dla niewiasty!

Masz Rudolf od cioci wierszyk adopcyjny.

:ok:

A Zulusuek i rezydenci to pewnie też i czasu potrzebują :( Dla wszystkich to spora zmiana.
Będę po cichu trzymać kciuki :ok:
po_prostu_kaska

Post » Śro sty 02, 2013 21:39 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Zulus u mnie na początku też był zestresowany. Nie podchodził - tylko przy jedzeniu. Niech go często bierze na ręce i głaszcze. A jak to nie zadziała niech go przekupi mleczkiem :kotek:

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Śro sty 02, 2013 21:49 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Martwię się trochę o Zuluska.
On, biedak, całe krótkie życie spędził w schronie. Nie zna domowych manier. Na pewno obecność innych kotów nie ułatwia procesu socjalizacji. Może niepotrzebnie dokocenie nastąpiło "z marszu" i kot został wprowadozny na pokoje.
Mam nadzieję, że Ewelina wykaże się dużą dozą cierpliwości, będzie chciała nad nim"popracować"... a chłopak się poprawi...

U nas znowu ciężko, Mila miała dziś dłuuuugi atak. I znowu wtedy kiedy spała i po prostu spadła z łóżka.
Biedny futrzaczek
Na razie odmelduje się...
Mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sty 02, 2013 22:52 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Julia, rozumiem, że Duża po Rudolfa przyjeżdża w niedzielę, a on do tej pory tymczasuje się u Ciebie? :)
po_prostu_kaska

Post » Śro sty 02, 2013 23:52 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

po_prostu_kaska pisze:Julia, rozumiem, że Duża po Rudolfa przyjeżdża w niedzielę, a on do tej pory tymczasuje się u Ciebie? :)

Rudolf jest u mnie. Duża przyjeżdża po niego w niedzielę, być może nawet przyjedzie z psem, żeby się już w samochodzie mogły obwąchać. Ale to jeszcze do uzgodnienia, bo wprawdzie Rudolf grzeczny jest w transporcie, w ogóle jest grzeczny, ale musi dojść do siebie.
Na razie czuje się osłabiony, co widać :(
Teraz śpi spokojnie, ale cały dzień drapał się i trzepał uszami... niestety jego futro żyje własnym życiem :(
Dodatkowo trzeba go będzie jeszcze odrobaczyć, ale nie wszytko naraz.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]