Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 31, 2012 8:10 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Śliczności kochane :1luvu:
Wszystkiego dobrego i dużo zdrówka w Nowym Roku dla Ciebie Fanszeto i dla Feliksa oczywiście :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon gru 31, 2012 8:40 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Uratowałaś kolejne życie , Fanszeta :D I to jakie ładne na dodatek :mrgreen:

Najlepszego :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon gru 31, 2012 8:59 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

A Felix to przecież tyle, co Szczęściarz.
No i faktycznie.
Uwielbiam jego śmiejące pysio - nawet jak ufaflunione.

Fanszeta - raz jeszcze bardzo, bardzo dziękuję i wszystkiego dobrego życzę w 2013 roku dla Ciebie, Feliksa i jego domowników.

Ps. Przyszłościowe relacje o Feliksie mile widziane.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon gru 31, 2012 9:09 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Ale dobrze. :D :D :D
Dużo szczęścia dla Szczęściarza. :ok: :ok: :ok:

I Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę. :D :D :D

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt sty 04, 2013 9:56 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Felix był wczoraj u nowego lekarza. Ma jeden ząb do usunięcia.
Jego wiek został określony na 8, a nawet 10 lat - to duża rozbieżność z ustaleniami gdańskimi.
Na szczęście domek nie ma do mnie o to pretensji.
Poza tym Felix został pochwalony za urodę, wyrażono nawet przypuszczenie, że może ktoś ukradł tak pięknego kota.
Oczy ma już wyleczone, widziałam na zdjęciach. Fotek na razie nie wstawie, bo na skutek perturbacji podróżniczych zaginęło nam konieczne do tego celu ustrojstwo, czyli czytnik kart pamięci.
Żałuję, bo zdjęć jest dużo, w tym jedno z królikiem.
Królik mieszka w klatce (głównie) i oba zwierzaki nie zwracają na siebie specjalnej uwagi. Ufffffff
A swoją drogą to on faktycznie jest szczęściarz, żeby znaleźć tak szybko taki fajny domek :D
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt sty 04, 2013 10:04 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

No, to odzyskaj ten czytnik, czy co tam i czekamy na zdjęcia :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 04, 2013 10:15 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Fanszeta pisze:Jego wiek został określony na 8, a nawet 10 lat - to duża rozbieżność z ustaleniami gdańskimi.
Ojej ... Pan Kot w drugiej połowie swojego życia.
Jak dobrze, że ma kochający domek. Bo tym bardziej zasługuje, żeby coraz starsze kosteczki na fotelu układać.

Na zdjęcia czekamy bardzo. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Sob sty 05, 2013 19:11 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Obrazek

Mam już zdrowe oczka

Obrazek

To ja jako król lew

Obrazek

A to mój bydgoski fotel

Obrazek

Mówią, że jestem ładny

Obrazek

Wszyscy tak uważają?

Obrazek

Życie jest dziwne, kupili mi nową kuwetę, ale nie dali jeść, bo jedziemy do weta!

Obrazek

Czasem rozmyślam na dywanie

Obrazek

A czasem na fotelu

Obrazek

Łapka ładnie się goi

Obrazek

A brzuszek jeszcze nie wyczesany do końca, ale nie musimy przecież się spieszyć
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Sob sty 05, 2013 19:17 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Z pośpiechu zapomniałem pokazać Wam mojego królika

Obrazek

Prawdę mówiąc, ani on mnie nie interesuje, ani ja jego :mrgreen:

Fanszeta

Post » Sob sty 05, 2013 19:20 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Cudnie pasuje do fotela :lol:
I widać, że bardzo zadowolony z nowego domu :1luvu:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sty 05, 2013 19:35 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Balsam dla skołatanej duszy:))
Oj niech sie wszystkim kotom tak udaje:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sty 06, 2013 17:31 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

on nie jest ładny tylko przystojny. taki typowo męski :mrgreen:

meg1

Od: Śro cze 29, 2011 0:37

Post » Nie sty 06, 2013 17:57 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

jak dobrze poczytać wątki ze szczęśliwym zakończeniem :D
wszystkiego dobrego w nowym domku :D
Felix rzeczywiście jest piękny :lol:

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Pon sty 07, 2013 11:39 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Dziękuję w imieniu Felusia za zachwyty.
Feluś na pewno był kotem domowym. I, niesety, traktowano go raczej niezbyt dobrze. Bardzo boi się kapci. Jego obecnej opiekunce zdarzyło się przy przebieraniu obuwia upuścić laczek. Kot uciekł w popłochu i schował się pod łóżko. Był bardzo nieufny przez dłuższy czas.
Pewnie trochę potrwa, zanim Felix upewni się, że w nowym domku nikt go bić nie będzie.

Fanszeta

Post » Pon sty 07, 2013 11:48 Re: Długowłosy, wyrzucony na mróz, wybrał już swój fotel

Czasem się zdarza nie wiadomo dlaczego, że kot czegoś sie boi.
Milutek wprawdzie po przejściach, ale pewnie gdyby ktos go wziął ode mnie to też mógłby powiedzieć, że źle go traktowałam. Na wyciągniętą ręke reaguje paraliżem albo ucieczką. Potem jak już się dotknie jest ok i kręci ósemki wokół ale pierwsze dotknięcie to trauma. Poli też tak reaguje, choc to piwniczny kot, który zachorował jako młodzieniec i dlatego wzięłam i został. Ale też się boi. A przecież nigdy, przenigdy nie zrobiłam żadnemu krzywdy.

Oby ten strach szybko mu mijał i żeby w końcu zapomniał o nim:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]