Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 31, 2012 14:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Widzę, że akcja się bardzo ładnie rozkręca :D Super :D Jak tak dalej pójdzie, to moja oferta DT może okazać się zupełnie zbędna :lol:

Tak się zastanawiam... jak oceniacie szanse na szybkie znalezienie DS? Chodzi mi o to, że zasięg zainteresowania jest naprawdę duży, a jak dojdzie filmik, ludzie się na fejsie pozapraszają, to ta akcja może stać się motorem dla adopcji także innych persów, np. Zmiotki.

Może to tylko moje mrzonki :wink:

W tej chwili, jak rozumiem, do adopcji praktycznie "od zaraz" są Felicja i Baltazar? Oraz Zmiotka (z innej akcji)? Będą szły do pozafundacyjnego DT, potrzebują jakichś ogłoszeń?

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Pon gru 31, 2012 15:36 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Do adopcji to na razie nie jest żaden - chyba że ktoś doświadczony, gotowy kota leczyć

Powiem wyraźnie: te koty, które wyjść z mogą z lecznicy ( Baltazar i ew. Lukrecja - Felicja niestety nie........). to nie są koty zdrowe!
To są koty nie wymagające hospitalizacji, kroplówek, ciągłych interwencji weta. Co w żadnym razie nie oznacza, ze są zdrowe. Wszystkie na bank mają świerzba + zapalenie uszu, wszystkie na bank mają herpesa. Wszystkie mają mniejsze lub większe kołtuny, wszystkie śmierdza.......Żaden nie jest szczepiony. Wiele wymaga sterylizacji. Wszystkie wymagają zrobienia zębów.....tylko niektóre jak Leosia natychmiast, a inne chwilke mogą poczekać.

I nikt przy zdrowych zmysłach nie da gwarancji, ze z kota COŚ nie wyjdzie. One były badane pobieżnie - na zasadzie ratowania życia, szukania tego co najpilniejsze. Nikt się nie bawił w bardzo dokładnie i szczegółowe badania. ŻADEN kot nie miał robionych testów. Czemu to chyba jasne. Nikt nie da głowy, ze nie są pozytywne.

Mam nadzieję, ze dla doświadczonych DT to jest oczywiste, ale wolę napisać.........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon gru 31, 2012 15:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No, na razie na fali do domu poszła tylko czarno-biała zwykłaska.
Może wykroi się coś dla kogos jeszcze, dom na razie mysli.I niekoniecznie długowłosego.
Do adopcji chyba najszybciej może być Baltazar- jest bezjajeczny,z tym,że jak się posikał u weta to zapach był ...mocno kocurzy.Z tym,że siki np. mojej Pięknej Fio też taką woń posiadają (w związku z czym ona nie zasypuje ich, niech świat wie,że tu sikała Jej Wysokość:))
Nie wyadoptujemy kotów niesterylizowanych/niekastrowanych.Nie ma szans!
A na usg na razie brak kasy.
Domy tymczasowe musza się liczyć z tym,że będą koszty -np.usg.
Tak naprawdę nie wiemy co tym kotom jest.Na razie zrobiliśmy im podstawowe badanie krwi, ogarnęliśmy zapchlenie ,leczymy uszy.
Wiemy,że większość ma do zrobienia zęby.
A jedna jest do sterylki aborcyjnej na już.

Trzymajcie kciuki.niedługo się dowiemy czy ta pozostała "na melynie" dwójka wychodzi...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon gru 31, 2012 15:43 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

:ryk: Chyba nam się udało wysłać jednocześnie- prawie dubel!

kotkins

Post » Pon gru 31, 2012 15:46 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

:ok: :ok: :ok: są za pełne powodzenie akcji :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 31, 2012 15:48 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Tia:-)

Posikał u weta.........albo się obsikuje.........albo ma zapalony pęcherz........albo cholera wie co. Był mokry i śmierdział. I ten może wyjść......

Dla wielu osób to jest jasne..........wielokrotnie brałam koty "w ciemno" wprost z ulicy. Ale wolę, zeby było jasne dla wszystkich - kot wychodzący z lecznicy = nie wymagający hospitalizacji = wymagający leczenia i dalszych badań = generujący spore koszty. I tego też DT musi mieć świadomość........ ( bez urazy - wiem ze dla 99% to jasne.......piszę dla 1% ok?:-) ) Dobra lecę ............... Wkrótce godzina W
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon gru 31, 2012 15:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Oby nic poważnego nie "powychodziło" z kotów. :ok:
I życzę powodzenia w dokończeniu akcji. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon gru 31, 2012 16:10 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wpadłam z kciukami za akcję i za zdrowotność :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon gru 31, 2012 16:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Za akcję :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon gru 31, 2012 16:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Do adopcji to na razie nie jest żaden - chyba że ktoś doświadczony, gotowy kota leczyć

No to miałam na myśli :lol: Że koty nie są w stanie tragicznym, tylko do regularnego obrobienia :wink: Tylko widać nie dość wyraźnie to zaznaczyłam :lol:

Też :ok: za dalsze powodzenie akcji! I żeby były tam jeszcze tylko dwa koty, a nie więcej, pochowane po zakamarkach :roll:

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Pon gru 31, 2012 16:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

...żeby nie było stada ślepych kociaków...

kotkins

Post » Pon gru 31, 2012 16:43 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

I za to trzymam :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon gru 31, 2012 16:43 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins, weź wypluj te słowa 3 razy przez lewe ramię :evil: . Żadnych niemiłych niespodzianek :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 31, 2012 16:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

:ok: :ok: :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon gru 31, 2012 16:55 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

O matko, kotkinsie, nawet tak nie mów, nie pisz, nie myśl.

:ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]