Moje zwierzaki !.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 28, 2012 10:51 Re: Moje zwierzaki !.

Daria super opisujesz swoje zwierzaki. Z przyjemnością się czyta o nich :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt gru 28, 2012 13:31 Re: Moje zwierzaki !.

kamari pisze:Pięknie opisałaś zwierzaki i siebie :ok: Mam nadzieję, że Lila się odnajdzie. Zrobiło się ciepło, pewnie gdzieś powędrowała. Dobrze, ze jest wysterylizowana :1luvu:
Skoro lubisz robić fotki, to wrzucaj tu jak najwięcej, chętnie pooglądamy :ok:

Jasne ,że mogę dodawać jak najwięcej zdjęć , ale ja robie zdjęcia amatorskie i nie są ładne :roll: .
Dopiero się ucze :ok: . Jedyne co jest na nich ładne to zwierzaczki :1luvu:
Dziękuje , z komplemęt :cat3: :aniolek: .

alab108 pisze:Daria super opisujesz swoje zwierzaki. Z przyjemnością się czyta o nich :ok:

Dziękuje ci bardzo :1luvu: :kotek:

Powoli mame namawiam ,żeby wysterlizować w styczniu Szaron . Mama powiedziała , że jak uzbieram szybciej od niej kase to wysterlizujemy i mama chce ,żeby Misio był w tym samym czasie wykastrowany :1luvu: .

Krótka historyjka :D :
Dawno dawno temu (2 lata temu :mrgreen: ) , gdy moi rodzice obchodzili rocznicę ślubu (8 listopada) u mojego taty w garażu , był wtedu nas sąsiad i taka tam rodzina . Tato z wujkiem wyszli na dwór i nie zamkneli drzwi . I jak ich nie zamkneli tak zaczyna się moja przygoda :D . Jak nie zamknei drzwi to wzlizgną się przezne koteczek :kotek: . Ja go na początku nie zauwazyłam . Chodził sobie chodził i jak tato wrócił to go zauważył :wink: i mnie zawołał :1luvu: . A ja szybko wstałam z krzesła i poszłam do Taty ,a ja patrze a w koszyku na nażędzia śpi sobie słodko kiciuś :1luvu: . Zawołałam szybko Mame :ok: , mama przyszła i go nawet nie zauważyła , ale ja kickę wziełam na rączki i bardzo w siebię wtuliłam i pokazałam mamie i reszcie . Zgodzili się ,żeby z nami został , ale tato powiedził ,że nie mogę go trzymac w domu bo tam mam już jednego kotka (eliocika) . To ja się taty posłuchałam i zrobiłam mu ciepłe spanko dałam mu tak legoeisko i takie tam zabawki . Ja się tego trzymałam ,że w domku może być tylko Eliocik , ale moja mama nie zabardzo :ok: . (A kiciusia końcówka ogonka była taka zeschnięta , ale się po kilku miesiącach zakoiło i miał po prostu krótszy ogonek :mrgreen: ) . Ja tam się ucieszyłą ,że mama go przynosi do domku , Eliocik miał się z kim bawić i ogólnie było wesoło . Tato się do niego przyzwyczajł :ok: ipozwolił zostać jemu w domu , Eliocik też go grzecznie przyją . Na początku jak przyszedł to myślałam ,że to dziewczynka więdz nazwałam go Fifi , ale po krótkim czasie spostrzegłąm ,że to chopczyk :D . I zmieniłam mu imię na Fifek :kotek: . Po dłuższym czasie Eliocik mi gdzieś uciekł :( . Nie był wykastrowany i chyba poszedł na kotki :roll: . Znalazłam Eliocika po kilku tygodniach całego podrapanego ze zamanym ogonkiem :cry: . Nic nie chciał jeść , pić akurat byłą niedziela weterynarz nieczynny nie miałam i tak jak do niego pojechać ;( . Ale myśle ,że Eliocik przyszedł się pożegnać , bo go na drugi dzień już go nie było . Sąsiadka twierdzi ,że znalazła go nieżywego u siebię :crying: . Ale teraz już wracam do Fifusia . Fifusia po upływie tygodnia wykastrowałam :ok: , ale po kastracji mineło 6-7 miesc. i znikną gdzieś bez śladu :strach: :placz: :placz: . I już go od tamtej pory nie widziałam :evil: :crying: :placz: .
Fifuś :1luvu: :
Obrazek
Eliocik :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Zostaną na zawsze w moim Serduszku <3 !.

