Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 17:40 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Kotina,
Jak wiesz zawsze mówię co myślę. Zapytałaś czy dostaniesz Felicję - powiedziałam nie. Masz 7 kotów. Po prostu. Przy adopcji Cymusia - pamiętasz? Odeszła Twoja sunia. Postanowiłaś zmienić Cymka dt w ds, bo skoro odeszła sunia będzie równa liczba zwierząt, tak? Potem jednak postanowiłaś adoptowac psa.........Co Ci mówiłam tez pamiętasz? Nie posłuchałaś......adoptowałaś. Twoje prawo, Twój dom.

Jestem uczciwa i mówię co myślę, zwłaszcza tym których uważam za przyjaciół. Bo czy to by było uczciwe jednemu mówić "masz za dużo kotów", a znajomemu adoptowac 8. Nie, nie byłoby.......

Timorka miała być ostatnia.........potem Dziunia miała byc ostatnia.......potem Cymuś miał być na tymaczas.....a potem to już ostatni ostatni skoro sunia odeszła..... Teraz chcesz Felicję - jesteś super domem. Zaje........Ale 7 kotów to naprawdę duzo. Ja potrafię powiedzieć NIE a Ty?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie gru 30, 2012 17:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

ewa_mrau pisze:... szacun wielki dla Ciebie Neigh!
... i mry na Nowy Rok dla Wszystkich!

Przepraszam, ale się nie poczuwam. Ja najwiecej piszę, bo Kaska zasuwa przy koniach, a Kotkins wraca do domu.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 17:50 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

chetnie kopsnę się jutro na Bałucki po flaszkę "niewiadomego pochodzenia" dla panów, :evil:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Nie gru 30, 2012 17:51 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Kotina pisze:
Neigh pisze:
dalia pisze:Stefanka powinna mieć na imię Katastrofa, ale jeśli wyniki ma dobre szansa jej się należy
toż ona łysa jest jak perświnks :(
mają grzyba?
jutro/ dziś (w każdym razie jak wstanę i zafunkcjonuję) będę dzwonić i pytać o dt

A wiesz, że nie? Grzyba brak - na bank, Kotkins byl z boku.........co znającym Kotkinsa wiele tłumaczy:-)

mają świerzba, herpesa chyba też......Michasia ma rany w uszach - największy stan zapalny, krwawiące rany w środku uszu, wydrapane za uszami.

Wszystkie mają zęby do zrobienia - Leosia w trybie awaryjnym, u niej w pyszczku dramat.

Wszystkie te kotki mają zadzwiająco fajne charaktery. Lukrecja usiłowała nawet nawiązywać jakiś rodzaj kontaktu, mimo, ze lało się z niej........Patrzyła na nas uważnie. Koty są ze sobą zżyte. Wsadzone do jednej klatki we trzy, przytulały się do siebie. Ale mowy nie ma! nie będziemy im z tego powodu szukać wspólnego domu:-) Dwupak chętnie oddamy:-)

I teraz tak - szukamy docelowo DS - z zabezpieczonymi oknami ( to chyba oczywiste ),bez przekocenia. Sorry, to są persy - persy nie lubią tłoku. Nie żeby nie było tam kotów w ogóle. Ale umówmy się 7, 8 , 9, 10 kot........to oznaka, ze mamy problem. My.....a co za tym idzie nasze koty !!! Koty ( nie mylic z psami!) nie są zwierzętami stadnymi. Serio.

Neigh, Ty to potrafisz chlusnąć lodowatą wodą w twarz ...
Rozumiem, że wg Twoich kryteriów, ja mam problem "z głową", bo mam 7 kotów.
Tak na marginesie, tego 7-ego to wzięłam od Ciebie, bo bardzo o to prosiłaś. Wtedy nie byłam osobą z problemami ?
Niemiła Bogu ofiara - trudno.
Nigdy nie robię nic na siłę

Spaaaadamm ... do bardziej satysfakcjonujących zajęć

... że się wtrącę. Z tego, co czytam, Neigh pisała, że te konkretne persy powinny docelowo mieć DS nieszczególnie zakocony (tj. nie mogą być 8, 9, 10 itd. kotem). Nie wspomniała ile kotów powinno być w DT.
Ty, kotina, proponowałaś nie DS, a DT. To różnica. Czy Neigh odrzuciła Twoją ofertę bycia DT ?
Pytam, bo być może zaszło nieporozumienie - Neigh pisze o tym jaki po opuszczeniu DT powinien być DS.
Stąd moje pytanie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie gru 30, 2012 17:53 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

podczas rozmowy telefonicznej Kotkina zdeklarowała dt dla jakiegoś kota, ale chciała być DS dla Felicji konkretnie. Odmówiłam.

