Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 01, 2013 15:24 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Wczoraj brat Misia Szczurołapa też wyszedł z budki ,ale dopiero jak już zawołałam kotki do jedzenia.Czyli dokładnie tak samo jak dnia poprzedniego.Pilnuje posesji podobnie jak Oluś, którego ciężko mi nawet z budki wywołać.

Wpełzłam tam ostatnio pod balkon do Olusia i dołożyłam mu polarowa bluzę.Wczoraj mimo hałasu wyszedł dosyć spokojnie z budki ,zadowolony i widać było że mu tam cieplutko.

Po dodatkowej polarowej bluzie dostała też Dina i Róża do swojej podwójnej cieplutkiej sypialni.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro sty 02, 2013 10:26 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kilka kotków się wczoraj nie pokazało na posiłku.Nie było Zulu, tak jak podejrzewałam.Czarnego kocurka z moich działek, Babci Zuszków i Oczka.Nie było młodego kotka od córci Mamy Niedżwiadka.Była tylko jego siostrzyczka, ale ją karmie w innym miejscu.Reszta młodzieży sie pojawiła.Od 3 dni nie widze Blusi.Martwie sie, chociaż były juz sporadycznie takie sytuacje.

iza71koty

Post » Śro sty 02, 2013 10:28 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

U mnie po Sylwestrze też dziczki do karmienia prawie nie pokazaly sie, ptaki też nie :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro sty 02, 2013 10:33 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Od dwóch tygodni mam na hormonach kotkę.To młodziutka kotka która uratowałam z Lotniska jesienią dwa lata temu.Miała oczka w fatalnym stanie.Mam nadzieję że ją pamietacie?Dojrzała dopiero niedawno.Jest drobna, niewielka.Maciek nie daje jej spokoju i muszę je izolować.Będe musiała go wykastrować w tym miesiącu.Odkładałam, bo ciagle coś ,ale teraz to on juz przesadza.

Podobnie Oskarek.Jeśli ma zostać, a raczej nie wyobrażam go sobie na wolności przy jego ciapowatym charakterze, to niestety nie może mi tak smrodzić.Kilka posłań czystych mi już zasikał.Moje kotki chociaż go lubią mają przez to duży dyskomfort.Ja zresztą też.

iza71koty

Post » Śro sty 02, 2013 10:35 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

taizu pisze:U mnie po Sylwestrze też dziczki do karmienia prawie nie pokazaly sie, ptaki też nie :(

Kilka kotków było ewidentnie zmęczonych i niewyspanych.Mam nadzieję że dzisiaj w nocy odpoczeły chociaż wczoraj jeszcze widziałam kiedy jechałam na działki ,grupę młodych z petardami.Akurat sie bawili w miejscu ,gdzie tuż obok koty maja budki.Padało akurat.Nie wiem czy nie pomokły biedaki przez to.

iza71koty

Post » Śro sty 02, 2013 10:40 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:Kochani zapraszam na bazarek, który wystawiam w imieniu Izy
ewentualny dochód będzie przeznaczony na zakup suchej karmy :catmilk:
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=149481

zapraszamy do pomocy :kotek: :kotek:

Kochani przypomnę o Bazarku.W tym miesiącu Priorytet to zdobycie środków na suchą karmę.

Jeśli Ktoś miałby ochotę inaczej wspomóc jej zakup Ania czyli Skarbonka służy numerem swojego konta na pw. :wink:

Przypomnę nieśmiało , :roll: :oops: gdyby Ktoś miał ochote wspomóc.Mamy nie lada problem w tym miesiącu, a dojdą jeszcze wydatki na kastracje. :|

Proszę w imieniu kotków Pomóżcie Kochani w zakupie suchej karmy.Tej karmy potrzebujemy miesięcznie bardzo dużo. :|

iza71koty

Post » Śro sty 02, 2013 10:49 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Sterylizacji w tym roku będzie niewiele.Głównie młodzież.Nie wiem dokładnie jeszcze ile jest kotek.Chwilowo wiem ze dwie.Oczywiscie Priorytetem będzie w tym roku Mama Niedzwiadka i jej córka, ta która sie okociła.Jedna jest zrobiona.Oraz dwie nowe kotki.Jedna zza garaży i jedna ,to ta szara co przyprowadziła kociaki do stada.