A teraz jakieś stare zdjęcia :ok: :
Lila w pierwszy dzień na moich rękach :1luvu: :
Obrazek
Moje myszki (które odeszły od demnie w tym roku :placz: ) .
Marni to myszka polna ,którą przyniusł mi Fifuś , a ja Marni uratowałam :mrgreen: od fifusia . Fifuś codzienie siedział przy jej latce i się na nią patrzył :1luvu: .
Obrazek
A teraz druga myszka Misio :kotek: . Misia miałam ze sklepu zoologicznego . Były w zoologicznym w akwarium 3 myszki :1luvu: . Poszłam po myszki z Siositą i przyjaciółką Sarą . Nie wiedziałyśmy ,którą wybrać więc Malwina moja siostra wybiera :roll: i wybrała Misia :D . No i poszłyśmy kupować :wink: . ale przy wyjściu zostałam jeszcze przy akwarium i tak się patrze na te dwie myszki takie przerażone :strach: ,że aż mi się płakać chciało :cry: . I postanowiłąm ,że wezmę jeszcze jedną ,żeby Misio nie był smutny i nazwałam ją Laluś :1luvu: . Ale potem moja przyjaciółka staneła przy tym akwarium i się jej przykro zrobiło ,że tamta zostanie Sama :cry: i po chwili przemyślałam to i kupiłam trzecią :1luvu: . A trzecia to była dziewczynka i nazwałam ją Smerfetka :1luvu: . Okazało sie ,ze Smerfetka była chora i odeszła :cry: :cry: , bardzo płakałysmy :( . Jak przesła nam rozpacz to Lalus nas opóscił :cry: . Okazalo sie ,ze tez był chory :cry: .Misio został sam :cry: i po roku czasu mnie zosawił i dołaczył do rodzeństwa :cry: :1luvu: .
Misio :1luvu: :
Obrazek
A teraz Kicia o imieniu Daruś :1luvu: :1luvu: :
Daruś to chłopczyk obdażony moim imieniem (tylko w formie męskiej) :1luvu: . Daruś to nie mój kotek , ale ja go karmię codziennie po szkole różnymi karmami , a jak zapomne karmę to mnie goni ,aż pod dom mojej babci i czeka ,aż zejde z karmą :1luvu: . :D
Daruś (Darek) we własnej osobie : :1luvu:
Obrazek
A teraz ja i moja ukachana (najukochańsza ) Sarcia ! :dance: :king: . ( Chyba już wam wcześniej pisałam ,że w Marcu od demnie odeszła i że miała 14 lat :crying: :placz: :placz: )
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak już wam pisałam miałam kotka o imieniu Fifuś :1luvu: :1luvu: , a mój mały kuzyn "odgapił" bo rok temu na wakacje przyszedł do nich piesek chłopczyk i nazwał tak Samo i powiedział : " Nazwe go Fifek bo daji(czyli Daria) kot tak ma na imię " :roll: :ok: . Nie zabardzo mnie to ucieszyło ,ale ujdzie :mrgreen: . Obrazek
I to na teraz chyba wszystko :1luvu: . Do zobaczenia wieczorem :wink: . Dziękujemy za uwagę :1luvu:
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Od: Sob gru 22, 2012 17:45

Post » Wto sty 01, 2013 19:08 Re: Moje zwierzaki !.

Hej . Mam pytanko :piwa: :
Wczoraj zauważyłam ,że szaron ma z jednej strony dwa kły i nie wiem co mam zrobic :?: :idea:
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Wto sty 01, 2013 19:26 Re: Moje zwierzaki !.

Szaron jest mała, pewnie właśnie wymienia ząbki. Stary kieł zaraz wypadnie :ok: Czasem tak bywa, nowy ząb wyrasta zanim wypadnie stary.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto sty 01, 2013 21:45 Re: Moje zwierzaki !.

kamari pisze:Szaron jest mała, pewnie właśnie wymienia ząbki. Stary kieł zaraz wypadnie :ok: Czasem tak bywa, nowy ząb wyrasta zanim wypadnie stary.

Dziękuje :1luvu: . NApisze jak wypadnie :ok: <3.
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Wto sty 01, 2013 22:09 Re: Moje zwierzaki !.

A co z kotką która zaginęła i nie wraca? Szukacie jej, rozwiesiliście ogłoszenia, czy czekacie aż sama wróci? A może już się odnalazła :?:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Śro sty 02, 2013 14:16 Re: Moje zwierzaki !.

Szenila pisze:A co z kotką która zaginęła i nie wraca? Szukacie jej, rozwiesiliście ogłoszenia, czy czekacie aż sama wróci? A może już się odnalazła :?:

Niestety Lilusia nie wruciła :placz: .
Mój tato ma warsztat na podwórku bo jest mechanikem i ma własną firme i tam powiesiłam jedno ogłoszenie , szukam jej szukam i nie moge znalezć Lili , jak narazie to kotki są śrotami :placz: , ale bardzo dzielnymi :D . Ja jestem zdania ,że Lila wróci więc nie rozpowiadam na marne ,że nie jej nie ma ( bardzo bardzo za nią tęskie :placz: :placz: ) .
Dziękuje ci za troskę :1luvu: .

Mam taką prośbę jak ktoś ma czas , chwile (nawet nie minutę) poświęcić ,żeby raz dziennie kliknąć ma miskę :1luvu: . Jak się kliknie 70 razy (czyli 70 dni klikania[jedno kliknięcie dziennie]) jeden piesek otrzymuje pokarm :cry: :D .
Strona : http://www.pmiska.pl/
Z góry dziękuje :mrgreen: .
Obrazek
tu taka szybka instrukcja :1luvu: .
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Pt sty 11, 2013 0:16 Re: Moje zwierzaki !.

http://www.youtube.com/watch?v=fzazqLcbEL0 Moja Shilla ♥ :1luvu: .
http://www.youtube.com/watch?v=4PO-gzjI ... YX9jQetxc1 Zackuś i Szila :1luvu: ! Zabawa :D
Miłego ogladania :piwa:
teraz bede was denerwować filmikami :mrgreen: ...

SAMI MA DZIŚ URODZINKI :1luvu: :birthday: :birthday: :dance: :rudolf:
Ostatnio edytowano Czw mar 21, 2013 8:35 przez Daria-kotki, łącznie edytowano 2 razy
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Czw lut 07, 2013 18:43 Re: Moje zwierzaki !.

:ok:
Ostatnio edytowano Czw lut 28, 2013 14:34 przez Daria-kotki, łącznie edytowano 1 raz
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

Post » Czw lut 28, 2013 14:33 Re: Moje zwierzaki !.

Szaron jest wysterlizowana , a Misio wykastrowany :kotek:
Weterynarz Szaron wyrwał podczas operacji kła :mrgreen: :1luvu: :1luvu:
Kocham zwierzęta <3

Daria-kotki

[poprzednia]