I bardzo proszę o zakończenie tematu. Za chwilę zrobi się tu dyskusja na temat liczby kotów, które moze mieć dom.
Czy to się komuś podoba czy nie wzięłyśmy sobie na głowę 7 kotów i takie a nie inne zasady adopcji zostały ustalone.

Obrazek

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 18:01 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Kotina,
Jak wiesz zawsze mówię co myślę. Zapytałaś czy dostaniesz Felicję - powiedziałam nie. Masz 7 kotów. Po prostu. Przy adopcji Cymusia - pamiętasz? Odeszła Twoja sunia. Postanowiłaś zmienić Cymka dt w ds, bo skoro odeszła sunia będzie równa liczba zwierząt, tak? Potem jednak postanowiłaś adoptowac psa.........Co Ci mówiłam tez pamiętasz? Nie posłuchałaś......adoptowałaś. Twoje prawo, Twój dom.

Jestem uczciwa i mówię co myślę, zwłaszcza tym których uważam za przyjaciół. Bo czy to by było uczciwe jednemu mówić "masz za dużo kotów", a znajomemu adoptowac 8. Nie, nie byłoby.......

Timorka miała być ostatnia.........potem Dziunia miała byc ostatnia.......potem Cymuś miał być na tymaczas.....a potem to już ostatni ostatni skoro sunia odeszła..... Teraz chcesz Felicję - jesteś super domem. Zaje........Ale 7 kotów to naprawdę duzo. Ja potrafię powiedzieć NIE a Ty?

Udało Ci się - zamroziłaś moje emocje .... Mówię NIE
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie gru 30, 2012 18:07 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jako DT mam sporo zwierząt.Za dużo.Ale to już inna historia.Jednak nie chcę by moi podopieczni trafili do domów gdzie tych kotów jest równie sporo. Po co im szukać w takim razie domów skoro mogłyby u mnie zostać.Nie powinniśmy gotować im takiego samego losu.Dla ich dobra.
Uważam,że to słuszna decyzja.Poza tym opiekunowie ustalają warunki adopcji i ich słowo jest ostatnie i święte.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 30, 2012 18:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie gru 30, 2012 18:15 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Monika_Krk pisze:Obrazek

to sie da zalatwic :evil:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie gru 30, 2012 18:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

ASK@ pisze:Jako DT mam sporo zwierząt.Za dużo.Ale to już inna historia.Jednak nie chcę by moi podopieczni trafili do domów gdzie tych kotów jest równie sporo. Po co im szukać w takim razie domów skoro mogłyby u mnie zostać.Nie powinniśmy gotować im takiego samego losu.Dla ich dobra.
Uważam,że to słuszna decyzja.Poza tym opiekunowie ustalają warunki adopcji i ich słowo jest ostatnie i święte.

Brawo Ask!

Dobry dom (stały czy tymczasowy) ma być DOBRY zwłaszcza dla kota.

Nie wiem, czy dom mający np.10 kotów w np.pokoju z kuchnią jest dla kotów miejscem wielkiej szczęśliwości.Koty nie tworzą stada.Koty mają TERYTORIUM.A ile terytorium ma 10 kotów w 40 m kwadratowych?