Nie wiem jeszcze jak rozwinie sie sytuacja z Osobą która przygarnęła szylki spod kontenera.Chodzi o szylki długowłose.Wiem że jedna kotka znalazła dom.Pozostały dwie kotki i matka.W pierwszej kolejnosci zabrane zostały kociaki.Potem po 3 dniach matka.Rozmawiałam z ta Osobą przez telefon ,bo zdobyłam numer.Wiem ze kociaki są nadal mocno dzikie.Ale sobie radzą.Są w pomieszczeniu gospodarczym tzw kocim domku przy domku mieszkalnym.Matka bardziej rokuje na adopcje.Chyba będziemy tutaj musieli użyczyć pomocy w kwestii sterylek ale jeszcze nie wiem do końca.

Będę się starała zrobić też coś z kotek z Lotniska, bo to niepojęte żeby się tam mnożyły.W tamtym roku udało się zrobić jedną w ostatnim momencie praktycznie.

iza71koty

Post » Śro sty 02, 2013 12:27 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Niestety w tym miesiącu przelew dla Juniorka się spóźni :( nie wypłacą nam wynagrodzenia na czas :evil:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw sty 03, 2013 22:39 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

nelka83 pisze:Niestety w tym miesiącu przelew dla Juniorka się spóźni :( nie wypłacą nam wynagrodzenia na czas :evil:

Dzisiaj dotarł Kochana. :1luvu:

Postaram się lada dzień uaktualnić rozliczenie za miesiąc grudzień i zrobić bieżące rozliczenie za miesiąc styczeń.

Znalazłam Blusię [*]. :cry: To znaczy wydaje mi się że to ona.Ciałko jest okaleczone.Zabrałam ją z Mężem do pochowania.Jutro będę chciała ją obejrzeć.Dzisiaj nie mogłam.... :cry:

iza71koty

Post » Czw sty 03, 2013 22:47 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Iza, przykro mi.

[*] koteczko.
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pt sty 04, 2013 7:56 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Strasznie mi przykro :(

[*]
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sty 04, 2013 11:31 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

biedna koteńka [*]
Izuś trzymaj się..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt sty 04, 2013 16:09 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

:(
[*]

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt sty 04, 2013 17:54 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kochani sytuacja nieciekawa i trzeba zbierać fundusze na suchą karmę,
tak więc zapraszamy na bazarek tym samym do pomocy :catmilk:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=149610
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Nie sty 06, 2013 11:58 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:Kochani sytuacja nieciekawa i trzeba zbierać fundusze na suchą karmę,
tak więc zapraszamy na bazarek tym samym do pomocy :catmilk:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=149610

Dziękuję Kochana za Pomoc. :1luvu:

Rzeczywiście sytuacja z suchą karmą na dzień dzisiejszy jest fatalna.Musze kupować codziennie.Ile to kosztuje pisać nie musze. :roll: Nie daję juz rady. :|

Pomoc z Vivy! będzie mozliwa w niewielkim stopniu ,ale jeszcze nie teraz.Jeszcze troche musimy zejść z minusu. :|

Tutaj chciałam Goraco Podziekować wszystkim naszym Opiekunom :1luvu: i Darczyńcom :1luvu: w Vivie! za wpłaty, dzięki którym ten minus sukcesywnie sie zmniejsza. :wink:

Ania wypatrzyła dobra promocje Josery ale niestety musimy zamówić pakiet 3 workow na raz.Wtedy zakup jest opłacalny ale trzeba wydać na raz 380 zł.

Karmy jeszcze nie ma bo musi dojechać do Hurtowni.Złożyliśmy juz zamównienie w nadziei że moze jeszcze coś uda sie sprzedać na Bazarkach lub Ktoś z Darczyńców lub Opiekunów poratuje sytuacje.

Z obecnych wpłat gdzie Willow_, :1luvu: Anna3 :1luvu: i Kotydwa12 :1luvu: czyli Osoby które wpłaciły w tym miesiącu wiecej o 100 procent :D :1luvu: moge przeznaczyć na zakup tego pakietu 150 zł.Od każdej z Dziewczyn po 50 zł bo każda wpłata była w wysokosci 100 zł.

Z rozliczenia Bazarków z perfumami które sie sprzedały w ostatnim czasie i gadżetów od Key_west :1luvu: zakupiliśmy worek Josery.No ale wiadomo , to radość na chwilke, bo karma juz zjedzona. :|

Zachęcam do udziału w naszych Bazarkach i Pomocy.

Potrzebna nam kwota 380 zł.Mamy na ta chwile 150 zł plus 20 zł rozliczenie dochodu z ostatniego Bazarku.Razem 170 zł.Brakuje nam ponad 200 zł.

Dziękuję Wszystkim Darczyńcom i Opiekunom na wątku za Pomoc. :1luvu: Bardzo Dziękuje. :1luvu: :D :1luvu: Postaram sie zrobić jutro rozliczenia.

iza71koty

[poprzednia][następna]