Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 17:27 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Obrazek

:mrgreen:

PS w poprzednim poście, podziękowania dla Avian.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie gru 30, 2012 18:22 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

To może jeszcze filmik do kolekcji ? :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=cTg4d7meSBs
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie gru 30, 2012 18:23 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

cudowny wątek :) aż miło wszystko doczytać, też jestem ciekawa jak grubcio yyy znaczy maru odnajdzie się w nowym domku. Swoją drogą to burasy chyba mają tendencje do takich gabarytów. Też mam burasa i nie dość że worek praktycznie już ciągnie po ziemi, to jak się położy to wygląda jak foka :D tylko głowa się odznacza ;)

tu też grubasek szarasek viewtopic.php?f=13&t=149433
jo.anna

Post » Nie gru 30, 2012 18:40 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Cudne fotki i filmik :)

Ta zabawka to strzał w dziesiatkę, świetna jest :)
bawi się jak małe dziecko...eee.. znaczy się kociak :wink:
Maru to cudowny kot pod każdym względem i urody i charakteru :1luvu:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie gru 30, 2012 19:23 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

To jak tak się burasy podobają - jeszcze sie Striełka przypomni 8)
Obawiam się, że trochę się u mnie cofa "w rozwoju" - mam za dużo wszystkiego w garażu i to jej bardzo pasuje. Widuję ją tylko wieczorami, wtedy schodzi gdzieś spod sufitu z kartonów :roll:
Jak już się obudzi i zejdzie, jest bardzo przymilna i już się chętnie bawi, ale dobudzić ją i zachęcić do zejścia z wysokości to już inna bajka :roll:

Przydałby się normalny tymczas, gdzie będzie miała koty, ludzi i gdzie nie będzie z nudów zaszywała sie w czarnej dziurze, zeby przespać cały dzień ...

Przyłapana wieczorem (nadal boi się aparatów i kamer) - śpi jak najbliżej mojego garażowego obecnie Macha
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Nie gru 30, 2012 19:29 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Uwielbiam buraski :oops:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie gru 30, 2012 21:06 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Maru Kocham CIę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk:
Striełka :1luvu: :1luvu: :1luvu: ja mięknę :oops: :oops: :oops:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie gru 30, 2012 22:54 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

:mrgreen:
Maru z zabawką jest niesamowity , taka tłuściutka sprężyna z niego.
On ma hiper prędkość. Nie spodziewałam się , że taki gabaryt kota pozwala na bycie błyskawicą :mrgreen:
No, ale ja oceniam po moim brytku, który wszystkie czynności wykonuje w zwolnionym tempie.

A Striełka :1luvu: słuchajcie ona na tym zdjęciu się uśmiecha całym pyszczkiem i oczami.
Jestem w szoku, ma ludzką mimikę pysia normalnie.
Boję się, że zaraz coś powie 8O
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie gru 30, 2012 22:56 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avianku, a czy Maru wychodzi od czasu do czasu z altany na spacerki ?
Teren przecież jest mu bardzo dobrze znany, czy woli fotel, miskę i zabawę w kulki ? :lol:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie gru 30, 2012 22:59 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

kwinta pisze:Avianku, a czy Maru wychodzi od czasu do czasu z altany na spacerki ?
Teren przecież jest mu bardzo dobrze znany, czy woli fotel, miskę i zabawę w kulki ? :lol:

Nie wychodzi w ogóle.
Czasem wyjdzie na parapet i to wszystko, w ogóle go świat za oknem nie interesuje.
Jestem pewna, ze przez cały dzień siedzi w altanie - boi się stracić tej namiastki domu ...
Obrazek

Avian

Post » Nie gru 30, 2012 23:00 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Monika_Krk pisze:
Boję się, że zaraz coś powie 8O

paczcie i podziwiajcie mnie :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie gru 30, 2012 23:04 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

No i to by znaczyło, że on miał kiedyś dom i wróciły wspomnienia ...
Jest przepiękny i bawi się jak mały kociak ... :D

Mam też tą zabawkę a Marcel ma ją zupełnie gdzieś,w ogóle się nie interesuje .... :evil:
Przyjemnie popatrzeć na radość Maru, oj wyściskałabym to tłuściutkie futro .. :D :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie gru 30, 2012 23:32 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Dziewczyny ...dlatego ja też nie mogę się doczekać, kiedy Maru będzie już w domku.
Kocham tego grubcia za jego kotowatość i słodkowatość. Za buro-prązkowatość i jego filuterne ślepka.
Nawet paputki ma słodziutkie jak nimi majda :mrgreen:

Avian jesteś naprawdę cudowna, tyle istnień dzięki tobie ma szczęście BYĆ.
:1luvu:
Brzydal też Cię powinien cmoknąć - w piętkę chociaż.

Avian :
W Nowym Roku życzę Ci:
12 miesięcy zdrowia,
53 tygodni szczęścia,
8760 godzin wytrwałości,
525600 minut pogody ducha,
31536000 sekund miłości.

Obrazek

Monika_Krk

Post » Pon gru 31, 2012 0:15 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Maru już ma dom. Rzekłem słowo. A słowo jest święte. Pierwszy weekend po Nowym Roku. Będę.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon gru 31, 2012 0:20 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Villentretenmerth pisze:Maru już ma dom. Rzekłem słowo. A słowo jest święte. Pierwszy weekend po Nowym Roku. Będę.

i chwała Ci za to o dobry człowieku :balony:
jo.anna

[poprzednia][następna]