Kotino nie uważaj się za pokrzywdzoną- sprawa tych persów "ruszyła" wiele osób i dostałyśmy sporo maili i pw z ofertami DT.
Na wszystkie odpowiedziałyśmy, na 50%- odmownie.
Te koty żyły w dziewiątkę na jakichś 30 metrach.
Chcemy żeby teraz znalazły się w domach mających maksymalnie 3 koty oprócz nich.Nie znają psów.Są wyniszczone, zabiedzone, nigdy nie szczepione.Wymagaja spokoju i czasu.Zamieszkanie z kilkoma nowymi, obcymi kotami to będzie dla nich kolejny stres- w krótkim czasie straciły (kiepską...) opiekunkę, znalazły się w klatkach w lecznicy- to bardzo wiele jak na persy, uwierzcie mi.A te są słabe, chore i nie wiadomo co z nimi będzie.
Dlatego ustaliłyśmy -dla ich dobra- iż wybieramy jak najmniej zakocone DT.
I nie widzę w tym nic obraźliwego.
Nikt tu nie rozgrywa personalnych gierek, nie mamy poprostu na to czasu ani ochoty.

Wiecie- zaimponowała mi dzisiaj Ewissko, która dwa tygodnie temu adoptowała słynną Blusię.
Ewa odmówiła przyjęcia kota , nawet nie z tej "puli" do siebie-ze względu na Blusię.BO TO BLUSIA MA BYĆ SZCZĘŚLIWA a nie ona.Kurcze- to jest TO!!!
Pozwolę sobie( a kto mnie zna ten wie,że nie lubię...!): :1luvu:

Tak ogólnie:

Preferujemy DS.One mają pierwszeństo przed DT.To zrozumiałe.
DT z opcją DS oczywiście też.
Wolimy oszczędzić kotom dalekich podróży- DT w Warszawie i okolicy będą najmilej widziane.Co nie znaczy,że koty nigdzie nie pojadą.Pojadą jak najbardziej jeśli będzie trzeba.
No i jak najmniejsze zakocenie.Wytłumaczyłam dlaczego.

I zaraz dopiszę małe co nieco do "wczorajszej" historii Neigh:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie gru 30, 2012 19:00 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

tak się skromnie zapytam w celu odzyskana reszty kotów, to w wawie jest chyba coś takiego jak straż dla zwierząt, może do nich to zgłosić żeby pomogli odzyskać te co zostały ? :oops:
jo.anna

Post » Nie gru 30, 2012 19:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

jo.anna pisze:tak się skromnie zapytam w celu odzyskana reszty kotów, to w wawie jest chyba coś takiego jak straż dla zwierząt, może do nich to zgłosić żeby pomogli odzyskać te co zostały ? :oops:

Aha, wparują z kamerką (znów nadciąga akcja 1%), a te persy będzie trza łapać potem po okolicy, jak AlKaidę :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie gru 30, 2012 19:07 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Spokojnie............persy tam nie zostaną. HOWGH

Obrazek

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 19:08 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:podczas rozmowy telefonicznej Kotkina zdeklarowała dt dla jakiegoś kota, ale chciała być DS dla Felicji konkretnie. Odmówiłam.

Przepraszam, ale wiem tyle, ile widzę w wątku - stąd moja dygresja. nie mam wizji przebiegu rozmów telefonicznych. jak zacznę mieć - niezwłocznie dam znać.

Neigh pisze:I bardzo proszę o zakończenie tematu. Za chwilę zrobi się tu dyskusja na temat liczby kotów, które moze mieć dom.

jeśli jedno pytanie (uściślająco - wyjaśniające, dodam) bezpośrednio związane z tematem jest nie na miejscu, to co nim nie jest?
Neigh pisze:Czy to się komuś podoba czy nie wzięłyśmy sobie na głowę 7 kotów i takie a nie inne zasady adopcji zostały ustalone.

Nie wyrażam opinii na temat Waszych poczynań i decyzji. żadnych opinii. Nie kwestionuję również wyznaczonych zasad adopcji. Nie zauważyłam także, aby ktokolwiek je podważał. W związku z powyższym uważam, że konkluzja postu jest w najwyższym stopniu zaskakująca. Nie potępiam zapobiegliwości, choć myślę, że w tym akurat przypadku jest ona póki co nieco na wyrost.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie gru 30, 2012 19:10 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Spokojnie............persy tam nie zostaną. HOWGH

Jakoś dziwnie jestem spokojna ;)
Niestety nie mam jak pomóc, mogę tylko pokibicować.
Chyba że potrzebny byłby punkt przesiadkowy w okolicy dworca, to dzwońcie :kotek:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]